Παρέμβαση αλληλεγγύης στον αναρχικό Χ. Μαντζουρίδη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσ/νίκης

Το βράδυ της 13ης Οκτωβριου στα Ιλίσια ο σύντροφος Χάρης Μαντζουρίδης προσάγεται με όρους απαγωγής, από μπάτσους με πολιτικά, οι οποίοι μπροστά στην κατακραυγή της γειτονιάς δήλωσαν ότι κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο, δικαιολογώντας έτσι τη σωματική και λεκτική τους βία προς τον σύντροφο, μπροστά στην συντρόφισσα και το ανήλικο παιδί του. Οδηγείται στην ΓΑΔΑ όπου ενημερώθηκε ότι εκκρεμούσε ένταλμα εις βάρος του για μια ληστεία ενός υπαλλήλου χρηματαποστολής το 2018 στην περιοχή του Ζωγράφου με μοναδικό στοιχείο ένα μείγμα DNA που βρέθηκε σε ένα γεμιστήρα κοντά στο σημείο της ληστείας. Όλα αυτά λόγω ενός «ανώνυμου τηλεφωνήματος που δέχτηκαν οι μπάτσοι της ΕΛ.ΑΣ, όπου ένας νομοταγής ρουφιάνος» τον καθιστούσε ύποπτο για τη ληστεία. Ο βίαιος αυτός χειρισμός κλόνησε την ψυχική υγεία του συντρόφου. Τον κάτηγορησαν για ασέλγεια, τον απήγαγαν, έπαιξαν με το μυαλό του με αισχρούς ισχυρισμούς και του απέσπασαν το γενετικό του υλικό. Την επόμενη μέρα εκδίδεται ένταλμα σύλληψης καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στοιχεία του DNA του ταυτίζονται με στοιχεία ενός ορφανού μείγματος που οι μπάτσοι ισχυρίζονται ότι σχετίζεται με την ληστεία του 2018.

Μετά από κρίσεις πανικού που κορυφώθηκαν με την  μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού η βία αυτή ωθεί τον σύντροφο να αυτοτραυματιστεί στο κεφάλι και μεταφέρεται στο Αττικό νοσοκομείο και στις 19 Οκτωβρίου αποτρέπεται η πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας του και μετά την συρραφή των τραυμάτων του μεταφέρεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί. Στις 8 Νοεμβρίου όντας ακόμα κρατούμενος και ασθενής γίνεται η δεύτερη απόπειρα και μεταφέρεται ξανά στο Αττικό και στη συνέχεια πάλι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί, όπου κρατείται μέχρι και σήμερα. Στις 16 Δεκεμβρίου ο εισαγγελέας της φυλακής του ανήγγειλε πως θα περάσει πειθαρχικό για ψευδή αυτοτραυματισμό και για απόπειρα απόδρασης, αναφερόμενος στην απόπειρα αυτοκτονίας του στις 19 Οκτωβρίου. Ενώ η ψυχική υγεία του συντρόφου έχει ήδη αποστραγγιστεί από τη φαρμακευτική αγωγή, του απαγορεύουν επισκεπτήρια, επικοινωνία, έξοδο από τον θάλαμο και συνεχίζουν να του επιτίθενται λεκτικά και ψυχολογικά καθώς περιμένει την απόφαση του ανακριτή για τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό. 

Η βαρβαρότητα αυτής της εκδικητικής μεταχείρισης είναι κάτι πρωτοφανές για τα δεδομένα της «ανθρώπινης» κοινωνίας. Κατηγορούν τον σύντροφο με αίσχη, μη σεβόμενοι την ψυχική και σωματική υγεία του, ενώ βρίσκεται υπό την επίβλεψη γιατρών και μη που προσπαθούν να επισπεύσουν την επιστροφή του στον Κορυδαλλό, χωρίς καν να τους ενδιαφέρει η ταυτότητα του ασθενή. Και όλα αυτά για ένα ορφανό DNA. Η καταστροφή της ψυχικής υγείας ενός αγωνιστή για την καταστολή των ιδεών και της δράσης του, της ύπαρξης του στον αναρχικό χώρο. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που επιχειρούν με ψέματα να κρύψουν τους λόγους της κανιβαλιστικής συμπεριφοράς τους, ούτε η τελευταία που προσπαθούν να κατακρεουργήσουν τον ψυχισμό επαναστατικών υποκειμένων. Το ψυχολογικό παιχνίδι του κράτους έχει παρατραβήξει και κάθε μέρα η ζωή του συντρόφου μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όλη αυτή η ιστορία με σκοπό την ταυτοποίηση ενός ορφανού DNA. Άλλωστε, η καινούρια καθημερινή δικαιολογία των μπάτσων, με τις πιο πρόσφατες υποθέσεις του συντρόφου Κώστα  Κ.και των 14 συντρόφων που εμπλέκονται στην υπόθεση της πρυτανείας ΕΜΠ, έχει να κάνει με την υποχρεωτική λήψη, τη στοχοποίηση και την ενορχηστρωμένη ενοχοποίηση αγωνιστ(ρι)ών για τη συμμετοχή τους στον αναρχικό χώρο και τις επαναστατικές δράσεις. Η πολιτική τους έχει στόχο τις ζωές μας, τις σχέσεις μας, την πραγματικότητα που βιώνουμε και την αμφισβήτηση της αξίας των ζωών μας. Οι μεθοδευμένες επιθέσεις τους βασίζονται, πλέον, σε τεχνολογικά μέσα ενώ η ίδια η απόσπαση του DNA είναι παράνομη και για πολλά χρόνια το εργαστήριο της αστυνομίας δεν μπορεί να αποδείξει την αξιοπιστία του DNA ως πειστήριο, καθώς από μόνο του δεν αποτελεί στοιχείο. Ο λόγος, όσον αφορά τις περισσότερες διώξεις που αφορούν το DNA που βρίσκεται σε κινητά αντικείμενα, είναι η απόδειξη ότι η μεταφορά του βιολογικού υλικού είναι τόσο εύκολη, οπότε η ύπαρξή του σε ένα σημείο δεν προϋποθέτει και την ύπαρξη του ίδιου του ατόμου εκεί. Οι δικαιολογίες της ΕΛ.ΑΣ. για ενοχοποίηση ιδεολογιών και επαναστατικών σκεπτικών έχουν καταρρεύσει πολλές φορές ανά τα χρόνια και τα ψέματα τους αυτή την στιγμή έχουν θέσει σε κίνδυνο την ζωή ενός συντρόφου. Η ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων του αγώνα είναι κάτι που η καταστολή πάντα θα προσπαθεί να κλονήσει. Εμείς ως αλληλέγγυοι/ες δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στον Χάρη Μαντζουρίδη και στεκόμαστε δίπλα στους συντρόφους/ισσες του κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα. Οι ιδέες μας και οι δεσμοί μας θα είναι για πάντα ένα όπλο που δεν θα μπορέσουν ποτέ να κατανοήσουν. Όσο κι αν προσπαθούν να κλονήσουν την αξιοπρέπεια μας, εμείς ας δείξουμε τη στήριξη μας με όλα τα μέσα. Μπάτσοι, πολιτικοί, δικαστές η αξιοπρέπεια είναι λέξη που δεν στέκει πλάι στην ύπαρξή σας.

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Χάρη Μαντζουρίδη

Αντίσταση στην πολιτική και φυσική εξόντωση του συντρόφου μας

Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού

Leave a Reply

Your email address will not be published.