Δράσεις αλληλεγγύης ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης

Το πρωί της Τρίτης 18/8 πραγματοποιήσαμε τη πρώτη παρέμβαση στη γειτονιά γύρω από την κατάληψή μας με τρικάκια, αυτοκόλλητα και μοίρασμα της ανακοίνωσής μας σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita. Καθώς πλησιάζαμε προς την κατάληψη και στο σημείο που έχουν βάλει τη κορδέλα από τη πρώτη μέρα, κάποιοι ασφαλίτες που προσποιούνταν τους γείτονες, μόλις μας αντιλήφθηκαν πανικόβλητοι φώναζαν τη διμοιρία των ματ και όλοι ήρθαν τρέχοντας προς το μέρος μας κόβοντάς μας στην ουσία τον δρόμο για να συνεχίσουμε τη δράση μας. Κατεβήκαμε στον κάτω δρόμο και βγήκαμε σχεδόν απέναντι από την κατάληψη, όπου πάλι μας περίμεναν οι μπάτσοι σύσσωμοι. Συνεχίσαμε τη παρέμβασή μας στην υπόλοιπη γειτονιά, η οποία είχε θετική ανταπόκριση από τον κόσμο που  είτε καθόταν στα διάφορα μαγαζιά, είτε περνούσε απλά από το σημείο.  

16 χρόνια είναι πάρα πολλά για να νομίζουν οι μπάτσοι ότι απλά θα μας αφανίσουν με την προσωρινή εκκένωση που πραγματοποίησαν και με την συνεχή, ασφυκτική παρουσία τους μπροστά στην κατάληψη αλλά και στη γειτονιά, κλείνοντας το δρόμο με κορδέλες και κάδους. 16 χρόνια είμαστε εκεί και μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, τις ιδέες μας πάνω σε διάφορα ζητήματα, μέσω αφισών, κειμένων, συζητήσεων. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε γιατί η κατάληψη Terra δεν είναι μόνο το κτίριο που μας στέγαζε αλλά ο λόγος και οι δράσεις μας ενάντια σε κάθε είδους εξουσία και καταπίεση. Είναι οι αξίες και οι θέσεις μας που θα συνεχίζουμε να τις  προπαγανδίζουμε και να τις επικοινωνούμε με την γειτονιά και όχι μόνο.  

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-μκροφωνική στην Αριστοτέλους, η οποία ήταν καλεσμένη από την ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita και από διάφορες συλλογικότητες της πόλης, με τη συμμετοχή 100 και περισσότερων συντρόφων/ισσών. Ο κόσμος έμεινε για μιάμιση ώρα εκεί όπου διαβάζονταν και το κείμενο-ανακοίνωση της κατάληψης. Στο τέλος της μικροφωνικής συντεταγμένα όλα τα άτομα κινήθηκαν πάλι προς την κατάληψη με πανό και συνθήματα μέχρι το σημείο που οι μπάτσοι έκλειναν τον δρόμο. Ο όγκος του κόσμου έμεινε για ένα τέταρτο φωνάζοντας συνέχεια συνθήματα και έφυγε συντεταγμένα και πάλι προς την Αριστοτέλους.  

Τίποτα δε τελείωσε όλα συνεχίζονται-Η Terra για πάντα κατάληψη θα μείνει

Μικροφωνική-συγκέντρωση ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης

Δευτέρα 24/8 στις 19:00 μπροστά στο Ολύμπιον  

Επόμενη ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης Τρίτη 25/8 στις 18:00 Πολ/χνείο 

Leave a Reply

Your email address will not be published.