Θ. Χατζηαγγέλου|Δήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Δήλωση αλληλεγγύης του αιχμάλωτου μέλους της Αναρχικής Δράσης Θ. Χατζηαγγέλου στον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη (από 12/5), κατά τη διάρκεια της δίκης της οργάνωσης στις 25/5.

Σε μια εποχή πολιτικής σήψης και νεκρικής ακαμψίας του κοινωνικού ανταγωνισμού, έχουμε καθήκον να αποτελούμε τη φωνή όσων δεν μπορούν να ακουστούν. Όσων το δίκιο συναντάει τείχη και πλέγματα. Είμαστε εδώ ο ένας για τον άλλον, για να μεταφέρουμε το δίκιο των ανυπότακτων, κυκλοφορώντας τους αγώνες. Με βαθιά ριζωμένο το αίσθημα της συλλογικοποίησης και την ανάγκη να συνεχίσουμε να διεκδικούμε με αγώνες όσα μας στερούν. Γιατί για εμάς ποτέ και τίποτα δεν ήταν δεδομένο.

Λίγες μέρες πριν τη νεοφιλελεύθερη φιέστα της οικογένειας Μητσοτάκη, τα αρμόδια υπουργεία διέταξαν την αναστολή των πολλά υποσχόμενων εκπαιδευτικών αδειών του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη. Πιστοί στην εγκληματική διαχείριση των κρατουμένων θέλουν μέχρι και την τελευταία μέρα να πιούνε το αίμα μας. Ο σύντροφός μας έχει ξεκινήσει, ακόμη μια φορά, απεργία πείνας από τις 12/5 για να κερδίσει τα αυτονόητα. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο απ’ όσα δικαιούται: την αναστολή της ποινής και την αποφυλάκισή του.

Σε αυτήν τη δίκη, η αιχμάλωτη φωνή της Αναρχικής Δράσης είναι και φωνή του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη, για να ακουστεί το δίκιο του. Να ακουστεί ο αγώνας του και το πάθος που διακατέχει έναν ανυπότακτο αγωνιστή για ελευθερία. Μπροστά στο δίλημμα του νεοφιλελευθερισμού για μετάνοια ή θάνατο, οι επαναστάτες έχουν διαλέξει με περηφάνια το δρόμο τους. Η σκέψη και η καρδιά μου βρίσκεται στο πλευρό του συντρόφου μου, δηλώνοντάς σας πως επιφυλάσσομαι για τη χρήση κάθε μέσου αντίστασης και συνοδοιπορίας με τον αγώνα αυτόν.

Δεν ικετεύουμε για τα αυτονόητα – Δεν διαπραγματευόμαστε με τα αδιαπραγμάτευτα

Αγωνιζόμαστε μαζί μέχρι το τέλος

Νίκη στον αγώνα του συντρόφου Γ. Μιχαηλίδη

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση
Γ’ Πτέρυγα, Φυλακές Λάρισας
25/5/2023

Leave a Reply

Your email address will not be published.