Θ.Χατζηαγγέλου|Η εμπιστοσύνη στον κοινοβουλευτισμό είναι ταξική προδοσία

Πολιτική τοποθέτηση του αιχμάλωτου μέλους της Αναρχικής Δράσης Θάνου Χατζηαγγέλου για τις εκλογές της 21ης Μάη. 

Εμπιστοσύνη στον κοινοβουλευτισμό σημαίνει κοινωνική νομιμοποίηση της ευθυγράμμισης της ντόπιας πολιτικής διαχείρισης με τη διεθνή οδηγία για αφαίμαξη των πλουτοπαραγωγικών δυνάμεων της προλεταριακής βάσης, προς όφελος του χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού και της πολιτικής ασάφειας που δημιουργεί η μονιμοποίηση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Σημαίνει ανοχή στην προτεραιοποίηση της διάσωσης των τραπεζών με κάθε κόστος, στην αύξηση του πληθωρισμού, στη λήψη νέων μέτρων ενίσχυσης του καπιταλιστικού τόξου (υπερτιμολογήσεις, αυξήσεις φόρων, έκτακτες εισφορές, κτλ) που βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στην οικονομική ελίτ και τις πληττόμενες τάξεις.

Εμπιστοσύνη στον κοινοβουλευτισμό σημαίνει σύμπραξη και συνενοχή στο έγκλημα της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Σημαίνει συμβολή στο πολεμοκάπηλο κλίμα των διακρατικών ανταγωνισμών για την εκμεταλλευτική ισονομία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη θανατοπολιτική των προγραμματικών δηλώσεων, όσον αφορά τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών με την ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο, τις νέες συμβάσεις με τη Frontex και την άμεση εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων στην αιματοβαμμένη φρούρηση των χερσαίων και υδάτινων συνόρων, μετατρέποντας τις ανθρώπινες ζωές σε διαπραγματευτικό διαπιστευτήριο της ελληνικής διπλωματίας προς την Τουρκία και την Ε.Ε.

Εμπιστοσύνη στον κοινοβουλευτισμό σημαίνει συναίνεση στη μετατροπή του Ελλαδικού χώρου σε μια απέραντη στρατιωτικοποιημένη ζώνη του ΝΑΤΟ ως το νοτιοανατολικό χερσαίο σύνορο της Ε.Ε. Σημαίνει αύξηση των δαπανών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό με βάση τις υποχρεώσεις που ορίζουν τα σύμφωνα “αμυντικών” δαπανών και συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, καταχρηστική εδαφοποίηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων ενίσχυση των παραχωρήσεων σε εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό για τις ιμπεριαλιστικές ανάγκες και επεμβάσεις της Δύσης. Σημαίνει οικονομική καταλήστευση των πόρων της κοινωνικής βάσης που διατηρούν την Ελλάδα στη 1η θέση σε αμυντικές δαπάνες κατ’ αντιστοιχία του ΑΕΠ, για τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες των ιμπεριαλιστικών μονοπωλιών, μετατρέποντας τη βαλκανική χερσόνησο σε σφαγείο.

Εμπιστοσύνη στον κοινοβουλευτισμό σημαίνει αφοσίωση και ενσωμάτωση στη διαφθορά και τη διαπλοκή, στη μίζα και τη ρεμούλα, στην καταστρατήγηση οποιασδήποτε έννοιας φυσικού δικαίου. Σημαίνει ανάθεση και εναντίωση στην κοινωνική αυτοδιάθεση. Σημαίνει σκλαβιά και υποταγή στις ανάγκες του καπιταλισμού. Σημαίνει ανάσα ζωής στην ανασυγκρότηση του κρατισμού και τον προλεταριακό θάνατο. Σημαίνει μονιμοποίηση της κοινωνικής αστάθειας, της ηθικής παρακμής και τις κρίσεις αξιών.

Η συμμετοχή στις εκλογές, είτε ως πολιτικό εργαλείο είτε ως τακτική αναδίπλωση, είναι ταξική προδοσία.

Η επαναστατική συγκρότηση της πολιτικής απαξίας του κρατισμού προϋποθέτει τη συνειδητή αποχή από τα ψευτοδιλήμματα του κοινοβουλευτισμού, την ενίσχυση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που διασαλεύουν την κοινωνική και καθεστωτική ειρήνη, την ένοπλη ρήξη με το κράτος και τους λακέδες του, την απαλλοτρίωση και αναδιανομή του καπιταλιστικού και επισκοπικού πλούτου και την ομόσπονδη οικοδόμηση χειραφετημένων κοινοτήτων γενικευμένης αυτοδιεύθυνσης. Είναι η μεθοδική ανατολή μιας ζωής έξω και ενάντια στις αρχές, τις λειτουργίες, τις αξίες και την ηθική του καπιταλισμού.

Αγώνας για την Ανατροπή του Κράτους και του Καπιταλισμού

Για την Ταξική Απελευθέρωση

Για την Επανάσταση πρώτα και πάντα

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση

Γ’ Πτέρυγα, Φυλακές Λάρισας

18/5/2023

Leave a Reply

Your email address will not be published.