Αλληλεγγύη στον Κώστα Μπ.

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και προσκυνημένοι

Με αφορμή τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το παρακράτος της χρυσής αυγής, πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές πορείες σχεδόν σε όλες τις πόλεις. Αρκετές από αυτές ήταν συγκρουσιακές με τις δυνάμεις καταστολής και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, στις 16/9, όταν προσεγγίστηκαν τα γραφεία της χρυσής αυγής. Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν στη γειτονιά των Εξαρχείων με αποτέλεσμα πολλές προσαγωγές και συλλήψεις, με χαρακτηριστική την σύλληψη του 16χρονου Κώστα Μπ, ο οποίος ήταν ένας από αυτούς που δέχτηκε όλο το μένος και την βαρβαρότητα των μπάτσων. Κατα τη μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ ξυλοκοπείται, βασανίζεται και πάνω στη προσπάθειά του να διαφύγει,τραυματίζεται βαριά από διερχόμενο όχημα. Παρέμεινε δεμένος με χειροπέδες ακόμη κι όταν μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ ενώ ήδη είχε υποστεί επιληπτικό σοκ από τα χτυπήματα. Αλλά η αστυνομική τρομοκράτηση δεν σταματάει εκεί. Ενώ βρισκόταν σε κώμα, διασωληνομένος στην εντατική, φρουρούταν από άνδρες της ασφάλειας γιατί θεωρήθηκε επικίνδυνος!

Από την αρχή αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο πλευρό του 16χρονου για να αποτρέψουν τον περαιτέρω βασανισμό του, παρεμποδίζοντας την προσπάθεια ανάκρισής του και την πρόθεση των μπάτσων, εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή του, να του πάρουν DNA. Όλο αυτό το γεγονός συγκαλήφθηκε από τα ΜΜΕ παρουσιάζοντας μία δικογραφία εναντίον του Κώστα Μπ., χωρίς κανένα στοιχείο.

Φυσικά και δε μας σοκάρει το γεγονός ως τέτοιο και η εξέλιξή του. Χρόνια τώρα το μονοπώλιο της «νόμιμης» βίας το κατέχει το κράτος και το ασκεί πάνω στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, σε κάθε περίπτωση και με οποιαδήποτε αφορμή. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, που η κρίση και η καταπίεση έχουν επιφέρει πολλές έκρυθμες καταστάσεις, το κράτος και οι μηχανισμοί του φροντίζουν με κάθε τρόπο να μην διαταράσσεται η συστιμική ομαλότητα και η κοινωνική ειρήνη.

Η κρατική και δικαστική εκδικητικότητα εφαρμόζεται σε όποιον αντιστέκεται και μάχεται ενάντια στην εξουσία, για την συνολική απελευθέρωση. Από την συνεχή τρομοκράτηση των κρατουμένων με πειθαρχικά και νομοσχέδια για την περαιτέρω κράτησή τους στα μπουντρούμια της δημοκρατίας, στις κατασκευασμένες, στημένες, συνεχείς νέες διώξεις πολιτικών κρατουμένων για τη συμμετοχή τους σε επαναστατικές οργανώσεις χωρίς στοιχεία. Από τις βαριές διώξεις των κατοίκων στις Σκουριές γιατί αντιστάθηκαν στην καπιταλιστική επέλαση, που έχει ως αποτέλεσμα τη λεηλασία της φύσης, στην καταδίκη της 22χρονης από την Κόρινθο σε 15 χρόνια και 4 μήνες γιατί αμύνθηκε απέναντι στον επίδοξο βιαστή της, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Από τα ρατσιστικά πογκρόμ απέναντι σε όποιον/α δε συνάδει με τις προσταγές τουκράτους, σε όποιον διαφέρει απ’τα κοινωνικά πρότυπα και σε όσους σηκώνουν το κεφάλι σε ότι τους καταπιέζει.

Η αντίσταση και η εξέγερση είναι ανγκαία και απαραίτητη σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Είναι χρέος απέναντι στους αγώνες μας, απέναντι στην ίδια την πολιτική μας ύπαρξη να στήνουμε κάθε φορά τα απαραίτητα αναχώματα που θα αναστέλλουν την ανεξέλεγκτη κατασταλτική επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου. Ας επιστρέψουμε τη βία στους κυρίαρχους και στους εξουσιαστές.

Συνειδητή ρήξη με το υπάρχον και τους θεσμούς του.

Αδιάλλακτοι αγώνες χωρίς καμία ανακωχή, χωρίς καμία συνθηκολόγηση, για την αναρχία.

Αλληλεγγύη στον Κώστα Μπ. και σε όσους εξεγείρονται ενάντια στην κατασταλτική βαρβαρότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.