Τετάρτη 5/4, 9:00-δικαστήρια|Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 διωκόμενους για παρεμβάσεις με μπογιές

Στη 1 Δεκέμβρη 2020 συνελήφθησαν 2 μέλη μας για τις παρεμβάσεις με μπογιές στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Γκιουλέκα, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Οι κατηγορίες που τους προσάπτουν είναι η διακεκριμένη φθορά, η απείθεια λόγω άρνησης υποβολής σε δακτυλοσκοπικό και φωτογραφικό έλεγχο και 2 διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων, τότε λόγω Covid-19.

Οι παρεμβάσεις αυτές, τότε μέσα στην περίοδο της πανδημίας και των μέτρων που επέφερε αυτή, ήταν πλήρως στοχευμένες γιατί ως συλλογικότητα θέλαμε να καταδείξουμε τους πραγματικά υπεύθυνους της ελλιπούς κρατικής διαχείρισης εν μέσω του Covid-19, κάτι που κάναμε με δημόσιο κείμενό μας αναλαμβάνοντας την ευθύνη της δράσης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Γκιουλέκας αποτελούσε τον εκφραστή της κυβερνητικής θανατοπολιτικής με στόχο την νεοφιλελεύθερη ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού. Τα γραφεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης ευθύνοται για τις αυθαιρεσίες και τα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας στον κλάδο της Υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις επιτάξεις υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ με σκοπό την ενίσχυση των αναγκών ιδιωτικών κλινικών. Τα γραφεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, είναι ο θεσμικός συντελεστής που ξεπλένει το έγκλημα που συντελείται από την οικονομική πολιτική και τον καπιταλιστικό προσανατολισμό που αυτή έχει, την ίδια στιγμή που τα ταμεία του κράτους γέμιζαν απο την οικονομική καταστολή των εκμεταλλευόμενων μέσω των διοικητικών προστίμων.

Κεντρικό διακρατικό διακύβευμα απέναντι στην ήδη υπάρχουσα παγκόσμια κοινωνική κρίση αποτέλεσε, από την πρώτη στιγμή, η διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Τα κράτη έσπειραν το φόβο, με όπλο την απειλή της παγκόσμιας υγείας προτρέποντας τις κοινωνίες να συμμαχήσουν με τους κρατιστές για τη δημιουργία κοινού μετώπου απέναντι στην ιογενή απειλή. Ο γενικευμένος κοινωνικός έλεγχος αποτελεί γεγονός, καταπνίγοντας τις παγκόσμιες εστίες εξέγερσης σε όλο τον πλανήτη. Η κοινωνική ειρήνη βασιλεύει απέναντι στον κοινό εχθρό κράτους-κοινωνίας. Το κράτος κατέστειλλε με τον πιο ξεκάθαρο και ξεδιάντροπο τρόπο την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την ίδια στιγμή που αδιαφορούσε πλήρως για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όλοι και όλες μας ζήσαμε τις επιπτώσεις που επέφερε η κρατική διαχείριση. Η κρίση να βαθαίνει και πλάι της να μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα σε αυτούς που είχαν πραγματική πρόσβαση στις κρατικές υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας κα σε αυτούς για τους οποίους εντεινόταν ο αποκλεισμός. Έτσι απέναντι στην απειλή της πανδημίας είχαμε μια συντεταγμένη στρατηγική διαμοιρασμού καθηκόντων. Βασικός υπεύθυνος είναι το ίδιο το κράτος ως μηχανισμός και όχι μεμονωμένα η διαχείριση. Γνωρίζοντας ή προβλέποντας μια επικείμενη κοινωνική κρίση, το κράτος διεκδικεί εκ των προτέρων την απολυτότητα του εγγυητή σταθερότητας. Πάντα θεσπίζει μέτρα και σταθμά αντιμετώπισης της οποιασδήποτε κατάστασης, που στοχεύουν στην προστασία των κρατικών και καπιταλιστικών συμφερόντων, θυσιάζοντας καθημερινά την κοινωνική βάση.

Εμείς από την πλευρά μας θα μείνουνε αμετάκλητοι στις θέσεις μας υπερασπιζόμενοι τις επιλογές αγώνα. Δεν αφήνουμε κανέναν και καμία μόνη της εκτεθειμένη και αβοήθητη μπροστά στην αδηφάγο κρατική και καπιταλιστική θανατοπολιτική. Και δεν θα ξεχάσουμε όσους σκότωσε η κρατική αδιαφορία και πολιτική: τους νεκρούς κρατούμενους στις φυλακές, τις νεκρές μετανάστριες στα κέντρα κράτησης και όλους όσους άφησαν τη ζωή τους επειδή δε μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν σε εκείνη συνθήκη. Μια συνθήκη που δημιούργησε το ίδιο το κράτος και ο καπιταλισμός, έτσι ώστε κάποιες από μας να μη χωράμε.

Αλληλεγγύη στους 2 διωκόμενους για τις παρεμβάσεις ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας

Αγώνας ενάντια στον κρατικό ολοκληρωτισμό

Τετάρτη 5/4, 9:00 – Συγκέντρωση αλληλεγγύης, δικαστήρια Θεσ/νίκης

Leave a Reply

Your email address will not be published.