14-12:Αντικρατική Συγκέντρωση ενάντια στην ομιλία του Α. Τσίπρα

Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, ό Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και το επιτελείο του, έρχονται για ακόμη μια φορά στη Θεσσαλονίκη για να διαφημίσουν πολιτικά και οικονομικά τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Κυβερνητικός θίασος συνεχίζει τις εμφανίσεις του μετά τη ΔΕΘ και τη σύνοδο των Βιομηχάνων μοιράζοντας νέες υποσχέσεις στους εκμεταλλευόμενους για φοροελαφρύνσεις, οικονομική ανάκαμψη, επιδόματα κτλ. Η συνταγή αυτή είναι παλιά, εμφανίζεται κυρίως κάθε 4 χρόνια (αν και τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται συντομότερα) και δεν είναι άλλη από την προεκλογική εκστρατεία. Μεγάλα λόγια και υποσχέσεις έρχονται να διαφοροποιήσουν την μια κυβέρνηση από την άλλη. Για μας τους εκμεταλλευόμενους η πραγματικότητα είναι διαφορετική και οι εναντιώσεις μέσα σε αυτή ίδιες, όπως ίδιες είναι και οι κυβερνήσεις όποιο χρώμα και αν έχουν.

  • ενάντια στην καπιταλιστική ανάπτυξη

όλο και περισσότερες περιοχές στοχοποιούνται από το κράτος και το κεφάλαιο για νέα αναπτυξιακά έργα. Χιλιάδες εκτάσεις του φυσικού κόσμου λεηλατούνται και καταστρέφονται για τα κέρδη των αφεντικών την ίδια στιγμή που η ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο. Εξορύξεις, αιολικά και υδροηλεκτρικά πάρκα, ΧΥΤΑ είναι μέρος του εγκληματικού σχεδίου της ολοκληρωτικής καταστροφής της φύσης για τα συμφέροντα των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, η ενίσχυση των τοπικών αντιστάσεων ενάντια στην ανάπτυξη είναι μονόδρομος για να αναστείλουμε τη στρατηγική εκμετάλλευσης και λεηλασίας του φυσικού κόσμου.

  • ενάντια στην πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους

παράλληλα με την ενεργειακή αναβάθμιση, το ελληνικό κράτος μέσα από το ΝΑΤΟ αναβαθμίζει τη στρατιωτική του υπεροχή στα βαλκάνια. Υπέρογκες δαπάνες για εξοπλιστικά συστήματα, δημιουργία νέων βάσεων με παράλληλη αναβάθμιση των ήδη υπάρχουσων. Νέες στρατιωτικές διευκολύνσεις και συμμαχικές κινήσεις για την περίφραξη των οικονομικών συμφερόντων του ΝΑΤΟ έρχονται να μετατρέψουν βήμα-βήμα τα βαλκάνια σε ένα μεγαστρατηγείο που θα ελέγχει την ενεργειακή και οικονομική κίνηση ως στρατηγικός πλέον κόμβος ένωσης της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή. Από την ολική άρνηση στις στρατιωτικές υπηρεσίες μέχρι την επίθεση στις δομές και την υπόσταση που έχει ο εθνικός στρατός να αγωνιστούμε για να αναστείλλουμε τις επιδιώξεις των κρατών που υπόσχονται νέες πολεμικές σφαγές για την προάσπιση των συμφερόντων τους.

  • ενάντια στην ανάδυση των εθνικισμών

μέσα σε αυτό το κλίμα αναδύεται και η στρατηγική έντασης των εθνικισμών για το διχασμό των καταπιεσμένων. Οι φασίστες βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο επιδιώκοντας να δημιουργήσουν κινήματα δρόμου μιλώντας για αλυτρωτισμούς και εθνική ομοψυχία, χωρίς την παραμικρή αναφορά στο ρόλο και την εμπλοκή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο μακεδονικό ζήτημα. Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, αντιμετωπίζοντας το πραγματικό διακύβευμα του μακεδονικού ζητήματος, που δεν είναι άλλο από την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ για την αναβάθμιση των συμφερόντων και της θέσης της στρατιωτικής συμμαχίας.

 

Να σταματήσουμε να ψάχνουμε την ευθύνη στις κυβερνήσεις και τη λύση στις εκλογές. Το σύνολο της ευθύνης ανήκει ολοκληρωτικά στον κρατισμό και η λύση είναι οι αδιαμεσολάβητοι αντιθεσμικοί αγώνες για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και αυτοδιάθεσης. Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στις 19:00 όλοι και όλες στην Καμάρα ενάντια στις εκλογικές αυταπάτες και τον κρατισμό. Ενάντια στην εκμετάλλευση, τον φασισμό και τους πολέμους που γεννά.

 

Αντικρατική Συγκέντρωση ενάντια στην ομιλία του Α. Τσίπρα

14 Δεκέμβρη 19:00, Καμάρα

Leave a Reply

Your email address will not be published.