Από την Ελλάδα ως την Ιταλία o εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία

Φωτογραφία0314Πρωτομαγιά 2015

Χιλιάδες αγωνιστές από την Ευρώπη ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των Ιταλών συντρόφων ενάντια στα εγκαίνια της παγκόσμιας έκθεσης Expo στο Μιλάνο. Μιας “γιορτής” του διεθνούς κεφαλαίου και των επιστημονικών ιερατείων, με τη σύναψη βιομηχανικών συμφωνιών, την χάραξη νέων καπιταλιστικών στρατηγικών, την επίδειξη και τη διαφήμιση των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων που θα συμβάλλουν στην πρόοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της κεφαλαιακής κίνησης.

Οι διαδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς στοχοποιούν τις εγκαταστάσεις της Expo. Ξεσπούν συγκρούσεις με τους ένστολους δολοφόνους, ενώ δεκάδες κρατικοί και καπιταλιστικοί στόχοι πυρπολούνται. Οι συγκρούσεις και η μαζικότητα της διαδήλωσης NO EXPO στέλνουν ένα και μόνο μήνυμα. Η μόνη απάντηση μπροστά στη διεθνή οικονομική-πολιτική στρατηγική που επιβάλλουν τα κράτη και το κεφάλαιο, είναι ο αδιαμεσολάβητος, αντικρατικός, αντικαπιταλιστικός αγώνας και η διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των εξουσιαζόμενων.

Φωτογραφία0312

Μία μέρα μετά, οι μπάτσοι πραγματοποιούν δεκάδες προσαγωγές ατόμων σε μια καφετέρια με μοναδικό στοιχείο την έξοδό τους από έναν κατειλημμένο κοινωνικό χώρο. Όλοι οι προσαχθέντες (ανάμεσά τους και 5 αγωνιστές από την Αθήνα) αφήνονται ελεύθεροι έπειτα από τη βίαιη απόσπαση φωτογραφιών, αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

12 Νοέμβρη 2015

Οι ιταλικές αρχές εκκινούν μια νέα κατασταλτική επιχείρηση με ευρωπαϊκή εμβέλεια, για τη σύλληψη των υπόπτων για τη συμμετοχή στις συγκρούσεις της NO EXPO. Εκδίδονται ευρωπαϊκά εντάλματα και συλλαμβάνονται αγωνιστές σε Αθήνα και Μιλάνο ενώ αρκετοί ακόμη από Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Ελλάδα διαφεύγουν της σύλληψης. Σε αγαστή συνεργασία με το κράτος, τα ΜΜΕ στήνουν πρόωρες τηλεδίκες, προβάλλοντας τις φωτογραφίες των συλληφθέντων ως το νούμερο ένα στόχο με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για την ασφάλεια της χώρας και τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης. Στην Ιταλία οι συλληφθέντες προφυλακίζονται με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ στην Ελλάδα το ιταλικό κράτος ζητά την έκδοση των 5 συλληφθέντων για την προφυλάκισή τους μέχρι τη δίκη της υπόθεσης. Οι 5 παραμένουν “ελεύθεροι” με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση 3 φορές τη βδομάδα στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) μέχρι την εκδίκαση της έκδοσης τους.

Η συνεργασία των διωκτικών μηχανισμών δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν καταστεί μόνιμες οι συναντήσεις και η ανταλλαγή πληροφοριών των μεσογειακών διωκτικών στρατηγείων, για την κοινή χάραξη κατασταλτικών μεθοδεύσεων εξάρθρωσης του αναρχικού τριγώνου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) και οι παρεμβάσεις ξένων μυστικών και μη υπηρεσιών (Αμερική, Αγγλία, Γερμανία) για την εξάρθρωση των ένοπλων οργανώσεων.

12272612_449619808568936_398857883_n

Η διεθνής συνεργασία και η χάραξη κοινής κατασταλτικής πολιτικής στο όνομα του αντιτρομοκρατικού πολέμου είναι αυτή που οδήγησε στην (κατά πιστή αντιγραφή της υπόθεσης Μαρίνι στην Ιταλία) υπόθεση Βομβες στη Χιλή με τις συλλήψεις δεκάδων συντρόφων. Η συντονισμένη ένταση της ευρωπαϊκής κατασταλτικής πολιτικής οδήγησε στις υποθέσεις Πανδώρα και Πινάτα στην Ισπανία και τις δεκάδες διώξεις αναρχικών. Η σταθερή ελληνοϊταλική συνεργασία των αντιτρομοκρατικών κέντρων επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε από τις κλήσεις ιταλικών εισαγγελικών αρχών σε κατηγορούμενους για υποθέσεις ένοπλου αγώνα και καταλήγει σήμερα στην απόπειρα έκδοσης των 5 αγωνιστών.

Αυτή τη στιγμή τα κράτη και το κεφάλαιο υψώνουν τείχη μεταξύ των εξουσιαζόμενων, σπέρνουν τον φόβο και την τρομοκρατία για να επιβάλλουν άνευ αντιστάσεων τις εγκληματικές πολιτικές τους και βυθίζουν τις κοινωνίες στο βούρκο της ματαιότητας. Αυτή τη στιγμή μοιάζει πιο σίγουρο από ποτέ πως τίποτα δε μπορεί να αλλάξει και όμως τίποτα δεν θα παραμείνει ίδιο.

Η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα.

12278290_449619528568964_743901546_n

Μπροστά στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό που ολοένα επιβάλλει η οικονομική ελίτ, προττάσουμε την οικοδόμηση σχέσεων αλληλεγγύης και συντροφικότητας προς την κατεύθυνση της διεθνιστικής πάλης ενάντια στα κράτη και το κεφάλαιο. Για τη δημιουργία ενός δυναμικού κινήματος με επαναστατική προοπτική. Για την ενίσχυση του αδιαμεσολάβητου, αντικρατικού αγώνα προς τη οικοδόμηση της επαναστατημένης αναρχικής κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους των συγκρούσεων της NO EXPO στο Μιλάνο.

Άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων Ιταλών συντρόφων.

Να μπλοκάρουμε το καθεστώς έκδοσης των 5 αγωνιστών.

 

*

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο ιταλικό προξενείο: Τρίτη 24-11, 12:00

Μηχανοκίνητη πορεία: Πέμπτη 26-11,18:00 Καμάρα

Πορεία: Σάββατο 28-11, 12:00 Καμάρα

στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

css.php