Ενημέρωση από την πανελλαδική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β. Σταθόπουλο

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές της Λάρισας για τον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος ο σύντροφος. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης που συμμετείχαν δεκάδες αλληλέγγυοι/ες υπήρχε μικροφωνική μέσω της οποίας ο σύντροφος απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους (ακολουθεί η παρέμβαση του συντρόφου), καθώς διαβάστηκαν και κείμενα. Είχαν αναρτηθεί πανό, ρίχτηκαν πυροτεχνήματα και ανάψαν καπνογόνα. Υπήρχε οπτική επαφή τόσο με τον σύντροφο, όσο και με κοινωνικούς κρατούμενους, οι οποίοι ανταποκρίνονταν στα συνθήματα που ακούγονταν συμμετέχοντας και οι ίδιοι, ενώ παράλληλα από παράθυρα της φυλακής ανάβονταν φωτιές, ενώ από τον θάλαμο του συντρόφου ανέμιζε μια μαυροκόκκινη σημαία.

Παρέμβαση του αναρχικού συντρόφου Βαγγέλη Σταθόπουλου κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές της Λάρισας:

“Στην ολομέτωπη επίθεση του καθεστώτος, από όποια θέση και να βρισκόμαστε, πρέπει να το μετατρέπουμε σε σημείο αγώνα. Κόντρα στους ξυλοδαρμούς των μπάτσων, στα πεσίματα – αδειάσματα των καταλήψεων, στη μπατσοκρατία που υπάρχει στους δρόμους και στις φυλακίσεις των αγωνιστών, σε όλα όσα γίνονται στο όνομα της κανονικότητας είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε στην αντεπίθεση και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν καλύτερο κόσμο. Όσες φορές και να πέσουμε πρέπει να ξανασηκωθούμε με μεγαλύτερο θυμό και πάθος. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.