Μηνύματα αντίστασης και διεθνιστικής αλληλεγγύης από τη Μέση Ανατολή GR/EN

Η επίσημη επιστολή των δύο πρώτων μονάδων προς την κεντρική διοίκηση μονάδων άμυνας της Rojhalat (Κουρδιστάν του Ιράν) για άμεση αντίδραση στην εκκένωση της αναρχικής κατάληψης Τerra Ιncognita.

Από:  Πρώτη και δεύτερη ριζοσπαστική μονάδα Ανταρτών (βορειοδυτικά)

Αντίστοιχα, ζητάμε μια γρήγορη αποφασιστική αντίδραση της κεντρικής επιτροπής – ένοπλων και μυστικών – μονάδων αντίστασης της Rojhalat μετά την επιχείρηση εκκένωσης της αστυνομίας εναντίον ενός συμμάχου μας , της κατάληψης Terra Incognita, με εντολή της ελληνικής κυβέρνησης. Zητάμε να καταδικάσετε αυτήν την εκκένωση και να δημοσιεύσετε επίσημη ανακοίνωση.

Καμία έκκενωση δεν μπορεί να μας σταματήσει.

Νωρίς το πρωί της 17ης Αυγούστου, η βίαιη επίθεση της αστυνομίας με σκοπό την έκκενωση της κατάληψης Terra Incognita πυροδοτεί ένα κύμα οργής και αντίδρασης, μεταξύ όλων των ελεύθερων κοινοτήτων που αγωνίζονται για την ελευθερία σε όλο τον κόσμο.

Η κατάληψη Terra Incognita δεν είναι απλώς ένα μέρος. Είναι ένα τολμηρό και λαμπερό σημείο αναφοράς ανάμεσα στους Έλληνες συντρόφους μας που είναι πάντα εκεί για να ανακτήσουν αυτό το σύμβολο της ελευθερίας και του λίκνου της αντίστασης.

Σύμφωνα με τους συντρόφους μας από την Ελλάδα, η επίθεση εναντίον τους πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των πολιτικών του ελληνικού κράτους. Τον περασμένο μήνα, η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει και να κρύψει πολλές από τις συνέπειες που προέκυψαν από την τελευταία παγκόσμια κρίση και κατάχρησαν την εξουσία τους για να κρύψουν την ανικανότητα κυβερνήσεων να ελέγχουν τις παρενέργειες αυτής. Από την άλλη πλευρά, το κράτος προσπαθεί να διαλύσει την τελευταία ελπίδα που μπορεί να σώσει την κοινωνία και αυξάνει την ιδέα της ευθύνης των κοινοτήτων, με την επίθεση στο κέντρο των αυτο-οργανωμένων κοινοτήτων και των συλλογικών κέντρων.

Η κατάληψη Terra Incognita, ως ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αυτο-οργανωμένων συλλογικοτήτων και ακτιβιστών, υπηρετεί και αγωνίζεται για την ελευθερία και την απελευθέρωση των εργαζομένων, των μεταναστών, των αυτόχθονων ομάδων κ.λπ.

Η πολλά υποσχόμενη ιδέα της Terra δεν είχε ποτέ να κάνει απλά με ένα κτίριο, ακόμη κι αν το ίδιο το κτίριο είναι τόσο σημαντικό όσο και η αναρχική συλλογικότητα. Η κατάληψη Terra Incognita είναι η υπερήφανη συλλογική ομάδα των συντρόφων μας στη Θεσσαλονίκη που στέκονταν πάντα στη σωστή πλευρά της αντίστασης. Οι μονάδες των υπερασπιστών σε Rojhalat και Rojava σε όλο το Κουρδιστάν θα θυμούνται πάντα την αλληλεγγύη των συντρόφων της κατάληψης Terra Incognita και στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στο όνομα του αίματος των μαρτύρων μας.

Σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο του πολέμου και τις τρομακτικές στιγμές που έχει περάσει ο λαός του Κουρδιστάν, όταν ο Ερντογάν απελευθέρωσε το λουρί των ισλαμοφασιστικών δυνάμεων και του στρατού του ενάντια στη ζωή του λαού του Κουρδιστάν, οι σύντροφοί μας από την Ελλάδα και οι σύμμαχοί μας από την κατάληψη Terra Incognita στέκονταν πάντα δίπλα μας, πολεμούσαν δίπλα-δίπλα ενάντια στους εχθρούς του ανθρώπινου είδους.

