Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Τούρκους απεργούς πείνας

Ο αγώνας των απεργών πείνας στην Τουρκία για δικαίωση και ελευθερία, συνεχίζεται. Ένας αγώνας που έχει αφήσει πίσω του μάρτυρες, τους αδιάλλακτους αγωνιστές Helin Bölek, Ibrahim Gökçek και Mustafa Koçak. Οι απεργοί πείνας φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν από την δικτατορική κυβέρνηση Ερντογάν που δε δίστασε μέχρι και την τελευταία στιγμή της εξόντωσής τους, να βεβηλώσει τη μνήμη των αγωνιστών στέλνοντας στρατό κατοχής για να επιτεθεί στις κηδείες των νεκρών απεργών με αποκορύφωμα την απαγωγή του νεκρού σώματος του Ibrahim Gökçek, αρνούμενοι την ταφή του.

Ο αγωνιζόμενος λαός της Τουρκίας έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια αιματηρούς αγώνες ενάντια στον αυταρχισμό και την εκμετάλλευση των κυβερνήσεων. Από τις αιματοβαμμένες απεργίες πείνας ενάντια στις φυλακές τύπου F το 2001 που άφησαν πίσω τους 122 νεκρούς εκ των οποίων δεκάδες αγωνίστριες και αγωνιστές αυτοπυρπολήθηκαν για να σταθούν εμπόδιο στη συνέχιση των βασανιστηρίων, μέχρι τις σημερινές απεργίες πείνας μέχρι θανάτου των μελών του Grup Yorum, του Mustafa Koçak και των Δικηγόρων του Λαού, το αίμα είναι το μελάνι της ιστορίας του αγώνα ενάντια στην εξουσία των εκμεταλλευτών.

Οι απεργοί πείνας βασανίστηκαν σωματικά και ψυχολογικά, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, υπεβλήθησαν στο ψυχοσωματικό βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης, δολοφονήθηκαν και βεβηλώθηκαν τα νεκρά τους σώματα, όμως ακόμα και νεκροί αποτελούν απειλή για το καθεστώς Ερντογάν. Γιατί μπροστά στο μονοπώλιο της φασιστικής βίας δεν υποχώρησαν ούτε στιγμή. Γίνανε μάρτυρες και σύμβολα αντίστασης. Γιατί οι θάνατοί τους δεν θρέφουν φόβο και αναστολές. Αποτελούν έμπνευση πάλης ενάντια στην αδικία.

Στο πλάϊ τους μένουν ακόμα ζωντανοί και παρόντες στον αγώνα ακόμα 4 απεργοί. Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου που έχει ξεπεράσει τις 100 μέρες συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι Ebru Timtik και Aytaç Ünsal, καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι Didem Akman και Özgür Karakaya, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Βάζοντας τα σώματα τους ανάχωμα, φωνάζουν μέσα από τις φυλακές:

  • Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.
  • Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.
  • Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Πλάι τους έχει αναδειθεί ένα διεθνές κίνημα συμπαράστασης που έχει μετουσιώσει την διεθνιστική αλληλεγγύη σε πράξη. Σε κάθε γωνιά της γης αντηχεί η φωνή των απεργών για δικαίωση του αγώνα τους. Σε κάθε συγκέντρωση και πορεία, σε κάθε οδόφραγμα και επίθεση, σε κάθε φλόγα αντίστασης αντηχούν οι κραυγές ενάντια στη λήθη: Helin Bölek, Ibrahim Gökçek, Mustafa Koçak ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman και Özgür Karakaya

Νίκη στον αγώνα ενάντια στον φασισμό και την κρατική τρομοκρατία

*

Μικροφωνική αλληλεγγύης: Σάββατο 23 Μάη, 13:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Πορεία προς το Τούρκικο Προξενείο Τρίτη 26 Μάη, 18:00 Καμάρα

Leave a Reply

Your email address will not be published.