(2012-03) Σχετικά με τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου στη Βέροια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

«…για να καταργήσουμε στο παρόν, τον προηγούμενο κόσμο»

στέκι Barruti

          Οι φετινές παρελάσεις αποτέλεσαν μια αφορμή για συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, συγκρούσεις χιλιάδων ανθρώπων που εναντιώνονται στην υποτίμηση των ζωών τους από την επέλαση του κεφαλαίου. Οι φιέστες του εθνικισμού, του μιλιταρισμού δεν τους βγήκαν όπως ήθελαν. Γι΄ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προληπτικές προσαγωγές και ασκήθηκε βία και τρομοκρατία στους διαδηλωτές σε πολλές πόλεις.

 

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Βέροια. Από νωρίς το πρωί σύντροφοι/ισσες συγκεντρώθηκαν λίγο πιο μακριά από την περιοχή που θα πραγματοποιούνταν η παρέλαση, αμέσως τους περικύκλωσαν υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις και με κλωτσιές και μπουνιές τους προσήγαγαν βίαια. Σύνολο 32 προσαχθέντες. Τελικά 27 συλλαμβάνονται με την κατηγορία της αντίστασης, νούμερο εξωπραγματικό για μια μικρή πόλη. Σαν να μην έφτανε αυτό, την στιγμή που οι σύντροφοι κρατούνται, οι μπάτσοι βρίσκουν ευκαιρία και εφορμούν στο στέκι Βarruti, το λεηλατούν και κάνουν καταστροφές.

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις εισβολών έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια στους ριζοσπαστικούς χώρους, χαρακτηριστικά αναφέρουμε, εισβολή στο στέκι Ρεσάλτο το 2009, εισβολή στην κατάληψη Ζαΐμη το 2010, εισβολή στις καταλήψεις Ορφανοτροφείο και Σχολείο στην Θεσσαλονίκη το 2011 και πολλές άλλες. Αποτελούν κρατικές μεθοδεύσεις καταστολής αγωνιζόμενων κομματιών που βρίσκουν έκφραση στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Οι καταλήψεις και τα στέκια αποτελούν χώρους ελευθερίας και πόλους αντίστασης στον ταξικό ανταγωνισμό. Εκεί που εγκαταλείπεται η ιδιώτευση, οι ιεραρχικές σχέσεις είναι το δικό μας πεδίο συνεύρεσης, πολιτικής ζύμωσης, τροχοπέδη στα ατομικά αδιέξοδα.

 

Και ενώ το κράτος προσπαθεί να δημιουργήσει πλατφόρμα συναίνεσης, απάθειας και ατομικισμού, τα συλλογικά εγχειρήματα μπαίνουν στο στόχαστρο και κατασυκοφαντούνται. Αυτό καταδεικνύει η εκδικητική εισβολή στο στέκι Barruti με σκυλιά για έρευνα εκρηκτικών και ναρκωτικών λες και μπήκαν σε άντρο κακοποιών ή σε μαγαζί της παραλιακής σαν και αυτά που οι ίδιοι προστατεύουν… Από την άλλη πλευρά οι ζωές μας καθημερινά εξαθλιώνονται και παράλληλα το κράτος διεκδικεί έδαφος πάνω στον χάρτη των μεγάλων πόλεων αλλά εσχάτως και στην επαρχία ώστε να δημιουργήσει ζώνες ελεγχόμενες από αυτό, επιβάλλοντας το φόβο και το δόγμα της ασφάλειας.

 

Το στέκι Βarruti, τα τελευταία τρία χρόνια που υπάρχει, αποτελεί ένα σημείο αναφοράς αντίστασης στην πόλη της Βέροιας. Ένα δυναμικό κομμάτι που ταρακούνησε τα στάσιμα βρώμικα νερά της βολής και της απραξίας με σημαντικό έρεισμα στην τοπική κοινωνία και πλούσια πολιτική δράση.

 

Στηρίζουμε έμπρακτα το στέκι γιατί είμαστε συνοδοιπόροι στο στοίχημα της ελευθερίας.

 

Ξέραμε από πριν ότι το μονοπάτι των ανατρεπτικών προθέσεων θα είναι δύσβατο, όμως η διαδρομή είναι τόσο ευχάριστη όσο και απαραίτητη.

 

Οργανωνόμαστε απέναντι στις κρατικές επιθέσεις και περνάμε στην αντεπίθεση.

 

Αλληλεγγύη στο στέκι Barruti ! Καμιά δίωξη στους συλληφθέντες της 25ης Μαρτίου!

 

 

Κατάληψη Terra_Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.