Ενημέρωση από την πορεία ενάτια στη νέα βιομηχανική μονάδα θανάτου της Elpedison

Στις 20/10 συμμετείχαμε με δικό μας μπλοκ στη πορεία προς τα ΕΛΠΕ που ξεκίνησε από το Παλιό Δημαρχείο Κορδελιού, κινήθηκε από την Παπανδρέου και μέσω της Μοναστηρίου κατέληξε στη πύλη του διυλιστηρίου. Στη διαδήλωση καλούσαν και συμμετείχαν “Η Αναπνοή Είναι Δικαίωμα”, εργατικά σωματεία και οργανώσεις καθώς και άλλες πολιτικές συλλογικότητες, σχολεία, σύλλογοι γονέων, πολιτιστικοί σύλλογοι και κινήσεις πολιτών. Τη στήριξή τους και τη συμμετοχή τους έδειξαν και κινήσεις εκτός Θεσσαλονίκης (Βόλος, Κέρκυρα, Γιάννενα κα). Η πορεία αριθμούσε εκατοντάδες κόσμου που κατέβηκε στο δρόμο να διαδηλώσει ενάντια στα ΕΛΠΕ και το μεγάλο πρόβλημα που αυτά δημιουργούν στη περιοχή (συγκεκριμένα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης) με τη ρύπανση και τις επιπτώσεις της.

Το μπλοκ μας αριθμούσε γύρω στα 60 άτομα και το το πανό έγραφε: «ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ELPEDISON» και «ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ». Φτάνοντας στα ΕΛΠΕ η διαδήλωση, την περίμενε μια διμοιρία ΜΑΤ και αριθμός ανδρών της κρατικής ασφάλειας που φυλούσαν τη πύλη του διυλιστηρίου. Για κάποια ώρα, ο κόσμος παρέμεινε μπροστά στη πύλη και φώναζε συνθήματα, ενώ κάποιες ομάδες και οργανώσεις παρέδωσαν ψηφίσματα σε εκπρόσωπο του διυλιστηρίου. Εκεί έληξε η διαδήλωση και ο κόσμος γύρισε πίσω.

Αυτή ήταν η πρώτη πορεία στην οποία συμμετείχαμε ως Πρωτοβουλία Ενάντια στα ΕΛΠΕ και φυσικά ο αγώνας δε σταματάει εδώ. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Θέλει πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να φύγει και το τελευταίο φουγάρο και γι’ αυτό καλούμε σε:

Ανοιχτή συνέλευση τη Κυριακή 27/10, στις 11:00 στο Πάρκο Σμύρνης, για να συζητήσουμε τις από εδώ και πέρα δράσεις μας.

Γιατί για εμάς, ο μόνος δρόμος είναι ο μαζικός και αδιαμεσολάβητος αγώνας δίχως να περιμένουμε κάτι από πολιτικούς μεσάζοντες και θεσμικούς σωτήρες. Αυτοί (δημοτική αρχή, Περιφέρεια ΚΜ, Υπουργείο Περ., κράτος) έχουν λάβει ξεκάθαρη θέση υπέρ των ΕΛΠΕ. Αν δεν οργανωθούμε και δεν διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε, κανείς τους δεν πρόκειται να μας τα προσφέρει.

Καλούμε τον κόσμο να έρθει και να συμμετέχει στη συνέλευση στις 27/10, να στηρίξει και να οργανωθεί στη Πρωτοβουλία Ενάντια στα ΕΛΠΕ και μαζί να συναποφασίσουμε και να δράσουμε μέχρι να φύγει και το τελευταίο φουγάρο.

Ευχαριστούμε όσες και όσους μας στήριξαν στη πορεία στις 20/10 αλλά και μέχρι τώρα από την αρχή αυτής της προσπάθειας.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ELPEDISON

ΟΛΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Πρωτοβουλία Ενάντια στα ΕΛΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.