Παρεμβάσεις για το μακεδονικό ζήτημα και τα εθνικά συλλαλητήρια

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης με αφίσες, πανό και στράτσα για το μακεδονικό ζήτημα και τον εθνικιστικό παροξυσμό με αφορμή τα εθνικά συλλαλητήρια

Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ – ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Τη στιγμή που διαχέεται η εθνική υστερία σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας, με αφορμή την επανένταση του μακεδονικού ζητήματος, οι ισχυροί εντείνουν τις στρατηγικές κυριαρχίας τους. Το διακύβευμα της ένταξης της γειτονικής χώρας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ έχει μπεί στην τελική οδό διαπραγματεύσεων με σκοπό τη μετατροπή των βαλκανίων στη μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή βάση, καθώς θα αποτελέσει τη στρατιωτική γέφυρα επιχειρησιακών διευκολύνσεων και στρατηγικών για τη μέση ανατολή.
Τα στελέχη του Σύριζα μιλούν για μια ιστορική συμφωνία και διπλωματικό αριστούργημα μεταξύ των 2 κρατών. Προφανώς και αναφέρονται στα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα, τα κέρδη των ισχυρών και την εδαφική ισχυροποίηση του βορειοατλαντικού συμφώνου.

Οι ζωές μας δε θα γίνουν καλύτερες ούτε από την εθνική κυριαρχία, ούτε από τη στρατιωτική και εδαφική ισχυροποίηση των κρατών. Οι κρατικές και καπιταλιστικές συμμαχίες προασπίζονται τα συμφέροντα των εξουσιαστών, της οικονομικής ελίτ και των στρατιωτικών οργανισμών. Των πραγματικών εχθρών των καταπιεσμένων σε όλη τη γη.

Να οξύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να συνδέσουμε τους αγώνες των καταπιεσμένων στρέφοντάς την οργή μας απέναντι στον κρατικό και καπιταλιστικό αποπροσανατολισμό που επιχειρείται με όχημα τον εθνικιστικό παροξυσμό και την πατριωτική ομοψυχία. Ο δικός μας εχθρός βρίσκεται και μέσα από τα σύνορα. Και μιλάει μια και μόνο γλώσσα: τη γλώσσα της υποταγής και της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης και της μισαλλοδοξίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ
ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ

***


(σχετικά με όσους στηρίζουν τα συλλαλητήρια το τελευταίο διάστημα)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΥΝΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

  • Σημαίνει πως συναινώ και υπερασπίζομαι τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει οργανωμένοι και μη, φασιστικοί σχηματισμοί τόσο στην κατάληψη Libertatia, όσο και στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας».
  • Σημαίνει πως συναινώ και υπερασπίζομαι τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε μετανάστες κατά τη διάρκεια πογκρόμ που ξεσπούν μέσα από τις εθνικιστικές πορείες των σύγχρονων μακεδονομάχων. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί δεκάδες επιθέσεις τόσο σε μετανάστες απο «διαδηλωτές», όσο και σε σύμβολα μνήμης ενάντια στις ναζιστικές σφαγές όπως το μνημείο του ολοκαυτώματος και του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ.
  • Σημαίνει πως συναινώ και υπερασπίζομαι τα πολιτικά, στρατιωτικά, διπλωματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τον ξαφνικό εθνικό αλλαλαγμό. Γιατί ψάχνοντας λίγο παραπάνω από το μέσο φανατισμένο, αλλά κατά τα άλλα αγνό, πατριώτη θα δούμε πως κρύβονται συγκεκριμένοι(!) πολιτικο-επιχειρηματικοί κύκλοι. Από τη μια οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί για τη βαλκανική υπεροπλία που θέλουν τη Μακεδονία απαραίτητα μέλος του Βορειοατλαντικού συμφώνου και από την άλλη τα επιχειρηματικά συμφέροντα αρχιμαφιόζων σαν το Σαββίδη που από την πρώτη στιγμή δίνει γη και ύδωρ (προφανώς όχι με το αζημείωτο) για τον «αγώνα ενάντια στην εθνική προδοσία», προωθώντας στην πολιτική σκηνη νέα στελέχη όπως τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη (κεντρικό ομιλητή του πρώτου συλλαλητηρίου), κατευθύνοντας και χρηματοδοτώντας διάφορες μακεδονικές ενώσεις που ξεπηδούν ξαφνικά σα τα μανιτάρια και επανδρώνοντας την ομάδα κρούσης με οπαδούς – υπαλλήλους.

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ
Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,
ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ

 

Όσο περνάνε οι μέρες, στενεύουν και τα περιθώρια των δικαιολογιών. Γιατί κάθε συμμετοχή στα συλλαλητήρια είναι και μια νέα ψήφος εμπιστοσύνης στην επανεμφάνιση ταγμάτων εφόδου στους δρόμους. Και θα έρθει σύντομα εκείνη η στιγμή που το πραγματικό διακύβευμα του μακεδονικού ζητήματος (που δεν είναι άλλο απο τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα και τις στρατιωτικές επιδιώξεις) θα επιτευχθεί και όλοι οι επίδοξοι θιασώτες του ναζισμού θα μείνουν έκθετοι στά χέρια του κόσμου του Αγώνα. Του πραγματικού Αγώνα που δίνουν διαχρονικά και με συνέπεια και συνέχεια οι καταπιεσμένοι όλης της Γης. Του Αγώνα που έχει παρελθόν και μέλλον. Γιατί κινήματα που δεν έχουν παρελθόν δεν έχουν και θέση στο μέλλον.

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΙΜΩΡΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.