Θ. Χατζηαγγέλου|…ακλόνητα βήματα μέχρι το τέλος

Πολιτική δήλωση του αιχμάλωτου μέλους της Οργάνωσης Αναρχική Δράση Θ. Χατζηαγγέλου για τη νέα αρνητική απόφαση αναστολής της ποινής. 

Μη με σταματάς. Ονειρεύομαι.

Ζήσαμε σκυμμένοι αιώνες αδικίας.

Αιώνες μοναξιάς.

Τώρα μη. Μη με σταματάς.

Τώρα κι εδώ για πάντα και παντού.

Ονειρεύομαι ελευθερία…

Ονειρεύομαι γιατί αγαπώ.

Μεγάλα όνειρα στον ουρανό…

Μη ρωτάς. Μη με σταματάς.

Είναι τώρα ν’ αποκαταστήσουμε

του ηθικού δικαίου την υπέρτατη πράξη.

Να κάνουμε ποίημα τη Ζωή.

Και τη Ζωή πράξη.

Είναι ένα όνειρο που μπορώ μπορώ μπορώ

Σ’ ΑΓΑΠΩ

και δεν με σταματάς δεν ονειρεύομαι. Ζω.

Περιμένω! Περιμένω τούτα τα βλέμματα τα δεικτικά, γεμάτα έπαρση. Πρόσωπα φοβισμένα, πίσω απ’ τον τήβεννο της τυφλής δικαιοσύνης. Γιοι και θυγατέρες -γνήσια τέκνα της Θέμιδας- επικριτές του Δίκαιου, που ατσαλώνουν τη βρωμιά τους με το νόμο της σιωπής. Και στο διάβα τους, οι μοίρες των ανθρώπων να σέρνονται κατά γης σαν κουρελόπανο.

Περιμένω! Περιμένω από τους θεατές να ντρέπονται, όταν σιωπούν ενώ υποφέρουν. Χτίζουν το πριγκιπάτο της υποταγής με άνευρες αρνήσεις και συμβάσεις. Με προσευχές και παρακάλια, με ζητιανιά και αθλιότητα. Πολιτική αθλιότητα. Και υφαίνουν την σκλαβιά τους, ένα κόμπο τη φορά. Ένα κόμπο τη φορά. Μέχρι να κρύψει όλο το φως.

Περιμένω! Γυρίζω πίσω και περιμένω. Ανάμεσα σε ανθρώπους ξεχασμένους και αφορισμένους. Σηκώνοντας ένα φορτίο βαρύ, για το εγώ μου, για το εμείς. Για να υπάρχει το Εμείς. Για να μην γίνει αβάσταχτη ολότητα το ψύχος. Έτσι κάθε ξημέρωμα, στον καθρέφτη του κελιού μου αντικρύζω ένα πρόσωπο ανθρώπινο. Κουρασμένο ναι αλλά ανθρώπινο.

Με αδούλωτη συνείδηση και άκαμπτη υπερηφάνια, υπηρετώ την άρνηση και περιμένω. Τούτη τη μέρα και τις χιλιάδες νύχτες στο κατόπι της. Δίχως ακάνθινα φεγγάρια και καθορισμένα ηλιοβασιλέματα, δίχως στεγνές βροχές και ανέγγιχτους ανέμους.

Όσες φορές χρειαστεί κι απ’ την αρχή.

Υπερασπίζομαι την ΑΝΑΡΧΙΑ.

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση

Γ’ Πτέρυγα, Φυλακές Λάρισας

24/1/2024

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.