Θάνος Χατζηαγγέλου|14 χρόνια μετά το μόνο που άλλαξε είναι η σφαίρα στη θαλάμη

Πολιτική δήλωση του αιχμάλωτου μέλους της Οργάνωσης Αναρχική Δράση για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από τους ένστολους φονιάδες της ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

 

Ξημερώματα 5ης Δεκέμβρη

Θεσσαλονίκη

Συμμαχική οδός

Ένστολα καθάρματα της ΔΙ.ΑΣ. καταδιώκουν όχημα που δεν σταματάει στο σήμα τους. Γαζώνουν τον οδηγό που έχει φύγει από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο. Μία σφαίρα καρφώνεται στο κεφάλι και ο οδηγός χάνει τον έλεγχο του οχήματος. Το αποτέλεσμα; Ο Κώστας Φραγκούλης ένα παιδί 16χρονο στην εντατική από μία σφαίρα μπάτσου στο κεφάλι.

Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι

Πριν ακόμα έρθει στο φως η αλήθεια για το γεγονός, οι αστυνομικοί συντάκτες έχουν ξεκινήσει να υφαίνουν την κυρίαρχη αφήγηση. Η δημοσιογραφική αλητεία μιλάει για μανιασμένο οδηγό που εμβόλισε όχημα της αστυνομίας για να ξεφύγει από την καταδίωξη. Είναι το συγκροτημένο ψέμμα που ως άλλη αλήθεια θα δώσει ελαφρυντικά στο μίασμα της ΔΙ.ΑΣ. Με τον ίδιο τρόπο που αθωώθηκαν τα ένστολα σκουπίδια στο Πέραμα. Οι δημοσιογραφικοί κάφροι, που διψούν για αίμα στην αρένα του θεάματος συγκροτούν την κρατική αφήγηση που κοσμεί το γόητρο της εγκληματικής φύσης της Τυραννίας.

Όταν το κράτος δολοφόνησε τον 15χρονο αναρχικό σύντροφο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τα ΜΜΕ έβλεπαν βανδαλισμούς και ταραχές. Όταν τα τάγματα του Χρυσοχοΐδη εκτέλεσαν τον σύντροφο Λάμπρο Φούντα, τα τρομοπάνελ του Λαμπρόπουλου και του Σουλιώτη μιλούσαν για Αλβανό κακοποιό. Στο Πέραμα 38 σφαίρες στο σώμα του Νίκου Σαμπάνη θωράκιζαν την αυτοάμυνα των μηχανοκίνητων ταγμάτων εφόδου της ΔΙ.ΑΣ. Και όταν το ψέμμα δεν επισκιάζει την αλήθεια, τη θάβουν υπερθεματίζοντας στην επόμενη κεντρική είδηση όπως έθαψαν τη δολοφονία του 16χρονου Μιχάλη στα δυτικά, όταν παρασύρθηκε από υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας. Σήμερα η αυταρχική υποκειμενικότητα της ένοπλης δημοσιογραφικής πένας αναμετράται ξανά και ξανά με την ίδια αιματοβαμμένη αλήθεια. Ένα παιδί 16 χρονών στην εντατική από μία σφαίρα μπάτσου στο κεφάλι.

Τα ένστολα σκουπίδια έχουν πάρει λευκό χαρτί από το στρατηγείο της κυβέρνησης να ξεδιπλώσουν κάθε εγκληματική διάθεση που έχουν, χωρίς την παραμικρή αναστολή. Οι συνεχείς ξυλοδαρμοί και βασανισμοί, οι πυροβολισμοί εν ψυχρώ, οι κακοποιήσεις σε τμήματα και φυλακές είναι σαφείς ενδείξεις μιας κεντρικής στρατηγικής που δίνει το ελεύθερο σε κάθε ένστολο δολοφόνο να βιαιοπραγεί χωρίς κόστος πάνω στα σώματά μας. Να δέρνει σε διαδηλώσεις, να βασανίζει καταληψίες σε εκκενώσεις χώρων αγώνα, να γκρεμίζει τα σπίτια του αγώνα, να εκτελεί στους δρόμους όποιον δεν υπακούει στα προστάγματα της τάξης και της ασφάλειας. Την ίδια στιγμή που οι μεγαλύτερες γιάφκες εξαγωγής των ειδεχθέστερων κύκλωματων μαστρωπών, κακοποιητών και ναρκεμπόρων είναι οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Αν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αξιολογεί τη ζωή και την ελευθερία κάτω από την εικόνα μιας εξουσίας που επιδιώκει να βρίσκεται στο απυρόβλητο, να είναι έτοιμο να αναλάβει το φορτίο των ευθυνών μιας τέτοιας επιλογής. Έχουμε κάνει ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως τρέφουμε ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ένστολα τάγματα εφόδου που μισθώνει η αστική δημοκρατία για να προασπίσουν το έννομο συμφέρον και την εικόνα της καθεστηκυίας τάξης. Χέρι που θα απλώνεται για να τσακίσει αντιστάσεις, να χτυπήσει απεργούς, να κακοποιήσει αγωνιστές και αγωνίστριες θα τσακίζεται. Θα κόβεται από τη ρίζα. Και η φωτιά θα καίει τη σάρκα του μεχρι να κλείσει κάθε ανοιχτός λογαριασμός με την τυραννία.

Πυρήνες Άμεσης Δράσης

Αν οι ζωές μας ισοδυναμούν με ένα κλεμμένο όχημα ή 20 ευρώ βενζίνη, είναι δική μας ευθύνη να τις κάνουμε να αξίζουν. Με πίστη και αποφασιστικότητα να οργανώσουμε Πυρήνες Άμεσης Δράσης για να συγκεντροποιήσουμε τις μαχόμενες επαναστατικές δυνάμεις πάνω σε μια συνεκτική στρατηγική. Η βία του κράτους απαντιέται με βία. Με συγκρούσεις και οδοφράγματα στους δρόμους, με ενέδρες σε αστυνομικές περιπολίες, με εμπρηστικά μπαράζ και ένοπλες επιθέσεις στο μισθοφορικό στρατό κατοχής της Δημοκρατίας. Δεν απαντιέται ούτε με διαμαρτυρίες, ούτε με προσευχές.

Η ένστολη τρομοκρατία σημαδεύει τον καθένα και την καθεμιά από εμάς στο κεφάλι. Και όσους δεν τους σκοτώνει, τους θάβει ζωντανούς στο μπετό της αιχμαλωσίας. Όποιος πιστεύει ακόμη βαθιά στην αναγκαιότητα της επαναστατικής δράσης είναι αντιμέτωπος με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της εξέγερσης. Τον Ιούλη του 2021 η Αναρχική Δράση επικήρυξε δημόσια 21 ένστολα μιάσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης – 17 από αυτούς είναι ακόμη ατιμώρητοι. Το αίμα του Κώστα Φραγκούλη, του Νίκου Σαμπάνη, το δικό μας αίμα δεν ξεπλένεται με δάκρυα αλλά με φωτιά. Σε αυτόν τον κόσμο μόνο οι δειλοί πεθαίνουν πολλές φορές πριν το θάνατό τους.

Αυτές οι νύχτες να μυρίσουν βενζίνη για τον Μιχάλη, τον Αλέξη, τον Λάμπρο, για μας τους ίδιους.

Όλοι στους δρόμους της οργής-Εκδίκηση!

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση

Δ’ Πτέρυγα, Φυλακές Κορυδαλλού

5/12/2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.