Παρέμβαση σε Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας ενάντια στην απέλαση του συντρόφου Errol

Το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου, μπάτσοι εισβάλλουν στο κελί της απομόνωσης όπου κρατείται ο σύντροφος Errol και με το πρόσχημα της εξέτασης, τον απαγάγουν και τον μεταφέρουν σιδηροδέσμιο στο αεροδρόμιο όπου και υπό τη συνεχή συνοδεία πάνοπλων δολοφόνων ολοκληρώνουν τη διαδικασία της απέλασης. Καθόλη τη διάρκεια της μεταφοράς και της πτήσης από την Αθήνα προς το Παρίσι, ο σύντροφος παρά την αντίσταση που προέβαλλε μετάγεται δεμένος με χειροπέδες πισθάγκωνα και ιμάντα στα πόδια ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες σιωπούν στις συνθήκες κράτησης, κυριευμένοι από το διάχυτο φόβο και την τρομοκρατία των μπάτσων. 

Είναι η πρώτη φορά που οι αρχές παραβαίνουν όλα τα πρωτόκολλα αλλά και την τήρηση της τυπικότητας που αφορά τις υποθέσεις πολιτικών κρατουμένων, καθώς για τους/ις μετανάστ(ρι)ες οι βίαιες και ανεπίσημες απελάσεις και επαναπροωθήσεις είναι μια κανονικότητα το τελευταίο διάστημα. Στην μικροκλίμακα βέβαια των εγχώριων υποθέσεων και πολιτικών διώξεων, οι απαγωγές κρατουμένων το τελευταίο διάστημα κανονικοποιούνται πλήρως με τελευταία την έκτακτη μεταγωγή υπό άκρα μυστικότητα του επαναστάτη κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Βόλου στον Δομοκό. Όλα αυτά την στιγμή που οι φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι θάλαμοι μελλοθανάτων από την απομόνωση και την εξαίρεση που βιώνουν οι κρατούμενοι από την κρατική διαχείριση της πανδημίας. 

Η άμεση απέλαση του συντρόφου μας είναι ένα μικρό διαπιστευτήριο της φιλίας του ελληνικού κράτους προς το έτερο γαλλικό. Το τελευταίο διάστημα οι συμμαχικές σχέσεις των δύο κρατών σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο έχουν καταγράψει τεράστιες συμφωνίες. Μπροστά στη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στις ελληνοτουρκικές εντάσεις, την προμήθεια πολεμικού εξοπλισμού (όπως η αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Rafale), την επενδυτική δραστηριότητα στον τομέα των εξορύξεων και άλλους τομείς της διακρατικής σχέσης, η άμεση δρομολόγηση της απέλασης είναι ένα μικρό δείγμα ανταποδοτικότητας και εκτίμησης προς το γαλλικό κράτος. 

Για μας δεν έχει τελειώσει τίποτα. Στα πλαίσια της εβδομάδας αλληλεγγύης και δράσης για την απέλαση του συντρόφου, τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας-ΟΝΝΕΔ στους Αμπελόκηπους. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τους κοινούς αγώνες μέχρι ο σύντροφος να ξαναβρεθεί στο πλάι μας για να μοιραστούμε ξανά κοινό χώρο και χρόνο αντίστασης. 

Στον κόσμο του κράτους και των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι 

Τα σύνορα είναι χαρακιές στο σώμα του πλανήτη 

Άρση της απέλασης του συντρόφου Errol 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.