Θ.Χατζηαγγέλου|Η Αναρχική Δράση δεν προσκυνάει την αστική δικαιοσύνη

Πολιτική τοποθέτηση του αιχμάλωτου μέλους της Αναρχικής Δράσης Θάνου Χατζηαγγέλου για την έναρξη της δίκης της Οργάνωσης στις 4 Απρίλη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Οι σκληροί και αδέκαστοι δικαστές, αυτοί που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εφαρμόζουν εξοντωτικές ποινές -πολλές φορές πέρα από τα όρια της ανθρώπινης ζωής-, αυτοί που κλείνουν στη φυλακή ανθρώπους για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ, αυτοί που βγάζουν παράνομη και καταχρηστική κάθε απεργία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια, αυτοί που πετούν από τα σπίτια τους χιλιάδες οικογένειες που έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες, δεν έχουν καταδικάσει ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικό ή στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων για τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Δεν έχουν καταδικάσει ΚΑΝΕΝΑΝ εγκληματία πολέμου για τη διευκόλυνση που παρέχει στα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα να συμμετάσχουν στις εγκληματικές τους επεμβάσεις σε μια σειρά άλλων αποικιών ανά τον πλανήτη. Δεν έχουν καταδικάσει ΚΑΝΕΝΑΝ εφοπλιστή για τις αμέτρητες περιβαλλοντικές παραβάσεις που δηλητηριάζουν τις ζωές μας. Δεν έχουν καταδικάσει ΠΟΤΕ στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών που χρηματίζουν γιατρούς και κρατικούς αξιωματούχους για να ελέγχουν την αγορά των φαρμάκων, που μεταφράζεται σε χιλιάδες θανάτους ανθρώπων της κοινωνικής βάσης. Δεν έχουν καταδικάσει σχεδόν κανένα χαμηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας που δολοφονεί στους δρόμους, δέρνει ανελέητα στις διαδηλώσεις και βιάζει στα αστυνομικά τμήματα. Δεν εχουν καταδικάσει ΚΑΝΕΝΑΝ υψηλόβαθμο της Ελληνικής Αστυνομίας που να εμπλέκεται σε κυκλώματα trafficking, εμπορίου ναρκωτικών και λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων. Δεν έχουν καταδικάσει ΚΑΝΕΝΑΝ βιαστή της υψηλόβαθμης κοινωνίας που χρησιμοποιεί την οικονομική του ισχύ στα σώματα των αδύναμων διαλύοντας τις ζωές του.

Πυρήνες Άμεσης Δράσης

Στις 4 Απρίλη, οι πραίτορες της αστικής δικαιοσύνης θέλουν να καθηλώσουν στο εδώλιο της κρατικής τρομοκρατίας την Αναρχική Δράση. Στα ίδια έδρανα όπου θα ξεπλυθεί το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών, η Τυραννία θα σταθεί για ακόμη μία φορά αντιμέτωπη με τις μαχόμενες δυνάμεις της επαναστατικής βίας, της ανατροπής και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Η φιλοδοξία της θεσμοθετημένης τρομοκρατίας του κράτους και των αφεντικών θέλει να διεκδικήσει το μονοπώλιο της νόμιμης και ταξικά προσδιορισμένης βίας απέναντι στην προλεταριακά νομιμοποιημένη αντιβία που υπερασπίζεται η Αναρχική Δράση, υπηρετώντας το μέτωπο του αντιεξουσιαστικού ανταρτοπόλεμου. Θέλει να συκοφαντήσει και να λοιδορήσει πρόσωπα και επιλογές μαχητικής αντίστασης, να σπείρει τον τρόμο και το φόβο μέσα από πολύχρονες καταδίκες για να κάμψει όσους αντιστέκονται αδιάλλακτα στην παρακμή και την εξαθλίωση αυτού του τόπου, παραδειγματίζοντας τη μαχόμενη κοινωνική βάση.

Η Τυραννία συγκροτεί το αντιδραστικό τόξο επιζητώντας ακόμα και τη σιωπηλή μετάνοια μπροστά στο φόβο μιας ζωής θαμμένης για χρόνια στα κολαστήρια της Δημοκρατίας. Μιας ζωής σιδηρόφραχτης με δανεικές και μετρημένες ανάσες μέσα στη διάχυτη ασφυξία εντός των τειχών. Μπροστά της στέκει, αμόλυντη από τον εκφυλισμό και την απαξία, η πολιτική ευθύνη για την υπεράσπιση της αλήθειας ενάντια στον θάνατό της. Η πολιτική ευθύνη για την υπεράσπιση στην πράξη κάθε όρκου δέσμευσης, πίστης, αφοσίωσης και στοχοπροσήλωσης στην προοπτική του επαναστατικού μετασχηματισμού μέσα από τον ανατρεπτικό αγώνα.

Η Αναρχική Δράση κοιτάει για ακόμη μια φορά τους εχθρούς της κατάματα δίχως ίχνος μεταμέλειας και συνθηκολόγησης γιατί η επαναστατική αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται. Δεν προσκυνάει τους διώκτες της, δεν απολογείται στους δήμιους της ελευθερίας, δεν υποχωρεί και δεν λιγοψυχά μπροστά στα επαναστατικά καθήκοντα. Στέκει, με την περήφανη ακεραιότητα, για να τιμήσει μέχρι τέλους τους όρκους και τις δεσμεύσεις που βαραίνουν το ιστορικό φορτίο της πάλης για την Ανατροπή και την Επανάσταση.

Έχοντας την τιμή να αποτελώ κομμάτι αυτής της ριζοσπαστικής συνιστώσας αντίστασης και δικαιοπραξίας, θα υπερασπιστώ μέχρι το πιο βαθύ σκοτάδι το μονοπάτι της φωτιάς που σκίζει τον κόσμο στα δύο, περνώντας μέσα από τους ναούς και τα κάτεργα της αστικής τρομοκρατίας. Με την οπλισμένη άρνηση να αποτελώ θεατή στο πέρασμα της ιστορίας, υπερασπίζομαι τα ατομικά και συλλογικά καθήκοντα του επαναστατικού πολέμου μέχρι τέλους.

Όσα χρόνια και αν χρειαστεί να περάσουν, όσες φορές και αν χρειαστεί να ξεψυχήσω από την στέρηση και την απώλεια, θα κρατώ, με την ίδια αμείλικτη περηφάνια, τη σκέψη πως ακόμα και στην πιο γαλήνια θάλασσα θα παραμένει ο αφρός από τον θάνατο των κυμμάτων να θυμίζει τον πάταγο μετά την αναταραχή.

Ποτέ προσκυνημένος
Αλύγιστος μέχρι τη συνολική απελευθέρωση

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση
Ειδική Πτέρυγα, Νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού
8/3/2023

Leave a Reply

Your email address will not be published.