Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Μάριο Σεϊσίδη, στη νομική υπηρεσία του Πα.Μακ.

 

Εν όψει του εφετείου της υπόθεσης του αναρχικού συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα 19 Νοέμβρη παρέμβαση αντιπληροφόρησης στη νομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Προϊστάμενος και νομικός σύμβουλος της υπηρεσίας είναι ο Θωμάς Καζάκος και διοικητική υπάλληλος η Ολυμπία-Ανδρονίκη Στρατηγέα. Και οι 2 τους είναι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ενός κρατικού φορέα της αστικής δικαιοσύνης που μεταξύ άλλων είναι αποκλειστικά αρμόδιο για το χειρισμό ενώπιον των δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  υποθέσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Κάθε κρατιστής που εκφράζεται μέσα από το θεσμό της αστικής δικαιοσύνης έχει και το δικό του μερίδιο ευθύνης στην ύπαρξη εργαστηρίων κατασκευής ενόχων όπως αυτό της συμμορίας των ληστών με τα μαύρα.

 

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη,  οι τράπεζες και οι δικαστές

Στις 16 Γενάρη του 2006 απαλλοτριώνεται η ΕΤΕ στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα. Ενώ οι 5 δράστες της ληστείας αποχωρούν χωρίς να δημιουργηθεί κάποια ένταση, ο φρουρός τους καταδιώκει καλώντας ταυτόχρονα τους μπάτσους να επέμβουν. Και ενώ το κέντρο είναι κατάμεστοαπό κόσμο, οι μπάτσοι ξεκινούν να καταδιώκουν τους ληστές πυροβολώντας αδιακρίτως μέσα στο πλήθος. Από τις σφαίρες των ένστολων δολοφόνων τραυματίζεται ένας λαχειοπώλης και ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης ο οποίος και συλλαμβάνεται.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του συντρόφου ξεκινάει ένα ατελείωτο κυνήγι μαγισσών. Μέσα από τα τρομοδελτία ειδήσεων η αντιτρομοκρατική μιλάει για υπόγειες διασυνδέσεις ποινικών και πολιτικών φυσιογνωμιών και για ύπαρξη ενός περίφημου επαναστατικού ταμείου που τροφοδοτεί τις οργανώσεις ένοπλης πάλης. Μπαίνουν στο στόχαστρο οι προσωπικές και συντροφικές σχέσεις του Γιάννη και σύντομα δημιουργείται ο στόχος: η συμμορία των ληστών με τα μαύρα. Ο Γιάννης κατηγορείται για 7 ληστείες και 7 απόπειρες ανθρωποκτονίας ενώ εκδίδονται 3 εντάλματα σύλληψης για τους αναρχικούς συντρόφους Γρηγόρη Τσιρώνη, Σίμο και Μάριο Σεϊσίδη, οι οποίοι επιλέγουν από την πρώτη στιγμή τον δρόμο της φυγοδικίας.

Τα πρωτοσέλιδα των τρομοφυλλάδων μιλούν για αδίστακτους τρομοκράτες, εκατοντάδες χιλιάδες ευρό από απαλλοτριώσεις, αμέτρητες θυρίδες όπου οι σύντροφοι κρύβουν τα χρήματα, σχέσεις με ένοπλες οργανώσεις και επικείμενα χτυπήματα. Τα αποτελέσματα των ερευνών όμως οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα. Ουδέν ανεβρέθει. Για πάνω από 10 χρόνια, η αντιτρομοκρατική συνδέει τους φυγόδικους συντρόφους με κάθε περιστατικό απαλλοτρίωσης ή επιθέσεις επαναστατικής βίας.Οι σύντροφοι φτάνουν στο σημείο να επικηρυχθούν με 600.000 ευρό ώς στόχος υψίστης σημασίας τη στιγμή που τα πρόσωπά τους φιγουράρουν κάθε λιγο και λιγάκι στα παράθυρα των τηλεδικείων και των τρομοφυλλάδων. Ζητούμενο για την αντιτρομοκρατική ήταν από την πρώτη στιγμή να δημιουργηθεί το κλίμα που θα νομιμοποιούσε κοινωνικά κάθε κατασταλτική ενέργεια εναντίον τους, ακόμα και αν αυτό θα σήμαινε την ενδεχόμενη εκτέλεσή τους σε συμπλοκή.

