Αλληλεγγύη στους συντρόφους που στοχοποιούνται για την συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις της φετινής ΔΕΘ

Μετράμε αντίστροφα πλέον για τα εγκαίνια ενός νέου χορού υποσχέσεων., και η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει φορέσει τα καλά της. Εν όψη των εγκαινίων της ΔΕΘ και του ερχομού κυβερνητικού επιτελείου των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας φέτος, το καθεστώς της συνήθους αστυνομοκρατίας αποκτάει φέτος μια άλλη διάσταση. Οι δρόμοι αστυνομοκρατούνται από τα καθάρματα της αστυνομίας, στήνονται παντού κατασταλτικά μπλόκα, ελικόπτερα με κάμερες πετούν συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας δημιουργώντας μια ασφυκτική κανονικότητας του διαρκούς κοινωνικού ελέγχου και της αστυνομικής εποπτείας. Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Αμερικάνοι μυστικοί πράκτορες έρχονται οι ίδιοι να εποπτεύσουν τις επενδύσεις και τα συμφέροντά τους υπαγορεύοντας τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς στις εγχώριες δυνάμεις. Άνθρωποι χωρίς πρόσωπο, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Και όμως απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση που βιώνουμε, βρισκόμενοι συνεχώς στο στόχαστρο των κρατών και του καπιταλισμού, ερχόμαστε μέσα από τη συνεπή πολιτική δραστηριότητα και την αλληλεγγύη να αλλάξουμε την ίδια την πραγματικότητα. Ο κόσμος του αγώνα ετοιμάζεται να δώσει το παρών μέσα από τα αντικαπιταλιστικά μπλόκ της Καμάρας, ενάντια στους διακρατικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην ένταση της ταξικής εκμετάλλευσης, ενάντια στον καπιταλισμό και τους πολέμους που γεννούν τα συμφέροντά του.

Αυτές τις μέρες εκατοντάδες σύντροφοι και συντρόφισσες από διάφορα μέρη του ελλαδικού χώρου φτάνουν στη Θεσσαλονίκη για να στηρίξουν την επιλογή μας να αντιπαρατεθούμε στους δρόμους με το κράτος και τον καπιταλισμό, με τους φασίστες και καθέναν πλέον που τους οπλίζει, τους πριμοδοτεί και τους αβαντάρει. Σύντροφοι και συντρόφισσες με τους οποίους δίνουμε το τελευταίο διάστημα έναν κοινό αγώνα ενάντια στη νέα αυτή συνθήκη επίθεσης στις τάξεις των εκμεταλλευόμενων.

Απέναντι στην επερχόμενη δυναμική παρουσία του αντικρατικού-αντικαπιταλιστικού τόξου, οι μπάτσοι διευρύνουν τον κατασταλτικό τους ορίζοντα, εφαρμόζοντας πλέον την τακτική των προληπτικών συλλήψεων σε όλη την ακτίνα του ελλαδικού χώρου. Στις 6-9 σύντροφοι που ανεβαίνουν από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, πέφτουν σε αστυνομικό μπλόκο όπου και προσάγονται στο ΑΤ Ωρωπού. Έπειτα από αρκετές ώρες κράτησης, μεταφέρονται εκ νέου στη ΓΑΔΑ όπου οι προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις. Όμως  η επιχειρούμενη τακτική διασποράς φόβου και η εκδικητική μανία των διωκτικών μηχανισμών δε σταματάει σε μια τυπική σύλληψη, καθώς οι μπάτσοι εισβάλλουν για έρευνα ακόμα και στα σπίτια των συντρόφων. Σήμερα 7-9, ακόμα ένα μπλόκο σταματάει αμάξι συντρόφων που έρχονται από την Πάτρα και αυτή τη στιγμή τους προσαγάγουν στην Ασφάλεια Αγρινίου.

Το μήνυμα είναι σαφές: να μην κουνηθεί κανένας. Σαφής και η απάντησή μας: οι σύντροφοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή αιχμάλωτοι γιατί είναι συνεπείς τόσο στον πολιτικό σχεδιασμό του αναρχικού κινήματος όσο και στις σχέσεις αλληλεγγύης που χτίζονται μέσα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Μαζί βρεθήκαμε να υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους από το κράτος και τους φασίστες, μαζί βρεθήκαμε να διαδηλώνουμε ενάντια στη διαρκή πολεμική προετοιμασία, μαζί βρεθήκαμε στις οργανωτικές διαδικασίες του επαναστατικού κινήματος. Με απλά λόγια οι σύντροφοί είναι μέσα για μάς. Και εμείς είμαστε έξω γι’ αυτούς.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας από τη Θεσσαλονίκη και τις διαδικασίες συγκρότησης του αντικρατικού-αντικαπιταλιστικού μπλόκ της 8ης Σεπτέμβρη, σε κάθε γωνιά της Ευελπίδων, σε κάθε σύντροφο που βρίσκεται αυτές τις μέρες αντιμέτωπος με την καταστολή. Να μην αφήσουμε τον τρόμο που εκπορεύεται από το κράτος να λυγίσει τις επιλογές αγώνα.

Η αλληλεγγύη στους 4 συλληφθέντες συντρόφους και όσους στοχοποιούνται για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις της φετινής ΔΕΘ είναι η ίδια η συνέχεια της δράσης:

Στις περιφρουρήσεις των καταλήψεων και των γειτονιών μας…

Στην παρουσία μας στα αντικρατικά-αντικαπιταλιστικά μπλόκ ενάντια στις κυβερνητικές εξαγγελίες…

Στην συμμετοχή μας στους κοινωνικούς και ταξικού αγώνες των ημερών…

Όλοι στους δρόμους-ούτε βήμα πίσω

Leave a Reply

Your email address will not be published.