Παρεμβάσεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης ενάντια στις παρελάσεις και τον ρατσισμό

Την Πέμπτη το βράδυ, με αφορμή τις σχολικές γιορτές μίσους και τις εθνικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης με τρικάκια, σπρέϊ και αφίσες.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που έχει διατηρήσει τη φασιστική συνήθεια των μαθητικών παρελάσεων. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη θα διακριθούν οι «καλοί και ικανοί μέσα από τους κοινωνικά άχρηστους». Ο «καλύτερος» μαθητής θα πάρει τη σημαία, αρκεί να μην είναι μετανάστης, ο ψηλός θα πάει μπροστά. Όλοι πρέπει να γυρίσουν το κεφάλι τους να τιμήσουν τους επιφανείς καλεσμένους (όσους ευθύνονται για τη διαρκή υποτίμηση των όρων ζωής μας) στην εξέδρα και με στρατιωτικό βήμα να τιμήσουν τα εγκλήματα του πολέμου που δε διδάχθηκαν ποτέ. Να τονωθεί έτσι η εθνική υπερηφάνεια και ομοψυχία για μια χώρα που μέσα από την επιλεκτική διδασκαλία της ιστορίας παρουσιάζεται πάντα ως αμυνόμενη. Για να μη διδαχθούμε τα δικά μας εγκλήματα.

Όμως ο πόλεμος είναι μια συνθήκη υπαρκτή που δεν την τιμάς αλλά την εχθρεύεσαι. Τη στιγμή λοιπόν που εντείνεται η πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους οδηγώντας μας σε νέες σφαγές για τα συμφέροντα των ισχυρών, αγωνιζόμαστε μαζί με τους καταπιεσμένους κάθε γωνιάς της γης για τις δικές μας ανάγκες και όχι για τα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα και επιδιώξεις. Λίγα χιλιόμετρα δίπλα μας, ο πόλεμος που διεξάγει το τουρκικό φασιστικό κράτος, κάτω από τις επιταγές των ισχυρών, απέναντι στους πληθυσμούς της Συρίας μαίνεται αδιάκοπα. Ένας πόλεμος που θα προκαλέσει νέες μεταναστευτικές ροές προς τον ελλαδικό χώρο, πέραν όσων ήδη έχει προκαλέσει. Σε αυτή την συνθήκη δεν πρέπει να μείνουμε θεατές και αμμέτοχοι, μισώντας τους ανθρώπους που εκτοπίζονται βίαια για να σωθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, βαδίζοντας προς ένα αβέβαιο μέλλον. Εχθρός μας είναι ο ίδιος ο πόλεμος και οι κυριαρχικές επιδιώξεις των ισχυρών και όχι οι μετανάστες που γεννά.

Να μπλοκάρουμε την πολεμική προετοιμασία του ελληνικού αλλά και κάθε άλλου κράτους μέσα από την ολική άρνηση και ασυμβίβαστη σύγκρουση με τα σύμβολα της στρατοκρατίας.


Δε συμμετέχουμε στις παρελάσεις
Δεν υπηρετούμε τη στρατιωτική θητεία-Δεν κατατασσόμαστε σε στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές
Στα σχολεία μας δεχόμαστε τους μετανάστες και διώχνουμε τους φασίστες

Υγ: Την επόμενη μέρα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η είδηση πως 2 ώρες μετά την παρέμβασή μας, εμφανίστηκαν κοντά στο 2ο λύκειο Συκεών, 4-5 φασιστοειδή γκαρίζοντας συντεταγμένα, στρατιωτικά παραγγέλματα εν – δυο, ξυπνήστε κτλ. Η αλήθεια είναι πως στο συγκεκριμένο σχολείο, υπέπεσε στην αντίληψή μας, η παρουσία ενός αυτοκινήτου που περνώντας μας παρατηρούσε. Παρόλα αυτά δεν έκανε καν την κίνηση να σταματήσει και έφυγε κατευθείαν. Στα σχολεία αυτά ως συλλογικότητα έχουμε σταθερή παρουσία. Γνωρίζουμε πως έχουν υπάρξει στο παρελθόν περιστατικά φασιστικής έξαρσης, όπως γνωρίζουμε πως υπάρχουν και αντιφασίστες μαθητές και μαθήτριες που δίνουν τον δικό τους αγώνα απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Αν απέναντι στη διαρκή αντιφασιστική δράση στα σχολεία, η απάντηση των φασιστών είναι η παρέλαση 4 ατόμων κάτω απο στρατιωτικές ιαχές στις 4 τα ξημερώματα, τότε το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως είσαστε το λιγότερο αστείοι. Ίσως στο μέλλον κάποια στιγμή να ανταμώσουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

css.php