Όπως και έγινε. Ο Σίμος Σεϊσίδης συλλαμβάνεται τραυματισμένος βαριά έπειτα από καταδίωξη και συμπλοκή με τους μπάτσους. Χρόνια αργότερα εντοπίζεται και ο Γρηγόρης Τσιρώνης όπου κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ΕΚΑΜ συλλαμβάνεται μαζί με τον Σπύρο Χριστοδούλου.Μαζί τους όμως βρίσκεται και ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος μποστά στην απειλή μιας ζωής φυλακισμένης επιλέγει τον θάνατο δίνοντας τέλος στη ζωή του.  Η υπόθεση της φυγοδικίας των υπόπτων σταματάει την 4η Αυγούστου του 2016, όταν και συλλαμβάνεται έπειτα από καταδίωξη ο Μάριος Σεϊσίδης μαζί με τον σύντροφο Κώστα Σακκά.

Δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης

Τα σενάρια της αντιτρομοκρατικής όμως άρχισαν από πολύ νωρίς να καταρρέουν αποδεικνύοντας πως η συμμορία των ληστών με τα μαύρα δεν είναι τιποτε άλλο παρά ένα κακό αστυνομοδικαστικό κατασκεύασμα. Πρωτόδικα ο σύντροφος Γιάννης Δημητράκης καταδικάζεται για μία ληστεία, ενώ οι σύντροφοι Σίμος Σεϊσίδης και Γρηγόρης Τσιρώνης απαλλάσονται από την υπόθεση, που τους κράτησε όμηρους τόσα χρόνια. 12 χρόνια μετά από την έναρξη της υπόθεσης όμως ο σύντροφος Μάριος Σεϊσίδης βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση ομηρίας. Παρότι ουσιαστικά η ύπαρξη της συμμορίας έχει καταρρεύσει ο σύντροφος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 36 χρόνια για τη ληστεία στη Σόλωνος και 2 απόπειρες ανθρωποκτονίας, με μοναδικό στοιχείο πέραν των συντροφικών του σχέσεων με τους υπόλοιπους, την καταχώρηση στη δικογραφία, ενός εγγράφου πραγματογνωμοσύνης DNA των εργαστηρίων της αστυνομίας, τη τελευταία στιγμή.

Η υπόθεση της συμμορίας των ληστών με τα μαύρα άφησε πίσω της την ύπαρξη ενός εργαστηρίου κατασκευής ενόχων εδώ και 12 χρόνια. Οι σύντροφοί μας καταδιώχθηκαν, τραυματίστηκαν από τα πυρά των ένστολων δολοφόνων, σύρθηκαν φυλακισμένοι στα κάτεργα της δημοκρατίας, λοιδορήθηκαν σε φυλλάδες και πάνελ της αστικής πληροφόρησης όμως ούτε στιγμή δεν σκύψαν το κεφάλι και μαζί τους ούτε και εμείς. Η αλληλεγγύη μας έσπασε τους τοίχους του εγκλεισμού και τη μοναξιά της παρανομίας και ταξίδευε δίπλα τους κάθε στιγμή. Έμεινε ακόμη μια μάχη για να βαδίσουμε ξανά όλοι μας μαζί ελεύθερα. Στις 21 Νοέμβρη, στο εφετείο Αθηνών θα διεξαχθεί η δίκη σε β΄ βαθμό του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη, οπου καλούμαστε από κοινού όλοι μαζί να δώσουμε μια μάχη για να αναστείλλουμε την ομηρία του και να καταρρίψουμε την εξωφρενική πρωτόδικη ποινή των 36 χρόνων.

Καμία δικαστική μεθόδευση δε θα μείνει αναπάντητη-Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους

Άμεση απελευθέρωση του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη

Δίκη 21 Νοέμβρη-εφετείο Αθηνών

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.