Φυσικά, το ελληνικό κράτος πρέπει να γνωρίζει ότι αποδεχόμαστε το κάλεσμα των συντρόφων μας από την Terra και τα αναρχικά κινήματα της Ελλάδας και θα υπερασπιστούμε την καταλήψη. Προειδοποιούμε την ελληνική κυβέρνηση: μην παρεξηγήσετε την υπομονή των συντρόφων μας στη Θεσσαλονίκη ως σιωπή. Είναι απλώς κατόπτευση και προετοιμασίες για την απάντηση.

Η απουσία πολέμου δεν σημαίνει ειρήνη-Eξεγερθείτε για την κατάληψηTerra Incognita

Πρώτη και δεύτερη ριζοσπαστική μονάδα Ανταρτών

Από το κίνημα του Αγιαράν

Λάβαμε τα νέα για την εκκένωση της καταλήψης Terra Incognita, η οποία έχει συνδεθεί με διαφορετικούς τρόπους με το κίνημά μας, με ασφάλεια και εμπιστοσύνη, σε πολλές περιπτώσεις. Πραγματικά, η κατάληψη Terra Incognita και οι σύντροφοί μας στην Ελλάδα έχουν βοηθήσει ευάλωτα και πληγωμένα μέλη της κοινότητάς μας. Συγκεκριμένα, η σύνδεση και η υποστήριξη της Terra Incognita υπερβαίνει την περίπτωση των μαθητών του Shin Abad και των προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και συναντήσεων που σχετίζονται με την τραγωδία της Rojava και μας έκαναν περήφανα συνδεδεμένους με αυτήν την κοινότητα και τις καταλήψεις. Φυσικά, θα αντισταθούμε σε αυτήν την εκκένωση και εκφράζουμε δημόσια την άποψη μας σε αυτήν την επιστολή:

Βρίσκουμε την κατάληψη Terra Incognita ως μία από τις ασφαλέστερες κοινότητες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η εμπιστοσύνη δεν κερδίζεται χωρίς λόγο. Πρακτικά, ο αγώνας και η συνεργασία μας με την Terra Incognita μας απέδειξαν ότι είναι ένα από τα πιο ενεργοποιημένα σημεία αναρχικών κινημάτων στην Ελλάδα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σφίξουμε το χέρι των συντρόφων μας και να μείνουμε μαζί τους σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.  Αλλά αυτή θα είναι μια άλλη στιγμή υπερηφάνειας στην ιστορία της κατάληψης Terra Incognita.

Το να στέκεσαι απέναντι από όλους αυτούς τους δημόσιους κουστουμαρισμένους εχθρούς, την αστυνομία και το κράτος, με όλο αυτόν τον αριθμό ανθρώπων που γνωρίζουμε ότι έχουν ήδη ενεργοποιηθεί σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα καλύτερα νέα για τον αγώνα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Η υπεράσπιση του νοήματος της ανθρωπότητας και της πιο αθώας μορφής αυτο-οργανωμένων δραστηριοτήτων, με λίγα άτομα ενάντια σε αυτές τις ομάδες εγκληματιών και μαφιόζων της κυβέρνησης είναι μεγάλη τιμή για τους συντρόφους μας. Χαιρόμαστε που μοιραζόμαστε μαζί σας αυτήν τη στιγμή αλληλεγγύης και  σας φωνάζουμε το σύνθημά μας:

“Δυνατοί σαν τα βουνά-Αντίσταση για πάντα”

 

Εμείς, μερικά μέλη του γυναικείου κινήματος της λευκής Τετάρτης, εκφράζουμε τη αντίδρασή μας για την παράλογη κίνηση εκκένωσης της κατάληψης Terra Incognita. Κατά τη διάρκεια πολλών ετών, η αστυνομία και όλες οι υποκατηγορίες αυτών στο Ιράν μας αναγκάζουν να φοράμε hijab και να επιβάλλουν τις ιδέες τους στον τρόπο ζωής μας. Είμαστε τόσο λυπημένες που ακούμε ότι η αστυνομία κάνει το ίδιο στην Ελλάδα, προσπαθούν να επιβάλλουν την αντίληψή τους για τη ζωή και τον τρόπο ζωής σε διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία. Αδελφές και αδελφοί μας από την κατάληψη Terra Incognita, νιώθουμε και κατανοούμε τον πόνο σας σε όλη αυτή τη διαδικασία. Μείνετε δυνατοί και συνεχίστε καθώς είμαστε μαζί σας.

