Greenwave festival: Παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης ενάντια στα ΧΥΤΑ

 

 

Το GreenWave Festival είναι μια εναλλακτική «πράσινη» γιορτή, όπως λένε και οι ίδιοι οι διοργανωτές. Μια «δημοκρατική» απόπειρα να δημιουργηθεί ο χώρος όπου ο θύτης και το θύμα του ίδιου του προβλήματος να επιχειρήσουν απο κοινού να βρούνε μια λύση. Το φετινό φεστιβάλ έχει ως θεματική τα αστικά απόβλητα και τη διαχείρισή τους. Ανάμεσα σε μια πληθώρα ομιλητών απο δημάρχους και δημοτικούς-περιφερειακούς συμβούλους, εταιρίες ανακύκλωσης και συνεργατικά εγχειρήματα μέχρι απλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες στο φετινό φεστιβάλ ξεχωρίζει η συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μιχάλη Γεράνη (φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση και δημιουργία των ΧΥΤΑ).

Πόσο αντιφατικές και παράλληλα δόλιες είναι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την περιβαντολογική ευσυνειδησία και τα οφέλη της πράσινης ανάπτυξης την ίδια στιγμή που στα εδάφη του ελλαδικού και ευρύτερυ διεθνή χώρου, ο φυσικός κόσμος λεηλατείται για τα κέρδη και τα ωφέλη των διακρατικών συμμαχιών από τα επιχειρηματικά και ενεργειακά συμφέροντα. Κινήσεις από τις οποίες όλοι μας, ως κομμάτι των εκμεταλλευόμενων, δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Οι ίδιοι φορείς που ευθύνονται για τη πλήρη καταστροφή και λεηλασία του περιβάλλοντος και την εντεινόμενη υποβάθμιση των όρων ζωής μας από τις εγκληματικές αναπτυξιακές στρατηγικές τους (μετατροπή ολόκληρων περιοχών σε σύγχρονες χωματερές, εξορρύξεις χρυσού και υδρογονανθράκων, εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων, υπερεθνικοί ενεργειακοί αγωγοί), παραπλανούν το κοινωνικό σώμα με εναλλακτικά μοντέλα διαχείρισης βασισμένα πάνω στην λογική του πράσινου καπιταλισμού.

Απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα και τη συμμαχία για να βρούμε από κοινού λύση με το κράτος και το κεφάλαιο απέναντι στο έγκλημα που προκαλεί η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Φάμελλου και του Γεράνη ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης και ανάδειξης του αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης Κέρκυρας ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ.

Το κείμενο της παρέμβασης εδώ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.