Σάββατο 26-5: Αντιπολεμική-Αντιεθνική πορεία στη Λαρισα

 

Από τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις διακρατικές συμφωνίες μέχρι την υπαρκτή στρατοπέδευση δυνάμεων στον αστικό ιστό και την ένταση των διακρατικών ανταγωνισμών

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, η στρατιωτική διαχείριση της βαλκανικής χερσονήσου και οι πολεμικές εξελίξεις στα συριακά και παλεστινιακά εδάφη, είναι λίγα από τα παραδείγματα που σπέρνουν το τελευταίο διάστημα τη βία και τον τρόμο στους απανταχού καταπιεσμένους, για τα κέρδη των ισχυρών. Η απεικόνιση των διεθνών εξελίξεων στον ελλαδικό χώρο, βρίσκει την Ελλάδα να επιχειρεί για ακόμη μια φορά να αρπάξει την ευκαιρία για στρατιωτική, εδαφική αλλά και οικονομικοπολιτική ισχυροποίηση.

Εμείς ως κομμάτι των καταπιεσμένων, που έτυχε να γεννηθούμε σε αυτή τη μεριά των συνόρων, που έτυχε να μιλάμε αυτή τη γλώσσα, αλλά που αρνούμαστε με πείσμα και συνείδηση να κουβαλάμε το εγκληματικό παρελθόν του ελληνικού κρατους, δε βρίσκουμε τον εαυτο μας μέσα σε κάθε πόλεμο για τα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα. Δεν οπλίζουμε τα χέρια μας για να σκοτώσουμε το άλλο μας εγώ, λίγα χιλιόμετρα μακριά μας.

Ο εχθρός δεν είναι οι καταπιεσμένοι που βρίσκονται στην άλλη μεριά των συνόρων

ειναι τα κράτη και το κεφάλαιο, τα έθνη και οι στρατοί, τα σύνορα και οι πατρίδες.

Για μας ο μόνος πόλεμος που δίνουμε πιστά πλάι στους κολασμένους όλης της γής , είναι ο κοινωνικός-ταξικός πόλεμος ενάντια σε κάθε εξουσία. Ούτε μια στιγμή στο στρατό οφείλει να σημαίνει μια ζωή αφιερωμένη στον Αγώνα για την Επανάσταση.

Να αντισταθούμε απο κοινού στα σχέδια των εξουσιαστών πρίν η επιλογή γίνει αναγκαιότητα

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΗ, 12:00 ΠΛ. Ταχυδρομείου-Λαρισα

*για τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν την πορεία στη Λάρισα, να επικοινωνήσουν με τις συλλογικότητες που καλούν για την οργάνωση του τρόπου μετακίνησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.