Αλληλεγγύη στη κατάληψη του παλιού νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη

Το βράδυ της Τετάρτης 5/9 η κατάληψη του Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη δέχτηκε εμπρηστική επίθεση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν υλικές ζημιές στο χώρο και να καταστραφεί μέρος του εξοπλισμού.  Επιθέσεις τέτοιου είδους που πραγματοποιούνται το τελευταίο καιρό όλο και συχνότερα, με την αγαστή συνεργασία κράτους – παρακράτους, αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένοι χώροι που αποτελούν εστίες αντίστασης και διεκδικούν μία θέση μέσα στις καθημερινές μάχες ενάντια στη βαρβαρότητα, είναι αγκάθι για την εξουσία και τα τσιράκια της. 

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά επιθέσεων όχι μόνο απέναντι σε αυτοοργανωμένους χώρους αλλά και σε μεμονωμένα άτομα που δε συμβαδίζουν με τα κοινωνικά πρότυπα που επιβάλλονται (μετανάστες, ομοφυλόφιλοι..). Το τελευταίο καιρό οι επιθέσεις αυτές βρίσκονται σε έξαρση λόγω της αναζωπύρωσης του Μακεδονικού ζητήματος δίνοντας χώρο σε όλον αυτόν τον εθνικο-πατριωτικο οχετό να βγει στους δρόμους και στο κοινωνικό προσκήνιο και να εκμεταλλευτεί τις ανάλογες συνθήκες (εθνικιστικά συλλαλητήρια) για να επιτεθεί σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις (Libertatia, Ε.Κ.Χ. Σχολείο  για τη μάθηση της ελευθερίας, αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός), να ξυλοκοπεί και να λιντσάρει όποιον έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος ή να επιδοθεί σε  εμπρησμούς και επιθέσεις (Λέλας Καραγιάννη, κοινότητα καταλήψεων Κουκακίου, Ε.Κ.Χ. Φαβέλα, κατάληψη Πικπα  κλπ…). 

Όλα αυτά αποτελούν άλλη μία αιχμή του κατασταλτικού σχεδίου που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα αγωνιζόμενα κομμάτια που αντιστέκονται σε κάθε μορφή εξουσίας και αντεπιτίθενται δυναμικά στη κυρίαρχη βία. Κράτος και φασίστες συνεργάζονται για να καταστείλουν κάθε ριζοσπαστικοποιημένο κομμάτι της κοινωνίας που αυτοοργανώνεται σε όλα τα πεδία, με όλα τα μέσα για τη καταστροφή κράτους και εξουσίας. Η συνεργασία αυτή δεν μας είναι άγνωστη. Για αυτό λοιπόν το αγωνιζόμενο κίνημα οφείλει να υπερασπιστεί τα αντιφασιστικά αναχώματα ενάντια στο φασισμό. 

Οι επιθέσεις αυτές δε μας τρομοκρατούν. Να συντρίψουμε το φασισμό πολεμώντας τη δημοκρατία. 

Αλληλεγγύη στο κόσμο του αγώνα που συγκρούεται έμπρακτα με το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. 

Αλληλεγγύη στη κατάληψη του Παλιού Νεκροτομείου. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

css.php