Παρέμβαση στο ΑΧΕΠΑ ενάντια στη προβοκατόρικη συκοφαντία των 3 συλληφθέντων συντρόφων μας

Την Παρασκευή 14 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό, σπρέϊ, τρικάκια και κείμενα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ όπου έλαβε χώρα η απόπειρα απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής του ATM, για να σπάσει επιτέλους το μονοπώλειο της παραπληροφόρησης και της συκοφαντίας των συντρόφων μας, που επιβάλλει η αντιτρομοκρατική μέσω των ΜΜΕ και μιας μικρής μερίδας του προσωπικού που επιχειρεί να συμβάλλει στο έργο της.

Λίγα λόγια για την αποκατάσταση της αλήθειας

Στις 12 Ιούνη κατά τη διάρκεια απόπειρας απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής που θα εφοδίαζε το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης του ΑΧΕΠΑ, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης καθώς και μια ακόμη συντρόφισσα. Από την πρώτη στιγμή οι σύντροφοι μας μετατρέπονται σε τρόπαια ειδήσεων ξερνάει χολή και ψεύδη για την πολιτική τους υπόσταση. Παρουσιάζουν τους συντρόφους μας ως κοινούς εγκληματίες που δίχως συνείδηση κυκλοφορούν οπλισμένοι μέσα στο πλήθος έτοιμοι να σκοτώσουν αδιάκριτα.

Το ψέμα όμως έχει κοντά πόδια

Δεν είναι οι σύντροφοί μας στυγνοί εγκληματίες και ληστές αλλά οι ένστολοι δολοφόνοι που είχαν ζώσει όλο το νοσοκομείο με πάνοπλες δυνάμεις έτοιμες να εκτελέσουν οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο στα επινίκια της τρομοκρατικής επιχείρησης τους. Αυτοί που συνέλλαβαν και ξυλοκόπησαν τους συντρόφους μας. Αυτοί που τους απήγαγαν, φορώντας τους κουκούλες σαν αιχμάλωτους πολέμου. Αυτοί που 2 μέρες τώρα αρνούνται οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ των συλληφθέντων ή την ομαλή συνεργασία χωρίς κατόπτευση, με τους συνηγόρους υπεράσπισης. Ας ξαναθυμήσουμε πως μέλη από το δίκο μας στρατόπεδο όπως ο Γιάννης Δημητράκης, ο Σίμος Σεϊσίδης, ο Νίκος Μαζιώτης, ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος και άλλοι ακόμα, χτυπήθηκαν σε καταδιώξεις απο τα πυρά του στρατού κατοχής της δημοκρατίας.  Συνεπείς αγωνιστές όπως ο Χρ. Κασσίμης, ο Χρ. Τσουτσουβής, ο Λ. Φούντας και άλλοι που έπεσαν νεκροί για το δέος και την ασφάλεια της δημοκρατίας. Ας ξαναθυμήσουμε ακόμα και υποθέσεις σαν του Σορίν Ματέι και του Φλαμούρ Πίσλι, όπου «ο υπερβάλων ζήλος και η λάθος εκτίμηση της αστυνομίας» οδήγησε σε παράπλευρες απώλειες, πέραν του προφανή γι’ αυτούς στόχου.

Δεν είναι οι σύντροφοί μας στυγνοί εγκληματίες και ληστές αλλά οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ, που σπέρνουν τον πανικό και τον τρόμο μέσα από τα δελτία ειδήσεων και τα πάνελ. Αυτοί που αναπαράγουν τις φωτογραφίες των συλληφθέντων προβάλοντας παράλληλα ένα ανυπόστατο εγκληματικό παρελθόν (αναφερόμενοι σε υποθεσεις για τις οποίες είτε έχουν απαλλαχθεί είτε έχουν καταρρεύσει ακόμα και δικονομικά). Αυτοί που σπέρνουν το μικρόβιο της ρουφιανιάς ανάμεσα στην κοινωνία, για να δοθούν πληροφορίες που να «καίνε» τους συλληφθέντες.

Δεν είναι οι σύντροφοί μας στυγνοί εγκληματίες και ληστές αλλά τα κράτη και οι τράπεζες που έχουν μετατρέψει ολόκληρη τη κοινωνία σε υποχείριο που περιμένει με το σταγονόμετρο μπροστά στο ATM. Που υφαρπάζουν την παραγωγική δύναμη των εργαζομένων για τις χρηματοπιστωτικές ανάγκες της οικονομικής ελίτ. Αλλά ακόμα και μέσα στα νοσοκομεία ας ψάξουμε αλλού για ληστές και εγκληματίες. Για όλους όσους εμπορεύονται την υγεία και τις ιατρικές ανάγκες ασθενών. Για όσους παζαρεύουν σε φακελάκια, ένα από τα βασικότερα αγαθά. Ας θυμήσουμε ενδεικτικά την υπόθεση με τα μαύρα εισοδήματα  για χειρουργό – ωτορινολαρυγγολόγο, που υπηρετούσε ως διευθυντής κλινικής ΩΡΛ στο ΑΧΕΠΑ και άλλες πόσες υποθέσεις δωροδοκίας, υπεξαίρεσης χρημάτων, παράνομης εμπορίας φαρμάκων κ.α. Ας θυμηθούμε λίγο το σκάνδαλο της Novartis πριν βαφτίσουμε εγκληματίες και ληστές τους αναρχικούς.

Δεν είναι οι σύντροφοί μας στυγνοί εγκληματίες και ληστές γιατί πολύ απλά θέλησαν και πράξαν το αυτονόητο: επιχείρησαν να πάρουν πίσω λίγα χρήματα από τα κλεμμένα. Από όσα στερούντε καθημερινά όλοι όσοι με τον κόπο και την εργατική τους δύναμη παράγουν όλα όσα απολαμβάνουν οι ισχυροί. Τί είναι άλλωστε η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της; Οι 2 σύντροφοι και η συντρόφισσά μας είναι συνεπείς αγωνιστές και εμείς στεκόμαστε περήφανα αλληλέγγυοι δίπλα τους.

Τρομοκράτες και ληστές δεν είναι οι σύντροφοί μας αλλά οι προβοκάτορες που τους λοιδορούν και τους συκοφαντούν

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες για την απόπειρα απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published.