Χαιρετισμός του αιχμάλωτου μέλους της Οργάνωσης Α.Δ. στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη συντρόφισσα Lina, έξω από τις γυναικείες φυλακές του Chemnitz

Στις 17 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη φυλακή που κρατείται η συντρόφισσα Lina, στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συναυλία για τις έγκλειστες, ενώ διαβάστηκαν κείμενα αλληλεγγύης από άλλους/ες κρατούμενους/ες αλλά και συνελεύσεις αλληλεγγύης.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Αυτό το μήνυμα αλληλεγγύης ταξιδεύει από τα κελιά αιχμαλωσίας των ελληνικών φυλακών για να σταθεί ανάμεσά σας, σπάζοντας τη συνθήκη εγκλεισμού της συντρόφισσας Lina, που βρίσκεται, όπως πολλοί και πολλές από εμάς, στα κατάστιχα της διεθνούς τρομοκρατίας.

Η φασιστική βία του γερμανικού κράτους έχει θάψει στο μπετό για δεκαετίες, εκατοντάδες επαναστάτες που υπερασπίστηκαν τη ριζοσπαστική πάλη ενάντια στην αυταρχικότητα του κρατισμού και του καπιταλισμού. Το γερμανικό τρομοκράτος είναι υπόλογο για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στους λαούς της ανατολής, για τη χρηματοπιστωτική ομηρία της προλεταριακής βάσης από τα οικονομικά μέτρα λιτότητας και καπιταλιστικής ανασυγκρότησης, όπως και για τη διεθνοποίηση του πολέμου ενάντια στην  «τρομοκρατία» εφαρμόζοντας στην πράξη όλες τις αντεπαναστατικές στρατηγικές καταστολής.

Απέναντι σε αυτή τη συνθήκη, η αιχμαλωσία των επαναστατών δε σίγασε ποτέ την πάλη για κοινωνική απελευθέρωση. Οι γερμανικές φυλακές γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ανυποχώρητος αγώνας, μαχητικότητα και αδιαλλαξία. Τι σημαίνει πίστη και προσήλωση στην επαναστατική δράση από μαχητές που υπερασπίστηκαν περήφανα την αιχμαλωσία τους απέναντι στη βία της Τυραννίας. Η συντρόφισσα Lina είναι κομμάτι του παρόντος που κουβαλάει την ιστορική κληρονομιά των αντιστάσεων και των αγώνων ενάντια στα κολαστήρια του γερμανικού κράτους από τους αντιστασιακούς αγώνες στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις ρωγμές στην αισθητηριακή απομόνωση των ανταρτών πόλης μέχρι τους αγώνες του σήμερα. Δεν λύγισε ούτε στιγμή από την καταστολή και τη φυλάκιση, από τη λοιδορία και τη διαπόμπευση σε ναζιστικές και κρατικές φυλλάδες, από την εσχάτη προδοσία και την αναβίωση της σαπίλας των μαρτύρων του στέμματος σήμερα.

Η φυλακή για μας είναι ένας σταθμός και όχι το τέλος της διαδρομής μας μέσα στους αγώνες. Για αυτό η σκέψη μας κάθε μέρα δραπετεύει έξω από τα τείχη, σπάζοντας τα δεσμά της αιχμαλωσίας, για να βρεθεί ξανά στους ίδιους και νέους συνωμοτικούς κύκλους. Να ξαναβιώσει στιγμές ανταρσίας, να ξαναβαδίσει ανάμεσα σε οδοφράγματα, να συγκρουστεί με τις δυνάμεις της Τυραννίας, να αναπνεύσει, να ζήσει.

Συντρόφισσα Lina,

Όσο βαθιά και αν μας θάψουν, τόσο πιο γερές ρίζες θα έχει ο ανθός της επανάστασης.

Καμιά υποχώρηση μπροστά στην αξιοπρέπεια

Δύναμη και αλληλεγγύη μέχρι να ανταμώσουμε εκεί όπου ανήκουμε – στους δρόμους

 

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση

Δ’ Πτέρυγα, Φυλακές Κορυδαλλού

19/12/2022

υγ. Το κείμενο είχε δρολογηθεί πριν τη μεταγωγή του συντρόφου, οπότε τα στοιχεία της φυλακής δεν ισχύουν, μέχρι να υπάρξει κάτι νεότερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.