Δράσεις της Πρωτοβουλίας ενάντια στα ΕΛΠΕ

Την Τετάρτη 6/3, η Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Εύοσμου δηλώνοντας την αντίθεση της, στη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου για τελική αποδοχή της χορηγίας από τα ΕΛΠΕ. Μία χορηγία όπου αιτήθηκε ο ίδιος ο Δήμος από αυτούς που ρυπαίνουν την γειτονιά σε καθημερινή βάση.
Στην αρχή μοιράστηκαν κείμενα και φωνάχτηκαν συνθήματα έξω από το δημαρχείο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι παράλληλα με την δική μας παρέμβαση υπήρχε και παρέμβαση απλήρωτων υπάλληλων του δήμου, οι οποίοι επίσης στον δικό τους αγώνα από την πλευρά των θεσμών πήραν μόνο κούφιες υποσχέσεις.
Μετά την αποχώρησή τους, η Πρωτοβουλία ενάντια στα ΕΛΠΕ μπήκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο και διέκοψε με συνθήματα, απαιτώντας να κάνει μία τοποθέτηση, όπως και έγινε. Αμέσως μετά αποχωρήσαμε.

Από την παρέμβαση αξίζει να κρατήσουμε 3 κυρίως πράγματα. Πρώτον, το θέμα ήταν 17ο στην σειρά των θεμάτων και μόνο με την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας ξεκίνησε να συζητιέται άμεσα. Δεύτερον, την ώρα που οι κάτοικοι κάναμε την τοποθέτηση, ο δήμαρχος όχι μόνο δεν μας άκουσε αλλά αποχώρησε και από την αίθουσα. Τρίτον, μετά από την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας, ο δήμος κατέληξε στην μεγάλη αντίφαση του να αρνηθεί, τελικώς, την χορηγία που ο ίδιος είχε αιτηθεί.

Το γεγονός αυτό δείχνει και πάλι ένα πράγμα. Ότι μόνο με τον αδιαμεσολάβητο αγώνα, οι κάτοικοι παίρνοντας τις ζωές τους στα χέρια τους, μακριά από κόμματα που ενδιαφέρονται μόνο για ψήφους στις εκλογές, μακριά από δήμο και θεσμούς, μπορεί να παλέψει για τα καθημερινά του προβλήματα με μαζικότητα και οργάνωση.

Οι επόμενες δράσεις της πρωτοβουλίας είναι οι εξής :

Το Σάββατο 16/3 και ώρα 11.00 στο παλιό δημαρχείο Κορδελιού, συγκέντρωση και δράση στην γειτονιά.

Την Κυριακή 17/3 και ώρα 11.00 στο πάρκο Σμύρνης η επόμενη συνέλευση της πρωτοβουλίας.

Δεν περιμένουμε από τρίτους (κόμματα,δήμο, θεσμούς, ειδικούς) για την λύση. Τα κόμματα θα ζητήσουν ψήφο για τις εκλογές, οι ειδικοί τελικώς θα συγκαλύψουν, ο δήμος θα κινηθεί με γνώμονα το δικό του οικονομικά συμφέρον.

Εμείς από την άλλη καλούμε σε ένα αγώνα με άλλη βάση και διαφορετική λογική. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ. Πιστεύουμε στην δύναμη των ίδιων των κατοίκων και μόνο. Ισότιμα γινόμαστε μέρος της λύσης με ενεργό συμμετοχή και αδιαμεσολάβητο αγώνα. Μέχρι να φύγει και το τελευταίο φουγάρο.

Να βάλουμε τις ζωές των κατοίκων, πάνω από τα συμφέροντα και τα κέρδη των ΕΛΠΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.