Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη| 16/2

Την Τρίτη 16/2 πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία, στην οποία καλούσαν ο τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης Α.Π.Ο. – Ο.Σ., η κατάληψη Terra Incognita, η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και η Αντιεξουσιασική Κίνηση, πλαισιώθηκε από περίπου 200 συντρόφους και συντρόφισσες.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και κινήθηκε επί της Εγνατίας έστριψε από την Π. Χαλκέων και συνέχισε από την οδό Φιλίππου καταλήγοντας στην Καμάρα. Στην πορεία υπήρχαν δύο πανό, ένα κοινό από τις συλλογικότητες Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και Terra Ingognita, και ένα από τον τοπικό συντονισμό Θεσσαλονίκης Α.Π.Ο. – Ο.Σ. Από τη στιγμή που η διαδήλωση βγήκε στο δρόμο, μπάτσοι σχημάτισαν αλυσίδες αριστερά και δεξιά της πορείας και την ακολούθησαν μέχρι τη λήξη της.Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Έπειτα από 18 χρόνια κράτησης και στέρησης των βασικών δικαιωμάτων που ως κρατούμενος από το νόμο έχει, όπως οι άδειες, αυτή τη φορά στερείται, για ακόμα μια φορά, το απολύτως αυτονόητο με βάσει το νόμο που η ίδια η ΝΔ πέρασε, την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η κυβέρνηση περνάει νόμο τον Δεκέμβρη του 2020 που φωτογραφίζει τον ίδιο, σύμφωνα με τον οποίο «απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην ΚΑΥΦ σε όσους κρατουμένους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα τρομοκρατίας». Ενώ ο νόμος προβλέπει την μεταγωγή του Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, με απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, μετάγεται στις φυλακές Δομοκού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται ήδη στην 40κοστή μέρα απεργίας πείνας. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, ενώ σήμερα εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι ξεκάθαρο πλέον πως το βαθύ κράτος και η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκουν την μόνιμη βλάβη ή ακόμη και τη δολοφονία του αγωνιστή που δεν τους έκανε τη χάρη να κάνει δήλωση μετανοίαςκαι συνεχίζει να στέκεται αξιοπρεπής μέχρι και σήμερα, μετά από 18 χρόνια φυλάκισης. Την ίδια στιγμή συζητήσεις έχουν ξεκινήσει για πιθανή αναγκαστική σίτιση του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα – πρακτική που δεν είναι απλώς κάθετα αντίθετη με κάθε έννοιας ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής, αλλά και διεθνώς χαρακτηρισμένη ως βασανισμός.Ο κόσμος του αγώνα έδειξε και σήμερα την αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας, και την δείχνει καθημερινά μέσα από δράσεις, παρεμβάσεις, συγκεντρώσεις και πορείες που γίνονται από την πρώτη κιόλας μέρα της απεργίας. Οφείλουμε να αγωνιστούμε ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλεται τόσο στον Δ. Κουφοντίνα, όσο και σε άλλους πολιτικούς κρατούμενους. Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία απόπειρα αναγκαστικής σίτισης ή δολοφονίας φυλακισμένων αγωνιστών από το κράτος.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.