Βραδιά οικονομικής στήριξης της Ομάδας Συμβολής Αντιμετώπισης Καταστροφών

Το καλοκαίρι του 2021, εκατοντάδες σύντροφοι και συντρόφισσες, βρεθήκαμε λιγότερο ή περισσότερο στις κατασβέσεις των πρόσφατων πυρκαγιών, στις διασώσεις πυρόπληκτων ζώων και την οικοδόμηση δομών αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στα εδάφη που παραδόθηκαν στις φλόγες. Εκεί που η αδυναμίες μας συναντούσαν τη θέληση, εκεί που ο φόβος αντιμετωπίζονταν με την συλλογική αποφασιστικότητα, όλοι μας μοιραστήκαμε στιγμές απόγνωσης αλλά και συγκίνησης.

Οι αδυναμίες, οι ελλείψεις σε γνώση, τακτική, εξοπλισμό και οργάνωση οδήγησαν μια πρωτοβουλία συντρόφων στη δημιουργία της Ομάδας Συμβολής Αντιμετώπισης Καταστροφών, μια πρωτοβουλία που στοχεύει να αναβαθμίσει την ετοιμότητα στη διαχείριση νέων αντίστοιχων προκλήσεων. Αν είναι κάτι που μάθαμε πολύ καλά είναι πως το μεγαλύτερο εργαλείο μπροστά στην δρομολογημένη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου ήταν η ίδια η ανιδιοτελής αλληλεγγύη και η αλληλοστήριξη από τα κάτω, χωρίς ανταλλάγματα και προσδοκίες. Στηρίζουμε στην πράξη πολιτικά και υλικά την πρωτοβουλία των συντρόφων και των συντροφισσών. Να πάρουμε τις ζωές μας, στα χέρια μας.

“Το καλοκαίρι του ’21, μην μπορώντας άλλο να βλέπουμε τις εικόνες καταστροφής των δασών στα ΜΜΕ και τα social media, αποφασίσαμε μα μαζευτούμε και να δράσουμε, ατομικότητες με παλαιότερη ανάλογη εμπειρία, με όσα μέσα μπορούσαμε να διαθέσουμε. Θελήσαμε να δώσουμε τον δικό μας αγώνα, έτσι ώστε έμπρακτα να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση αυτής της εκτεταμένης καταστροφής.

…Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη στήριξη των συντρόφων μας, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυνατότητηες ή αδυναμίες. Κάθε ελεύθερη συνεισφορά σε εξοπλισμό ή χρήματα για αγορά εξοπλισμού είναι για εμάς πολύτιμη. Μπροστά στην καταστροφή των ζωών μας, στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο, κάνοντας πράξη το αξιακό και θεμελιώδες πρόταγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης.”

Πέμπτη 23/12 μετά τις 18:00 στο στέκι του Βιολογικού
Βραδιά οικονομικής στήριξης της Ομάδας Συμβολής Αντιμετώπισης Καταστροφών

προβολή: Digger (2020)
αυτοδιαχειριζόμενο βιβλιοπωλείο Γραφή & Αντίσταση
καφενείο-vegan κουζίνα
κουτί οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας

Leave a Reply

Your email address will not be published.