Η υπεράσπιση των δομών μας δεν είναι αμυντική στάση, είναι θέση μάχης ενάντια στον κόσμο της εξουσίας.

Την τελευταία περίοδο οι δομές και ο κόσμος του αγώνα βρίσκονται για ακόμη μια φορά στο στόχαστρο των κατασταλτικών μεθοδεύσεων του κράτους. Στην πόλη μας πρώτη απόπειρα εκφοβισμού αποτέλεσαν οι απειλές για εκκένωση της νέας κατάληψης Mundo Nuevo από το δήμο Θέρμης. Ακολούθως στο στόχαστρο της εξουσίας βρέθηκε η στέγη αλληλεγγύης μεταναστών και προσφύγων στην κατάληψη Ορφανοτροφείου. Μπροστά στην έμπρακτη αμφισβήτηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, εκεί όπου ντόπιοι και μετανάστες δραστηριοποιούνται από κοινού η εκκλησία εξαργυρώνει την φιλανθρωπία της σε απειλές εκκένωσης (αντίστοιχες απειλές δέχεται και το υπό κατάληψη κτίριο στη Θεμιστοκλέους 58). Παράλληλα κυκλοφορούν πληροφορίες για το σχεδιασμό εκκένωσης της Κατάληψης 111 με πρόσχημα την πώληση του κτιρίου.

Ταυτόχρονα οι δομές του κινήματος και η ίδια η επιλογή του αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο δέχονται αποτυχημένες επιθέσεις από τον φασιστικό συρφετό. Έπειτα από το μπαράζ αποτυχίας στον Αγρό, την κατάληψη Libertatia, το Αυτόνομο στέκι στη Ζωοδόχου Πηγής και την κατάληψή μας, οι φασίστες επεχείρησαν να επιτεθούν σε συντρόφους της κατάληψης Ανάληψη όπου έπειτα από συμπλοκή τράπηκαν σε άτακτη φυγή.

Μπορεί τα κίνητρα και η αφετηρία της κάθε επίθεσης να είναι διαφορετικά. Υπάρχει όμως κάτι κοινό και αυτό είναι η αδιαπραγμάτευτη θέση υπεράσπισης των επιλογών αγώνα του ριζοσπαστικού κινήματος.

Στηρίζουμ1ε και υπερασπιζόμαστε τις δομές του αγώνα γιατί στην ύπαρξή τους βλέπουμε τη θέση μας στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο. Ενάντια στην αλλοτρίωση, την εξατομίκευση και την ματαιοδοξία προττάσουμε την αλληλεγγύη, την συλλογικοποίηση και την αντίσταση. Ενάντια στην καπιταλιστική δίνη εντείνουμε την αναρχική δράση.

Είμαστε δύο κόσμοι σε σύγκρουση.

Πορεία αλληλεγγύης και υπεράσπισης των καταλήψεων και των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων που στοχοποιούνται από το παρα-κράτος

Σάββατο 23 Γενάρη, 12:00 Καμάρα

 

Κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.