Αντιφασιστική περιπολία στην Καλαμαριά-Παρέμβαση στο εστιατόριο “Εσπερίδες”

Την Κυριακή 04/03/2018 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική περιπολία στους δρόμους της Καλαμαριάς. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες κινήθηκαν δυναμικά, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και παρεμβαίνοντας στην περιοχή με τρικάκια κι αφίσες. Στο πλαίσιο μιας σειράς αντιφασιστικών παρεμβάσεων εν όψη της βαλκανικής πορείας διεθνιστικής αλληλεγγύης, η περιπολία αυτή τη φορά κινήθηκε στοχευμένα στο εστιατόριο “Εσπερίδες”.

Το εστιατόριο “ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ” παρέχει στέγη στους ΝΑΖΙ. Ας αναλάβει το κόστος των επιλογών του. 

Εδώ και μήνες το εστιατόριο «Εσπερίδες» στη Θ. Σοφούλη  έχει διακριθεί για το φιλόξενό του κλίμα σε μέλη του εθνικιστικού χώρου της πόλης, από τις συνεχείς εκδηλώσεις των φασιστών των Δεσμών Ελλήνων μέχρι τη μόνιμη παρουσία παραστρατιωτικού εθνικιστή που παρέχει συμβουλές για γεωστρατηγικά θέματα.

 Δε μας ενδιαφέρει και δε μας αφορά το κίνητρο του καθενός, είτε είναι οργανωμένος εθνικιστής, είτε σωστός επιχειρηματίας που κοιτάζει το συμφέρον του. Μας αφορά και μας ενδιαφέρει όμως το αποτέλεσμα που φέρουν τέτοιες επιλογές: παρέχουν έδαφος σε οργανωμένα σχήματα φασιστών και εντείνουν την έξαρση του εθνικιστικού παραληρήματος.

 Από εδώ και πέρα ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, τη στιγμή που θα στηρίζει τις “εσπερίδες” ενώ γνωρίζει πως είναι φασιστοφωλιά.  Γιατί και η σιωπή είναι συνενοχή στο έγκλημα του φασισμού.

 

ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ,  ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

 

ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10-3, 12:00 ΚΑΜΑΡΑ

Για περισσότερες φωτογραφίες: athens.indymedia.org/post/1584933/

  

Αντιφασίστες/ αντιφασίστριες

Leave a Reply

Your email address will not be published.