Μαζική παρέμβαση στα γραφεία της Cosco

Το πρωί της Παρασκευής 5 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη παρέμβαση στα γραφεία της COSCO με αφορμή την εργατική δολοφονία του Δημήτρη Δαγκλή, λιμενεργάτη στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν 30 σύντροφοι και συντρόφισσες από την Αναρχική Ομάδα Πυρανθός, την κατάληψη Terra Incognita, την Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά, τον ΕΚΧ Σχολείο, την Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών), την Φάμπρικα Υφανέτ, και την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσ/νίκης.

Αναρτήθηκε γιγαντοπανό στην πρόσοψη των γραφείων της εταιρίας, ενώ κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκαν κείμενα σε εργαζομένους και εργαζόμενες, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στις προμελετημένες εργατικές δολοφονίες που βαφτίζονται σταθερά ως “ατυχήματα”, καθώς και στη διαρκή προσπάθεια να ξεπλυθούν οι ευθύνες που βαραίνουν πλήρως και αποκλειστικά το κεφάλαιο και το κράτος.

Η νίκη της απεργίας των λιμενεργατών της COSCO που εξώθησε την εργοδοσία στο να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους για την ασφάλεια και την υγεία τους στο χώρο εργασίας, αποδεικνύει πως μόνο η οργάνωση κι ο ανυποχώρητος αγώνας μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα της εργατικής τάξης μπροστά στην επιθετική επέλαση του κεφαλαίου που δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή περισσότερο από την κερδοφορία του.

ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ – ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/11 | 18.00 | Αγ. Βενιζέλου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

css.php