Αληλλεγγύη στον σύντροφο Αντώνη Σταμπούλο που πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας από 6 Οκτώβρη.

“…οι δύσκολες στιγμές στον αγώνα είναι αυτές που ατσαλώνουν τη συνείδηση. Γιατί σε αυτές τις περιστάσεις ο κάθε ένας από μας είναι ο θεματοφύλακας των ιδανικών της κοινωνίας που πολεμάμε να φτιάξουμε. ”

Στη 1 Οκτώβρη απαγάγεται από τους κουκουλοφόρους της αντιτρομοκρατικής , ο σύντροφος Αντώνης Σταμπούλος στο Βύρωνα Αττικής. Από τη πρώτη στιγμή αρνείται να δηλώσει ακόμα και το όνομά του. Οι μπάτσοι του αποσπούν με τη βία και εν μέσω βασανιστηρίων δείγμα dna, αποτυπώματα και φωτογραφίες. Έτσι και ξεκινάει η γνωστή επιχείρηση συκοφάντησης από τα παπαγαλάκια της Αντιτρομοκρατικής. Μιλούν για γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα, βόμβες και προσχέδια επιθέσεων στον εφοπλιστή Μαρινάκη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Φέσσα.

Το προφίλ του συντρόφου έχει ήδη διαμορφωθεί από τους κονδυλοφόρους της εξουσίας. Προφυλακίζεται ως μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, ως δεξί χέρι της καταζητούμενης συντρόφισσας Πόλας Ρούπα, ως o στρατολόγος. Μια ασταμάτητη ροή πληροφοριών που δημιουργεί κλίμα τρομοϋστερίας και βαφτίζει ανάμεσα στους εκάστοτε Μαρινάκιδες, τρομοκράτες τους συντρόφους μας. Μια πάγια τακτική του κράτους που μέσω των ΜΜΕ στοχεύει στο “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει”.
Ο σύντροφος μας από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους μπάτσους δηλώνοντας πως “δεν έχει να απολογηθεί στους φύλακες της αστικής νομιμότητας, αλλά μόνο στο επαναστατικό κίνημα, τους συντρόφους και τον λαό που επιλέγει να μη ζήσει σα ραγιάς”. Από τις 6 Οκτώβρη, μέρα κατά την οποία και προφυλακίζεται, ξεκινάει απεργία πείνας και δίψας με απαίτηση να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού, κοντά στο οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ οι μπάτσοι εκδικητικά τον μεταγάγουν στις φυλακές Λάρισας.

Στεκόμαστε δίπλα στους φυλακισμένους αγωνιστές, θεωρώντας τους εαυτούς μας κομμάτι των ανυποχώρητων αγώνων που δίνονται ενάντια στην κυριαρχία. Μακριά από τα δίπολα αθωότητας-ενοχής στηρίζουμε τους αγώνες με γνώμονα το δίκαιο και αναγκαίο των καταπιεσμένων. Μακριά από λογικές νίκης-ήττας, καθώς χαμένοι είναι οι αγώνες που δε δίνονται.

Όσο οι καρδιές των φυλακισμένων αγωνιστών θα βρίσκονται στο στρατόπεδο της επανάστασης, τόσο οι φωνές μας θα συνθλίβουν τα τείχη της αιχμαλωσίας τους.

Ανυποχώρητος αγώνας για την κοινωνική επανάσταση.

Ούτε βήμα πίσω.

Κατάληψη Terra Incognita
Οκτώβρης 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published.