Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Π. Γεωργιάδη έξω από τα γραφεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 23 Σεπτέμβρη κατά τη διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στις περιοχές της Κυψέλης και του Κουκακίου, συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης και ακόμα 2 σύντροφοι. Ακολουθούν έρευνες στα σπίτια και σε χώρους που σχετίζονται με την εργασία των συλληφθέντων, με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να προχωρεί στην καινοτόμο λύση των ανακοινώσεων που αφορούν την υπόθεση πρίν αυτών που αφορούν τα ίδια τα ευρύματα. Από την πρώτη στιγμή οι σύντροφοι φιγουράρουν στα τρομοπάνελ ως  μέλη της επαναστατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, οι αρχές μιλούν για γιάφκες και όπλα σφραγίδες, για ακόμη ένα χτύπημα απέναντι στην ένοπλη πάλη και την τρομοκρατία όμως η επιτυχία τους βυθίζεται στο κενό καθώς τα ευρύματα περιορίζονται σε 2 πιστόλια και μια ποσότητα εκρηκτικών που δεν σχετίζονται με πρώτερες ενέργειες. Όμως το κυνήγι μαγισσών έχει ξεκινήσει. Οι σύντροφοι μεταφέρονται στον ανακριτή με την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής για τον Π. Γεωργιάδη ο οποίος και προφυλακίζεται στο κολαστήριο της Λάρισας (που αυτό το διάστημα θυμίζει θάλαμο μελοθανάτων από την κρατική αδιαφορία στη λήψη μέτρων) και το πλημέλλημα της απλής οπλοκατοχής για τους άλλους 2 που αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Για τη δεξιά αποτελεί ανοιχτό στοίχημα το μεγάλο ξεκαθάρισμα με την ένοπλη επαναστατική πάλη, έτσι ώστε να διατηρήσει το μονοπώλειο της νόμιμης βίας μέσα από τους πολέμους που γεννά, στηρίζει και συμμετέχει. Σε αυτή την κατεύθυνση και όχι μόνο κινούνται όλες οι στρατηγικές πρόληψης και καταστολής που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα: οι τροποποιήσεις του Νέου Ποινικού Κώδικα με βάση τον οποίο πλέον, τρομοκρατική, στην ουσία, βαφτίζεται κάθε πράξη που εναντιώνεται στην κρατική και καπιταλιστική σταθερότητα, οι νέες διατάξεις που εντείνουν την φυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων και τη στέρηση των ευεργετικών διατάξεων, οι εξοντωτικές ποινές που ακούνε οι αντίπαλοι του κράτους και του κεφαλαίου την ίδια στιγμή που οι φασίστες περιθάλπτονται από τα αφεντικά τους άλλωτε με συμβολικές ποινές για δεκάδες εγκλήματα και άλλωτε με ανύπαρκτες αναζητήσεις.

Όμως η συγκεκριμένη κατασταλτική επιχείρηση αποτελεί τη συνέχεια μιας μεθοδευμένης στρατηγικής εξόντωσης στοχευμένων συνιστωσών του αγώνα. Για πάνω από ένα χρόνο στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται η πολιτική οργάνωση Ταξική Αντεπίθεση. Η συνεχής επιτήρηση των μελών της ΤΑ από τα ένστολα σκουπίδια, η παγίδευση των πολιτικών τους γραφείων αλλά και προσωπικών οχημάτων τους με συσκευές γεωεντοπισμού και μικροκάμερες, οι προσαγωγές, οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις στοχεύουν στην πολιτική απομόνωση και την εξάντληση όσων αντιστέκονται σταθερά στην κοινωνική εκμετάλλευση και την ταξική καταπίεση από το κράτος και το κεφάλαιο απέναντι στην κοινωνική βάση.

Απο κοντά τη δουλειά συνεχίζουν και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας που έχουν κάνει το ψέμα και την υποκρισία επάγγελμα, χειραγωγώντας ολόκληρη την κοινωνία του θεάματος. Αυτός είναι ο ρόλος των ΜΜΕ: να κατασκευάζουν την συστημική αλήθεια επιβάλλοντάς την μέσα από τον συντονισμένο καταιγισμό της παρα-πληροφορίας στο κοινωνικό σώμα και να κατα-δικάζουν στα τρομοπάνελ κάθε φωνή αντίστασης στην κρατική αυθαιρεσία και εξαθλίωση. Αμέτρητα ψεύδη μετατρέπονται σε μεθοδευμένες αλήθειες, αμέτρητη λάσπη επιβάλλεται ως βεβαιότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο για το σύστημα από την κατοχή και τον έλεγχο των μηχανισμών προπαγάνδας. Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία μιλάει μέσα από τα δελτία των ειδήσεων: στοχοποιούν την ΤΑ ως δεξαμενή τρομοκρατών, μιλούν για εξάρθρωση της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, περιφέρουν τις εικόνες συλληφθέντων που κατηγορούνται για πλημμελήματα με τον τίτλο των τρομοκρατών, βαφτίζουν γιάφκες τα σπίτια συντρόφων, μέσα σε μια επιχείρηση που το θέαμα και η ουσία σε σχέση με τα ευρήματα συμπυκνώνονται στη φράση …ουδέν ανευρέθει. Αποτέλεσμα είναι η προληπτική καταδίκη των συλληφθέντων μέσα από τα τρομοπάνελ των τηλεδικίων. Απέναντι στην συντεταγμένη προσπάθεια της αντιτρομοκρατικής να προ-δικάσει τους συντρόφους μας μέσα από τα ειδησιογραφικά στρατηγεία κρατικής προπαγάνδας, το πρωί της Δευτέρας 21 Δεκέμβρη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αντιπληροφόρησης με πανό και τρικάκια έξω απο τα γραφεία του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων που στεγάζονται στο Κτίριο 1 της ΔΕΘ.

Αν ψάχνετε για δεξαμενές τρομοκρατών κοιτάξτε τη Βουλή, τα πολιτικά γραφεία των έμμισθων μαφιόζων της κυβέρνησης και του κρατισμού, τις τράπεζες και τα ρουφιανοκάναλα, τις βίλες των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών, τις σωφρονιστικές υπηρεσίες και τις εκκλησίες… Αν ψάχνεταε για εγκληματίες κοιταχτείτε στον καθρέφτη και μετρήστε πόσους νεκρούς αφήνετε πίσω κάθε μέρα στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, στις φυλακές και τα ψυχιατρεία, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα σύνορα, τους δρόμους και τις πλατείες. Απέναντι σε ένα σύστημα που έχει κάνει καθεστώς την εξαίρεση η μόνη λύση είναι ο αγώνας με όλα τα μέσα για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής γιατί αποτελούν κομμάτι του κόσμου που δηλώνει αμετανόητα παρών στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο. Και το χτύπημα σε έναν από εμάς, είναι αιτία αναζοπύρωσης του συλλογικού αγώνα για την οργάνωση της αντεπίθεσης.  

Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες

Λευτεριά στον αγωνιστή Π. Γεωργιάδη

Αλληλεγγύη στους 2 διωκόμενους συντρόφους για την ίδια υπόθεση

Leave a Reply

Your email address will not be published.