 

 

Σύμφωνα με την επιστολή του λευκού κινήματος της Τετάρτης, εμείς, οι αναρχικοί καταληψίες της βορειοδυτικής Τεχεράνης, δηλώνουμε επίσημα την αντίθεσή μας στην εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita. Καμιά κατάληψη δεν είναι δημόσιος κίνδυνος. Κίνδυνος είναι όλοι οι μπάτσοι.

Ενάντια στην εκκένωση, ενάντια στην άγνοια.

 

Δελτίο τύπου του PAK σχετικά με την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Terra Incognta

Μετά την επίθεση της αστυνομίας και την εκκένωση της κατάληψης  Terra Incognita στη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), τα νέα σχετικά με την εκκένωση διαδίδονται μεταξύ διαφορετικών ομάδων και μονάδων κουρδικών δυνάμεων στο Κουρδιστάν.

Την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια τακτικής επιθεώρησης και της πρωινής παράταξης των ένοπλων δυνάμεων του κόμματος απελευθέρωσης του Κουρδιστάν (PAK), η οποία έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει τους διοικητές των δυνάμεων για τις δεξιότητες προετοιμασίας των μονάδων και την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μεταξύ συντονιστικών μονάδων και μαχητών, τα νέα σχετικά με την επιχείρηση της αστυνομίας κατά της κατάληψης Τerra Ιncognita κυκλοφόρησαν μεταξύ των μελών της πόλης IDLIB.

Σύμφωνα με την αναφορά των συντρόφων μας:

Στα πρώτα λεπτά της κύριας συνάντησης των μονάδων, ένας από τους συντρόφους (πολιτοφύλακας) ενημέρωσε για τα τελευταία νέα σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης Τerra Ιncognita, ενός συμμάχου του κόμματος.

Άμεση ήταν η επίσημη απάντηση του στρατηγού YAZADANPANAH που έδειξε σαφώς την αλληλεγγύη του: η αστυνομία και οι δομές που έχουν συμμετάσχει σε αυτήν την εκκένωση είναι υπεύθυνοι για τις αντιδράσεις που θα λάβουν, ήρθε η ώρα να δουν πρακτικά τις συνέπειες των λαθών τους, είπε.

H κατάληψη Τerra Ιncognita έχει οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικά με την αντίσταση των κουρδικών πολιτοφυλακών και τον πόλεμο εναντίον των κούρδων. Αν και σε διαφορετικές περιόδους πολέμου και εναντίον διαφορετικών εχθρών, η αλληλεγγύη μεταξύ της Terra Incognita και των μαχητών του Κουρδιστάν συνέβαλλε πάντα έντονα για τα δικαιώματα των κoύρδων στον κόσμο.

***

This is the official letter of two units to the central squad of commanders of urban defence units of Rojhalat ( Kurdistan of iran ) for a emergency react to eviction of the anarchist squat Terra Incognita.

From : first and second radical UNITS OF URBAN MILITANTS ( north west )

Respectively we request for a quick decisive react of mother committee- armed and undercover – units of the resistance of Rojhalat after the police eviction operation against our united ally SQUAT TERRA INCOGNITA ordered by the authority of greek government. We request you condemn this eviction and publish the official message.                     

*                                     

No eviction can stop us.

Εarly in the morning of 17th of August brutal attack of police with the purpose of eviction of the squat Terra Incognita has been raising a wave of angerness and request of react, among all free communities which are fighting for freedom all around the globe.

Terra Incognita is not just a place but it’s a bold and shiny spot among our greek comrades who are always there to reclaim back the symbol of freedom and cradle of resistance. According to the reports of our comrades from Greece, attack to our allies has been operated by the backup of politicians of greek state. During last month greek government was trying to cover and hide many turbulences coming out of latest global crisis and abusing their authority to hide the incability of governments to control the side effects of it. At the other side, state is trying to break down the last hope possible to save the society and it’s raising the idea of the responsibility of the communities, with attacking to the center of self organized communities and collective centers. Terra Incognita, as one of the greatest centers of self organized collectives and activist, has been serving and fighting for freedom and liberation of workers, immigrants, aboriginal groups etc.

