Από τα Χανιά μέχρι το Λουγκάνο αλληλεγγύη στους/ις καταληψίες

Ξημερώματα Σαββάτου 5/9/20 το κράτος συνεχίζει το κατασταλτικό του έργο απέναντι σε όσους/ες αγωνίζονται για την καταστροφή του. Μπάτσοι όλων των ειδών εισβάλλουν και εκκενώνουν την κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά. Μία κατάληψη που επι 16 χρόνια στέγαζε συντρόφους/ισσες που επέλεξαν να εναντιωθούν στον εκβιασμό του ενοικίου, υπήρξε κέντρο ποικίλων δραστηριοτήτων συμμετέχοντας σε πολλούς τοπικούς και μη αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική επέλαση, με έντονη παρουσία απέναντι στην τουριστική εκμετάλλευση, στην ιδιώτευση και την τοπική εκβιομηχάνιση, ενώ αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς των αγώνων που ανέδειξαν την αλληλεγγύη προς τους μετανάστες. Κατά την εκκένωση συλλαμβάνονται 16 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι μετανάστες.

Σάββατο 5 Ιουνίου κόσμος ανακαταλαμβάνει τη Rosa Nera και καλεί ανοιχτή συγκέντρωση υπεράσπισής της. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, από την ανακατάληψη μέχρι και σήμερα, πλήθος κόσμου στηρίζει την κατάληψη διοργανώνοντας ανοιχτές κουζίνες, προβολές, εκδηλώσεις θυμίζοντας σε όλες/ους μας ότι οι καταλήψεις και οι δομές μας είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο του αγώνα για την ελευθερία όλων μας.

Τον Αύγουστο του 2020 εκκενώνουν την κατάληψή μας Terra Incognita, το Δεκέμβρη του 2022 εκκενώνεται η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» εντός του ΑΠΘ και αρκετοί ακόμη κατειλημμένοι χώροι δέχονται επιθέσεις και εισβολές από τα ένστολα σκουπίδια. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με μία ολομέτωπη κατασταλτική επίθεση του κράτους που προσπαθεί να πατάξει κάθε μορφή αντίστασης και να φιμώσει οποιαδήποτε κραυγή ελευθερίας ενάντια στο νέο ολοκληρωτισμό.

Κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Πριν από πολλούς μήνες είχε εκκενωθεί η κατάληψη Μολίνο στο Λουγκάνο στην Ελβετία. Τέλη Δεκέμβρη συντρόφισσες/οι προχώρησαν σε ανακατάληψη ενώ παράλληλα πραγματοποιούταν συγκέντρωση αλληλεγγύης απ’έξω. Το βράδυ της ίδιας μέρας η συγκέντρωση δέχτηκε άγρια επίθεση από τους μπάτσους, με αποτέλεσμα κάποια άτομα να τραυματιστούν. Τα ξημερώματα της επομένης, όλων των ειδών μπάτσοι μαζί με την πυροσβεστική, εισβάλλουν στην κατάληψη και συλλαμβάνουν όσα άτομα βρισκόντουσαν μέσα, εκτός από ένα άτομο το οποίο αντιστάθηκε και παρέμεινε στην οροφή του κτιρίου μέχρι να αφεθούν ελεύθερα όλα τα συλληφθέντα άτομα, όπως και έγινε μετά από 1-2 μέρες.

Πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και της συγκυρίας που βρισκόμαστε και να περάσουμε σε μία ολομέτωπη επίθεση στο κράτος και τα τσιράκια του. Δεν πρέπει να αφήσουμε αμαχητί όλα αυτά που κερδίσαμε χρόνια τώρα με αγώνες και απώλειες. Γιατί για εμάς αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχιση του αγώνα απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε εξουσία. Όπως ξαναείπαμε στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο. Στη βία του κρατικού και καπιταλιστικού αυταρχισμού απαντάμε με βία. Στη βαρβαρότητα της εξατομίκευσης απαντάμε συλλογικά οξύνοντας την μαχητική αντιπαράθεση.

Αλληλεγγύη στα συλληφθέντα άτομα της εκκένωσης της κατάληψης Rosa Nera και σε όσες/ους διώκονται γιατί συνεχίζουν να αντιστέκονται για την καταστροφή αυτού του σάπιου οικοδομήματος

Οι καταλήψεις είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αγώνα για την ελευθερία

Μέχρι την συνολική απελευθέρωση και την αναρχία

Leave a Reply

Your email address will not be published.