Για την επίθεση στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια.

9-6-15

Για ακόμη μια φορά το στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα γίνεται στόχος φασιστικής επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό. 7 χρόνια πρίν, στις 30-6-2008 ομάδα 20 φασιστών της Χρυσης Αυγής εισέβαλε στο χώρο την ώρα που γινόταν μαθήματα και με τους χαιρετισμούς της οργάνωσης μαχαίρωσε δύο άτομα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αυτοοργανωμένοι χώροι και ο κόσμος του αγώνα μπαίνουν στο στόχαστρο του παρα-κράτους. Εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις και μαχαιρώματα σε άτομα του ριζοσπαστικού χώρου είναι το κομμάτι της στρατηγικής που καλείται να φέρει εις πέρας το οπλισμένο χέρι της εξουσίας. Μιας στρατηγικής που περιέχει επιθέσεις σε καθετί το διαφορετικό, πλεονάζων ή εχθρικό προς την εικόνα του κράτους. Τα τελευταία περιστατικά φασιστικής βίας με τον πυροβολισμό μιας τρανσεξουαλ στο σταθμό Λαρίσης, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, το μαχαίρωμα μετανάστη σε σταθμό του μετρό και την επίθεση στα Πετράλωνα μαρτυρούν από μόνα τους αυτή την στρατηγική.

Στον αντίποδα έρχεται η απάντηση του αριστερού κράτους στην άνοδο της ρατσιστικής βίας, δικάζοντας αστικά 68 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Και ενώ το κατηγορητήριο περιέχει την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής (με τις επιθέσεις σε 3 Αιγύπτιους στο σπίτι τους στις 12-6-2012, τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Ζαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα στις 17-1-2013 και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 17-9-2013), η δικαιοσύνη απαλλάσσει τη συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων απο την πολιτική αγωγή *(εκτός των φυσικών αυτουργών στη δολοφονία Φύσσα).

Για μας κανένα αστικό δικαστήριο δε θα δικάσει το φασισμό. Κανένας δημοκρατικός θεσμός που προασπίζεται τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου δε θα αποτελέσει ανάχωμα του επίσημου παρακράτους. Οι δίκες των φασιστών δίνονται καθημερινά από όλο τον κόσμο του αγώνα. Είναι οι ίδιες οι εκδηλώσεις, οι πορείες, οι αντισυγκεντρώσεις, οι καταδρομικές επιθέσεις σε μεμονωμένα άτομα ή γραφεία, οι ένοπλες επιθέσεις σε βάρος του φασιστικού συρφετού.

Να συντρίψουμε τον φασισμό, πολεμώντας την δημοκρατία.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους του αναρχικού στεκιού Αντίπνοια.

Ο πόλεμος μαίνεται…

Κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.