Παρέμβαση στον κινηματογράφο Κολοσσαίον ενάντια στο σχέδιο “καθαρά Εξάρχεια”

Μεγάλο μέρος της επικοινωνιακής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, έχει ως σημείο αναφοράς το παλιό και δοκιμασμένο κατασταλτικό δόγμα μηδενικής ανοχής στον κόσμο και τις κοινότητες του αγώνα. Εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει μια ιδιότυπη εκστρατεία με τίτλο «καθαρίστε τα Εξάρχεια» που αφορά εκκενώσεις πολιτικών καταλήψεων και δομών στέγασης μεταναστών, στρατοπέδευση των αστυνομικών δυνάμεων στη γειτονιά, ένταση της καταστολής με συνεχείς ελέγχους και συλλήψεις, επιθέσεις, τραμπουκισμούς καθώς και αμέτρητα περιστατικά  σεξιστικού παραληρήματος από τους ένστολους φρουρούς της δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής εκκενώσεις έχουν δεχθεί οι αναρχκές καταλήψεις GARE και Rosa de foc ενώ παράλληλα απομακρύνθηκε και το πολιτικό περίπτερο (δομή που διαχειριζόταν η συνέλευση για την επανοικιοποίηση της πλατείας Εξαρχείων) αλλά και αρκετές αυτοοργανωμένες δομές στέγασης μεταναστριών και μεταναστών. Τελευταία πράξη του έργου που πράττει ο θίασος της δεξιάς, αποτελεί η εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απάρτμαν και της κατάληψης Palmares (στη Λάρισα) ενώ στο τραπέζι πέφτουν και τα σχέδια για επικείμενες εκκενώσεις εν όψει της επετείου της 17 Νοέμβρη. Όλο αυτό το σχέδιο συνοδεύεται και από την εξοπλιστική αναβάθμιση των έμμισθων δολοφόνων: μαύροι πάνθηρες με αυτόματα να περιπολούν τις γειτονιές και τις πλατείες μας, επανασύσταση των μηχανοκίνητων ταγμάτων επίθεσης της ομάδας ΔΕΛΤΑ, εξοπλιστικές αναβαθμίσεις και επανδρώσεις τμημάτων, αύξηση της αστυνόμευσης και των περιπολιών, των ελέγχων κτλ.

Την Τετάρτη 6 Νοέμβρη, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον κινηματογράφο Κολοσσαίον, όπου προβάλλεται για «τελευταία» μέρα η ταινία Ορεινές Συμφωνίες που αφορά τη ζωή και το έργο του βρυκόλακα της δεξιάς και άρχοντα της οικογενειοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης δεν ήταν ένα τυχαίο στέλεχος της δεξιάς αλλά ένας ολόκληρος τόμος. Πρεσβευτής των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων ήταν ο πρώτος που προώθησε διαρθρωτικές αλλαγές με σκοπό τη μείωση του δημόσιου τομέα, την απορρύθμιση της οικονομίας με σκοπό την απελευθέρωση του ωραρίου, τις ιδιωτικοποιήσεις με κύρια αυτή της ΑΓΕΤ-Ηρακλής. Επί δικής του διακυβέρνησης το 1990 υπεγράφη η πρώτη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ για τη μεταφορά αμερικάνικων στρατιωτικών βάσεων, αρχή που αποτέλεσε και την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών (Τον Ιούλιο του 1991 πραγματοποιήθηκε η πρώτη, μετά 32 χρόνια, επίσημη επίσκεψη Αμερικανού Προέδρου, του Τζορτζ Μπους, στην Ελλάδα).

Λάτρης της μίζας και του ρουσφετιού, του βολέματος και των βυσμάτων αποτέλεσε επίτιμο πρέσβη της οικογενειοκρατίας αφού κατάφερε να δημιουργήσει μια οικογένεια που αυτή τη στιγμή κυβερνά υπέρ πάντων. Η Ντορούλα, ο Κούλης, ο μικρός και μοναδικός πια Μπακογιάννης κατέχουν το μονοπώλιο της εξουσίας καθώς κινούν φανερά και κρυφά τα νήματα της εξουσίας με σκοπό, τι άλλο από το να συνεχίσουν το οικογενειακό έργο του πατέρα τους.

Όλοι τους λογαριάζουν χωρίς τον κόσμο του αγώνα. Απέναντι στο κύμα καταστολής της κοινωνικής βάσης, στη στέρηση των δικαιωμάτων και των αναγκών μας, στην εντεινόμενη καταστροφή και λεηλασία της φύσης και την υποβάθμιση των όρων ζωής μας, υψώνουμε αναχώματα αντίστασης. Στον πόλεμο του κράτους, απαντάμε με πόλεμο. Στην επίθεση που δέχονται οι κοινότητες αγώνα, θα απαντήσουμε με επίθεση.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Βανκούβερ και κάθε κοινότητα αγώνα που βρίσκεται στο στόχαστρο της καταστολής

Leave a Reply

Your email address will not be published.