Παρέμβαση στο διήμερο για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου

 

 

100 χρόνια από τη λήξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου

και η ειρήνη στα στόματα του κράτους και της εκκλησίας στάζει ακόμα αίμα

Στις 29-30 Σεπτέμβρη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ιερά Μητρόπολη Νεάπολης και Σταυρούπολης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου διοργανώνουν εκδηλώσεις για να αποδώσουν φόρο τιμής σε όσους κατά αυτούς χάθηκαν για την ειρήνη μέσα στη δίνη του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Σε αυτό το διήμερο θα παραστούν δεκάδες εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής, κρατικής και καπιταλιστικής εξουσίας (ανάμεσά τους ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο υφυπουργός εξωτερικών Μ. Μπόλαρης, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας καθώς και άλλοι πολιτικοί, πρόξενοι, ακαδημαϊκοί κ.α.) που έχουν το θράσος να μιλούν για την ειρήνη και τα δεινά των πολέμων.

Μέσα σε αυτή την περίοδο τα κράτη και η εκκλησία κατέχουν μείζονα ρόλο στην κλιμακούμενη ένταση των εθνικισμών και τη διαρκή πολεμική προετοιμασία. Από τις διακρατικές εντάσεις για τα καπιταλιστικά συμφέροντα μέχρι τα κυριακάτικά εκκλησιαστικά κηρύγματα μίσους για γειτονικούς λαούς, η εξουσία οδηγεί με εντατικούς ρυθμούς τους εκμεταλλευόμενους σε μια νέα πολεμική σφαγή. Μια σφαγή για την υπεράσπιση εθνικής ενότητας απέναντι στην κοινωνική και ταξική.

Μέσα από τις τάξεις των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, όσων ιστορικά βιώνουν ανελέητα τα δεινά των πολέμων, όσων βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και των πολεμικών αντιπαραθέσεων κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα πολεμήσουμε για κανένα θεό και κανέναν αφέντη. Απέναντι στα διακρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα εντείνουμε τον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο. Τον πόλεμο ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Την παραμονή αυτού του προκλητικού διήμερου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με σπρέϊ και τρικάκια στις εγκαταστάσεις της Μονής Λαζαριστών και στα συμμαχικά στρατιωτικά κοιμητήρια του Ζέιντενλικ όπου και πραγματοποιήθηκε το σύνολο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α ΠΠ.

100 χρόνια μετά-οι υπεύθυνοι για τα δεινά της ανθρωπότητας από τους πολέμους δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για την ειρήνη

Ούτε εθνικός-ούτε θρησκευτικός ο δικός μας πόλεμος είναι κοινωνικός και ταξικός

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.