Αντίσταση στην πολιτική και φυσική εξόντωση του αναρχικού συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη

Το απόγευμα της Τρίτης 13/10 ένστολοι κουκουλοφόροι πραγματοποιούν απαγωγή του συντρόφου Χάρη Ματζουρίδη μπροστά στα μάτια της συντρόφου και του 3χρονου παιδιού τους. Ο Χάρης μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ όπου και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δρομολογημένη απόπειρα πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης. Κατηγορείται, με βάση το ευτελιστικό πλέον τέχνασμα του DNA, για συμμετοχή σε ληστεία το 2018 καθώς και σε εμπρησμό αντιπροσωπείας αυτοκινήτων το 2009!

Τόσο η ίδια η δίωξη όσο και οι τρομοκρατικές συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε, προκαλούν μια σειρά ψυχολογικών κρίσεων πανικού που οδηγούν τον σύντροφο σε επανειλημμένα περιστατικά αυτοτραυματισμού με αποκορύφωμα δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Και ενώ κατατίθεται αίτηση αποφυλάκισης λόγω βεβαρημένης ψυχικής υγείας που παρολίγον να του κοστίσει τη ζωή, η εισαγγελία της φυλακής αποδίδει την επιδείνωση της ψυχικής υγείας του Χάρη σε ψευδή αυτοτραυματισμό με σκοπό την απόπειρα απόδρασης, γεγονός που του επιφέρει πειθαρχικό παράπτωμα. Το κράτος δρομολογεί την εξόντωση ενός ακόμα πολιτικού αντιπάλου. Σε αυτό τον πόλεμο, ο Χάρης δεν είναι μόνος του. Μπάτσοι, πολιτικοί, δικαστές, σωφρονιστικοί, δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι. Η αλληλεγγύη είναι αγώνας για ζωή και ελευθερία.

 

 

 

 

 

“…Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι πέρα από κρατούμενος αυτή τη στιγμή ο σύντροφος μου είναι κι ασθενής, ως τέτοια η ιδιότητα του ασθενούς υπόκειται στη φροντίδα και τις αποφάσεις του θεράποντος ιατρού και κανενός άλλου. Κάθε παρέμβαση στο έργο και την δουλειά του ιατρικού προσωπικού συνιστά εγκληματική ενέργεια και  υπόλογοι είναι οι ιθύνοντες της εξωτερικής φρουράς όσο και οι ίδιοι οι υπάλληλοι της.”

Μ. Κ. σύντροφος του Χάρη Μαντζουρίδη

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Χάρη Μαντζουρίδη

Αντίσταση στην πολιτική και φυσική εξόντωση του συντρόφου μας

Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού

Leave a Reply

Your email address will not be published.