Συγκέντρωση για την υπεράσπιση της κατάληψης Libertatia

Στις 23 Αυγούστου κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων εργασιών ανοικοδόμησης της κατάληψης Libertatia, μπάτσοι όλων των ειδών διεξάγουν μια τεράστια επιχείρηση κατά την οποία εισβάλλουν στο κτίριο και συλλαμβάνουν 12 συντρόφους και συντρόφισσες. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της επισκευής της σκεπής στο πλαίσιο των εργασιών ανοικοδόμησης του κτιρίου που είχε καταστραφεί από εμπρηστική επίθεση φασιστών, οι μπάτσοι σπάσανε το λουκέτο της πόρτας και προχωρήσαν στις συλλήψεις όσων βρισκόντουσαν μέσα αλλά και στην προσαγωγή 2 ατόμων έξω από την κατάληψη, ενώ για ακόμη μια φορά κατέσχεσαν τα εργαλεία που βρίσκονταν μέσα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μπάτσοι προχωρούν σε συλλήψεις κατά τη διάρκεια της ανοικοδόμησης καθώς είναι η τρίτη φορά που εφαρμόζουν το ίδιο κατασταλτικό δόγμα. Οι σύντροφοι αφού κρατήθηκαν για κάποιες ώρες στο ΑΤ Τούμπας, αφέθηκαν ελέυθεροι, ενώ ορίστηκε ακόμα μια τακτική δικάσιμος για την υπόθεση. 

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ, ανίκανη να διαχειριστεί τη διαφαινόμενη κοινωνική κρίση που θα προκύψει από τις στρατηγικές κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζει, ανασυγκροτεί τους μηχανισμούς καταστολής και το νομικό της οπλοστάσιο. Νέα νομοσχέδια περιστέλλουν τις επιλογές αγώνα και τα απεργιακά δικαιώματα, ο στρατός κατοχής της δημοκρατίας αναβαθμίζεται με νέα τάγματα εφόδου και δολοφονικές εντολές άμεσης αντιπαράθεσης, ενώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν νέο κύκλο καταστολής στις δομές και τον κόσμο του αγώνα. Η εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita και οι επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις στην κατάληψη Libertatia δείχνουν πως ο πόλεμος όχι απλά δε σταματά αλλά αναζοπυρώνεται σε νέα πεδία αντιπαράθεσης. 

Είναι συλλογικό ζητούμενο η οργάνωση της κινηματικής αυτοάμυνας ενάντια στην κρατική καταστολή και τις καπιταλιστικές βλέψεις της ανάπτυξης και του εξωραϊσμού της πόλης μας. Γι’ αυτό και η καταστολή θα μας βρεί όλες απέναντι της, οργισμένες. 

Συγκέντρωση για την υπεράσπιση της κατάληψης Libertatia-Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, 11:00 

Ούτε βήμα πίσω απέναντι στην κρατική καταστολή 

Leave a Reply

Your email address will not be published.