15-2: Μικροφωνικη αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης

Το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζεται από αμείωτες διακρατικές εντάσεις και αλλαγές στους συσχετισμούς ισχύος. Η προσπάθεια επιβολής της εθνικής κυριαρχίας στα χωρικά ύδατα και οι προστριβές που δημιουργούνται για τον έλεγχο των ΑΟΖ, εντείνουν την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους για έναν ακόμα πόλεμο. Οι διαρκείς εξοπλιστικές αναβαθμισεις, η ένταση στην εδαφικοποίηση των νατοϊκών δυνάμεων με τη δημιουργία νέων βάσεων,  οι εντατικές στρατιωτικές ασκήσεις του ελληνικού κράτους με τη συμμετοχή  μηχανισμών άλλων χωρών, αποτελούν πλέον μια νέα κανονικότητα, που κάνει το ενδεχόμενο ενός πολέμου πιο ρεαλιστικά υπαρκτό από ποτέ.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη ο εθνικός μιλιταρισμός καλείται στρατηγικά πρώτα απ’ όλα να αντιμετωπίσει κατασταλτικά τον εσωτερικό του εχθρό. Μέσα σε έναν μήνα 4 ολικοί  αρνητές στράτευσης οδηγούνται στο εδώλιο της στραιωτικής δικαιοσύνης- εν προκειμένου στο στρατοδικείο του Ρουφ. Ήδη στις 6-2 καταδικάστηκαν με πρωτοφανείς ποινές για τα σύγχρονα δικαστικά δεδομένα οι αρνητές στράτευσης Κωνσταντίνος Γουνιτσιώτης και Στράτος Μωυσής σε 12 και 18 μήνες αντίστοιχα. Σειρά έχει στις 18-2 ο σύντροφος Παύλος Χριστόπουλος και στις 13-3 ο σύντροφος Μπάμπης Τσιλιανίδης, ο οποίος θα δικαστεί την ίδια μέρα για 2 διαφορετικές περιόδους ανυποταξίας. Όμως  οι διώξεις αυτές όχι μόνο δέ μας λυγίζουν, αλλά  πεισμώνουν τον αγώνα μας γεννώντας νέες αρνήσεις στράτευσης.

Δεν αποζητούμε καμία διαμάχη μεταξύ των καταπιεσμένων, όποια γλώσσα και αν μιλάνε, όποιο χρώμα και αν έχουν. Ο εχθρός μας βρίσκεται και μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Μέσα στα υπουργικά γραφεία, στις βιομηχανικές μονάδες και τους επιχειρηματικούς κολοσσούς, μέσα στους εκκλησιαστικούς ναούς και στα τηλεδικία. Μιλάει την ίδια γλώσσα με εμάς και προσποιείται τον σύμμαχο. Ο εχθρός μας βρίσκεται μέσα στις καθημερινές σχέσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης. Και όσο αποφασισμένοι είμαστε να μη στρατευθούμε στο πλεύρό του, άλλο τόσο λυσσασμένα αποφασισμένοι είμαστε να πολεμήσουμε εναντίον του. Ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αυτοδιάθεσης  και αλληλεγγύης.

 

Οι εκμεταλλευόμενοι δεν έχουν πατρίδες

Ούτε μια ώρα στο στρατό

Μια ζωή αφιερωμένη στον αγώνα για την επανάσταση και την αναρχία

*** 

Κάτω τα ξερά σας από τους ολικούς αρνητές στράτευσης

Μικροφωνική-συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Παρασκευή 15-2, 17:30 Αριστοτέλους με Εγνατία

Leave a Reply

Your email address will not be published.