Συλλογικές δράσεις προπαγάνδισης της βαλκανικής διεθνιστικής πορείας στις 10-3

Από το Φοίνικα και την Καλαμαριά, την Τριανδρία, την Τούμπα και το Φάληρο μέχρι την Ηλιούπολη, τον Εύοσμο, την Νεάπολη, τη Σταυρούπολη και τις Συκιές η Θεσσαλονίκη κινείται σε αντιεθνικιστικούς ρυθμούς.

Περισσότερες από 4000 αφίσες έχουν γεμίσει τους τοίχους ενώ τυπώθηκαν και πετιούνται 40.000 τρικάκια σε κάθε γειτονιά της πόλης που καλούν στην βαλκανική διεθνιστική διαδήλωση της 10 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Αντιεθνικιστικές παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε δεκάδες σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ έχουν γίνει 3 αντιφασιστικές περιπολίες (η μία μηχανοκίνητη) στις ανατολικές και στις δυτικές συνοικίες της πόλης που προπαγανδίζουν την πορεία του Σαββάτου.

Μία πορεία που θα περάσει το ξεκάθαρο μήνυμα πως οι καταπιεσμένοι των Βαλκανίων δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, πως αντιθέτως μοιραζόμαστε την κοινή μοίρα που μας επιφυλάσσουν τα κράτη και το κεφάλαιο, κατάσταση που μπορούν να αλλάξουν μόνο οι κοινοί μας αγώνες εναντίον τους.

Μία πορεία που θα περάσει το ξεκάθαρο μήνυμα πως οι καταπιεσμένοι των Βαλκανίων δεν έχουμε κανένα λόγο να αφήνουμε την περιοχή μας να γίνεται πεδίο αντιπαραθέσεων μεταξύ του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. αλλά και των μικρότερων δυνάμεων στην περιοχή. Όπως δεν έχουμε και κανένα λόγο να στηρίξουμε τις “σοσιολδημοκρατικές” κυβερνήσεις Ελλάδας και Μακεδονίας, που προσπαθούν να βρουν “λύση στο Μακεδονικό” για τα δικά τους συμφέροντα.

Μία πορεία που θα περάσει το ξεκάθαρο μήνυμα πως τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και τα κηρύγματα μίσους των κάθε λογής γραφικών που τα διοργάνωσαν, είτε πρόκειται για την εκκλησία, είτε για πολιτικά κόμματα, είτε για στρατιωτικές, αστυνομικές και φασιστικές οργανώσεις δεν χωράν σε αυτή την πόλη που μπασταρδεύτηκαν και έζησαν ειρηνικά μέσα στους αιώνες άνθρωποι που μιλούσαν δεκάδες γλώσσες.

Μια πορεία που θα περάσει το ξεκάθαρο μήνυμα πως τα τάγματα εφόδου που έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες εβδομάδες στην πόλη με τις επιθέσεις στον ΕΚΧ Σχολείο, σε αγώνα της Προοδευτικής Τούμπας και με τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, έχουν ημερομηνία λήξης και μάλιστα πιο σύντομη από αυτή του συστήματος που υπηρετούν. Με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο.

Γιατί ο αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και τα δουλικά του σήμερα, είναι αγώνας για να μη χτυπιόμαστε αύριο-μεθαύριο επειδή απεργούμε από μπράβους, είναι αγώνας για να περπατάμε οι μετανάστες χωρίς φόβο, για να φιλιόμαστε με το αγόρι ή το κορίτσι μας όπου γουστάρουμε, για να αράζουμε στα πάρκα και να μην τους κάνουμε τη χάρη να καταναλώνουμε στα μαγαζιά τους, για να οργανώνουμε τις ανάγκες μας και μέσα στις καταλήψεις χωρίς να περιμένουμε τη φιλανθρωπία των αφεντικών.

Γιατί ο αγώνας ενάντια στους εθνικισμούς και τα δουλικά τους σήμερα, είναι προέκταση του αγώνα ενάντια στους πολέμους που προκαλούν αλλά και ενάντια στο σύστημα που τους αναπαράγει.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 10ΗΣ ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ
12.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

ΕΣΕ Θεσσαλονίκης, κατάληψη Terra Incognita, ΕΚΧ “Σχολείο για τη μάθηση της Ελευθερίας”, Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, Ανοιχτή συνέλευση δυτικών
Συνοικιών, Ελευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, συντρόφισσες/οι

Leave a Reply

Your email address will not be published.