Έχετε τους νόμους, έχουμε τους δρόμους.|Κεντρική συγκέντρωση Κυριακή 11 Ιούλη, 19:00 Πάρκο Ντορέ

Εικόνα0270

Η κυβέρνηση Σύριζα-Αν.έλ. από την πρώτη στιγμή κατέδειξε το φιλομνημονιακό προφίλ της. Και αυτό γιατί, ενώ το Σεπτέμβρη του 2014 στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο Σύριζα κατέθεσε ένα προεκλογικό σύνολο εξαγγελιών ρήξης και σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Θεσμούς(Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ., Ε.Ε.), η συμφωνία του eurogroup της 20ης Φλεβάρη κατοχύρωσε και την επερχόμενη επιβολή ενός 3ου μνημονίου.

Η ραγδαία αλλαγή πλεύσης του Σύριζα σε σχέση με τα προεκλογικά ντελίριά του, επιζητούσε και την αντίστοιχη ανανέωση της λαϊκής εμπιστοσύνης προς αποφυγή οποιασδήποτε κοινωνικής δυσαρέσκειας και επερχόμενης έκρηξης. Το δημοψήφισμα αποτέλεσε το κερασάκι, στην τούρτα των ατελέσφορων διαπραγματεύσεων και προσπαθειών ευνοϊκής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους.

Η έκβαση του δημοψηφίσματος από μόνη της ακύρωσε τον αυτό καθαυτό χαρακτήρα του, ξεπερνώντας το ψευδοδίλλημα που έθετε. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ζητούσε λευκή επιταγή για οποιαδήποτε συμφωνία. Το δίλημμα που τέθηκε εμμέσως ήταν η παραμονή και ισχυροποίηση του Σύριζα στην κυβέρνηση ή εκλογές. Σε αυτή τη βάση θεωρούμε πολιτικά άτοπες και ανεδαφικές, ρητορικές περί νοθείας του ΟΧΙ, από την κυβέρνηση.

Το επίδικο ήταν και θα είναι η μετάβαση των ευθυνών για τις αποφάσεις οποιασδήποτε συμφωνίας της κυβέρνησης στην κοινωνία. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το ίδιο επεχείρησε να πράξει ο Γ. Παπανδρέου λίγο πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, αναλογιζόμενος το βάρος και τον αντίκτυπο της πολιτικής ευθύνης με τον Σύριζα του 4% τότε να μιλάει για καταστροφική επιλογή (το δημοψήφισμα) για την οικονομία της χώρας.

Ο Σύριζα αυτή τη στιγμή ανανεώνει το κοινωνικό συμβόλαιο εμπιστοσύνης, πιο δυνατός από ποτέ. Συνεχίζει, με αμείωτους ρυθμούς, αυτό που κάποτε ονόμαζε αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική, έτοιμος να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο με πιο οδυνηρά μέτρα και προϋποθέσεις, δεσμεύοντας κάποιες ακόμα δεκαετίες τις ζωές μας. Έτσι θα ανανεωθεί και η περίοδος λιτότητας στο όνομα της βιώσιμης λύσης για την αποπληρωμή του νέου χρέους. Μια λιτότητα που φαντάζει όαση, μπροστά στην έρημο των capital controls,των κλειστών τραπεζών και της έλλειψης ρευστότητας όταν πριν κάποια χρόνια θεωρούσαμε υποτιμημένη την γενιά των 700ων ευρώ.

Ο Σύριζα θάβει ακόμα πιο βαθειά την κοινωνία με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Κάποιοι όμως δε σιωπούν…

Κεντρική συγκέντρωση Κυριακή 11 Ιούλη, 19:00 Πάρκο Ντορέ

Καμία διαπραγμάτευση με το κράτος και το κεφάλαιο.

Μόνο χρέος μας, ο αγώνας για την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία.

 

 

Εικόνα0269

κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.