The promising idea of Terra Incognita has never been related to one building even if the building is as important as the squat Terra Incognita.

Terra Incognita is the proud collective group of our comrades in Thessaloniki who have been always standing in correct side of resistance. The units of defenders in Rojhalat and Rojava all around Kurdistan will always remember the solidarity of our comrades of Terra Incognita and we send our solidarity in the name of the blood of our martyrs.

During all this hard period of war and the terrifying moments that has happened to the people of Kurdistan when Erdogan released the leash of djihadi forces and his army against the life of the people of Kurdistan, our comrades from Greece and our allies from the squat Terra Incognita were always standing next to us, fighting shoulder by shoulder against the enemies of human kind.

Of course, greek state must be aware that we accept the call of our comrades from Terra Incognita and anarchist movements of Greece and we will stand up for the eviction of the squat. We warn the greek government : do not misunderstand the patience of our comrades in Thessaloniki as silence. It’s just observations and preparations for the answer.

Absence of war doesn’t mean peace-Rise up for Terra Incognita.

*

From movement of Ayaran

We have received the news of the eviction of the squat Terra Incognita, which has been connected with differents ways to our movement, safely and trustfully, in many cases. Pragmatically, Terra Incognita and our comrades of Greece have helped vulnerable and hurt parts of our community. Specifically, the connection and support of Terra Incognita goes beyond the case of the students of Shin Abad and awareness programs and meetings related to tragedy of Rojava and had made us proudly connected to this community and squat. Of course, we will stand up against this eviction and release our public ideas in this letter :

We have found the connection with the squat Terra Incognita as one of the safest communities activated in Greece. No trust will be gained out of practice. Practically, our struggle and cooperation beside Terra Incognita has proved that it is one of the most activated spot of anarchist movements in Greece. We are glad to shake the hand of our comrades and stay with them in this suppresive moment. This is going to be another moment of proudness in the history of Terra Incognita.

Standing in front of all those public enemies in uniforms, police and state, with this number of people that we know already are activated in a city like Thessaloniki is one of the greatest news about struggling in a country like Greece. Defending the meanings of humanity and the most innocent form of self organized activities with a few number of people against this groups of criminals and mafias of the government is a big honor for our comrades. We are glad to share this moment of solidarity and  we chant our slogan:

“Strong like mountains-Resistance forever”

*

The women movement of White Wednesday

We, a few members of movement of white Wednesday, express our disagreement with the unwise move to evict the squat Terra Incognita.

During many years, police and all subcategories of them in Iran is forcing us to wear hijab and dictate their ideas on our lifestyle. We are so sad to hear that police is doing the same in Greece, they are trying to force their idea of life and their style of life to different people with different mentality. Our sisters and brothers from Terra Incognita, we feel and understand your pain in all this process. Stay strong and continue as we are together.

*

According to the letter of white Wednesday movement, we, the anarchist squatters of North West Tehran, officially declare our opposition to the eviction of Terra Incognita. No squat is a public risk but all cops are.

No to eviction, no to ignorance.

*

React of PAK and answer of kurdish General to eviction of the squat Terra Incognita

Following the attack of police and eviction of squat terra incognita in Thessaloniki/Greece , related news of this eviction has been spreading among different groups and units of kurdish forces in Kurdistan.

Last week during a regular inspection and morning parade of armed forces of (PAK) _ liberation party of Kurdistan which is made to inform the commanders of the forces about the preparation skills of units and DIRECT COMMUNICATION between coordinators of units and militants , the news about operation of police against terra incognita was realised among members around city IDLIB.

According to report of our comrades :

In the first minutes of the main meeting of units , one of the comrades (militant) informed for the latest news about eviction of squat terra incognita, an ally of the party.

The official answer of General YAZADANPANAH was clearly in solidarity: Police and organizations who has participate in this eviction are responsible for the reactions they will receive, its time for them to see the side effects of their mistakes practically, he said.

Squat terra incognita has organized different events and workshops about resistance of kurdish militia and war against Kurds. During different times of war and against different enemies , solidarity of terra incognita and Kurdistan has been always strongly moving for the rights of the kurds in the world.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.