Aλληλεγγύη στον κόσμο του αγώνα που συγκρούεται έμπρακτα με τον φασισμό

    %ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1Στις 30 Σεπτέμβρη του 2012, στα πλαίσια της δημιουργίας αντιφασιστικών περιπολιών στις γειτονιές της Αθήνας, διεξάγεται μοτοπορεία που περνάει από την πλατεία Αμερικής, μια γειτονιά οπού το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν λάβει χώρα διάφορα περιστατικά ρατσιστικής βίας.

Έπειτα από συμπλοκή με φασίστες, η μοτοπορεία δέχεται κατασταλτική επίθεση από μπάτσους της ομάδας ΔΕΛΤΑ.  Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής συλλαμβάνονται 15 σύντροφοι, οι οποίοι μεταφέρονται στην ΓΑΔΑ όπου και βασανίζονται. Το γεγονός όχι μόνο δεν αποκρύπτεται, με τον ίδιο τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια να το υπερασπίζεται δημόσια. Στη δικογραφία προστίθενται αργότερα ακόμη 6 σύντροφοι για συμμετοχή στην συμπλοκή. Και οι 21 παραπέμπονται σε δίκη στις  11 Νοέμβρη στο Εφετείο της Λουκάρεως στην Αθήνα.

***

Τα ξημερώματα της 26ης Γενάρη του 2014 η περιφρούρηση των φασιστών της πατριωτικής κίνησης Καβάλας δέχεται επίθεση από αντιφασίστες συντρόφους, εν’ όψη της πανελλαδικής συγκέντρωσης που οργάνωναν για τα γεγονότα του 1996 στα Ίμια-μιας συγκέντρωσης που κάθε χρόνο βρίσκει απέναντί
της το οργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, μπάτσοι και φασίστες στοχοποιούν 2 γνωστούς, για την μαχητική συμμετοχή τους στον αντιφασιστικό αγώνα της πόλης, συντρόφους. Μετά από απόπειρα εμπρησμού του εργασιακού χώρου του ενός από μέλη της πατριωτικής κίνησης, και οι δύο σύντροφοι συλλαμβάνονται και παραπέμπονται σε δίκη στα δικαστήρια Ξάνθης στις 14 Νοέμβρη, κατηγορούμενοι με το μισό ποινικό κώδικα για την επίθεση στην φασιστική περιφρούρηση.

***

Τη στιγμή που κράτος και παρακράτος επιχειρούν ένα νέο κύμα επιθέσεων στις δομές και τον κόσμο του αγώνα, με πρόσφατο περιστατικό την συντεταγμένη επίθεση μπάτσων και φασιστών στην κατειλημμένη συνοικία των προσφυγικών στην Αθήνα, δυναμώνουμε τις σχέσεις αλληλεγγύης, προωθώντας την αδιάλλακτη αναρχική δράση ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.


αλληλεγγύη

στον κόσμο του αγώνα που συγκρούεται έμπρακτα με τον φασισμό

και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει

Leave a Reply

Your email address will not be published.