Γραφή & Αντίσταση: Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κώστα Κ.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι και όλες μάρτυρες μιας εσπευσμένης προσπάθειας του κράτους να προλάβει όσο είναι καιρός να σπείρει τον τρόμο και την καταστολή σε όλο και περισσότερα κοινωνικά κομμάτια που επιλέγουν και επιμένουν να αγωνίζονται. Θεσπίζονται νομοσχέδια για περιστολή των κινητοποιήσεων, των διαδηλώσεων και των απεργιών ενώ στην πράξη κάθε κινητοποίηση χτυπιέται βίαια (από τις απεργιακές διαδηλώσεις μέχρι τις τελευταίες αντιφασιστικές πορείες).

Την πρωτοκαθεδρία όμως για ακόμη μια φορά στο κυνήγι κεφαλών έχουν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες των ριζοσπαστικών ρευμάτων πάλης και αντίστασης. Με ατράνταχτο στοιχείο την παρωδία του μείγματος DNA οι κατασταλτικοί μηχανισμοί βάζουν στο στόχαστρο του 14 αγωνιστές και αγωνίστριες απο την κατάληψη της πρυτανείας, προφυλακίζουν τον σύντροφο Χάρη Μ. για υπόθεση απαλλοτρίωσης που συνέβει το 2018 και για εμπρηστική επίθεση του 2009. Σειρά έχει ο σύντροφος Κώστας Κ. που καλείται για ανάκριση, διωκόμενος για εμπρηστική επίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού το 2007 έπειτα απο μείγμα DNA που βρέθηκε σε ιμάντα απο σακίδιο. Ο σύντροφος παραπέμπεται με κατηγοριες που αφορούν απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή και έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα για μια υπόθεση 14 χρόνια πίσω. Η προφυλάκιση του συντρόφου θα εξετασθεί έπειτα απο αίτημα αναβολής στις 4 Νοέμβρη.

Κοινό στοιχείο σε όλες τις υποθέσεις είναι η σαθρότητα των κατηγορητηρίων απέναντι στην αδιάλειπτη επιλογή αγώνα ενάντια στο κράτος και την καταστολή. Οι μηχανισμοί καταστολής ξεθάβουν από τα συρτάρια τους κάθε ανεξιχνίαστη υπόθεση επιχειρώντας να γεμίσουν για ακόμη μια φορά τις φυλακές της δημοκρατίας. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Ο ίδιος ο πόλεμος συνεχίζεται και σε αυτόν τον πόλεμο το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτουμε είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ μας. Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο. Όλοι και ολες στα αναχώματα ενάντια στην κρατική καταστολή.  Όλοι και όλες στα οδοφράγματα για την υπεράσπιση των συντρόφων και συντροφισσών μας.

Κάτω τα ξερά σας από τους 14 αγωνιστές-ριες της κατειλημμένης πρυτανείας

Άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου συντρόφου Χάρη Μ.

Καμία δίωξη στον σύντροφο Κώστα Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.