Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης Μ. Τόλη

mixotolis_web
Μικροφωνική: Σάββατο 08.03.2014, 12:00 καμάρα

Δίκη: στρατοδικείο Ρούφ, Αθήνα, την Παρασκευή 14.03.2014

Εμείς δεν πολεμάμε για την πατρίδα, για το κράτος και τα αφεντικά.

Διανύουμε περίοδο έντονης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, μια περίοδο που σημαδεύεται από την εμβάθυνση των κοινωνικών αντιθέσεων. Το κράτος προκειμένου να τις γεφυρώσει και να επιβληθεί, χρησιμοποιεί διάφορους μηχανισμούς και θεσμούς, υπερασπιζόμενο τα συμφέροντά του και παρατείνοντας την κυριαρχία του.
Ένα από αυτά είναι και ο στρατός. Ο στρατός είναι ένα όργανο στα χέρια της κυριαρχίας και του κεφαλαίου που επιτελεί πολλούς ρόλους. Έξω από τα όρια μιας χώρας είναι μια ανθρωποκτόνος δύναμη κατοχής, υπερασπιζόμενος πολέμους «αόρατους» της εξάπλωσης του κεφαλαίου, αόρατους για τους υπηκόους, ωστόσο ορατούς και πραγματικούς σε άλλες γωνιές του πλανήτη.
Μέσα στα όρια της χώρας είναι μηχανισμός καταστολής, έτοιμος να επέμβει και να αιματοκυλίσει κάθε κοινωνική αναταραχή.
Κατά τα άλλα λειτουργεί σα σχολείο παραγωγής πειθαρχημένων, υπάκουων πολιτών. Βασισμένος στην ιεραρχία, τιμωρεί τους απείθαρχους, τους ανυπότακτους, τους διαφορετικούς και επιβραβεύει την ομοιομορφία, την υποτέλεια και τη ρουφιανιά.
Προσπαθεί να καλύψει τις ταξικές αντιθέσεις και να προωθήσει αντ΄ αυτών επίπλαστη ενότητα ή επίπλαστους διαχωρισμούς, με βάση το εθνικό ιδεολόγημα και της μισαλλοδοξίας.
Με τον τελευταίο νόμο που αφορά τη στράτευση, έχουν εισαχθεί νέα δεδομένα που προβλέπουν και οικονομική αφαίμαξη για τους ανυπότακτους, πέρα από τις ποινικές κυρώσεις. Αυτό συμβαίνει, για να αντιμετωπιστεί με εκδικητικότητα το φαινόμενο της ανυποταξίας στο στρατό, που διαρκώς επεκτείνεται. Η εξατομίκευση των διαφορετικών υποθέσεων δε, ως προς την ποινική και την διοικητική τους διαχείριση, σκοπεύει να διασπάσει το κίνημα αλληλεγγύης.
Αντιλαμβανόμενοι την ταξική μας θέση, δεν μπορούμε παρά να υπερασπιζόμαστε αποκλειστικά τα συμφέροντα της τάξης μας και να αντιπαλεύουμε το σύστημα κυριαρχίας και τα πάσης φύσεως ιδεολογήματα που πλασάρουν την εθνική ενότητα ως το συνδετικό κρίκο μεταξύ των ατόμων.
Κι όμως… τα τελευταία χρόνια παρά τις συνεχείς διώξεις (στρατοδικεία, οικονομική αφαίμαξη) δεν φαίνεται να κάμπτεται η πυγμή αυτών που αρνούνται να καταταγούν στο στρατό.
Κι εμείς είμαστε αλληλέγγυοι.
Γιατί και αυτός ο αγώνας είναι ένα κομμάτι του αγώνα για μια ελεύθερη, αταξική κοινωνία.

Εμείς πολεμάμε την πατρίδα, το κράτος και τα αφεντικά.

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευσης
Μ. Τόλη
που δικάζεται στο στρατοδικείο του Ρουφ, στην Αθήνα
την Παρασκευή στις 14.03.2014

Leave a Reply

Your email address will not be published.