Θ. Χατζηαγγέλου|Αίτηση κλήτευσης μαρτύρων στη δίκη της Αναρχικής Δράσης

Κλήτευση νέων μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη της οργάνωσης, από το αιχμάλωτο μέλος της Αναρχικής Δράσης Θάνο Χατζηαγγέλου.
 

Από την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας μου μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε μια στιγμή που να απαρνηθώ την ιστορία μου και το σύνολο των πολιτικών μου ευθυνών. Έχω δηλώσει με περηφάνια και ακεραιότητα την πολιτική μου στράτευση στην Αναρχική Δράση. Παρότι αρνούμαι το σύνολο των κατηγοριών με τον τρόπο που διατυπώνονται, δεν έχω αρνηθεί την πολιτική μου ενοχή για την αφοσίωση και τη συνέπεια στα πεπραγμένα της αναρχικής αντίστασης και επαναστατικής δράσης.

Η σημερινή δίωξη δεν είναι τίποτα παραπάνω από την προσπάθεια της Αντιτρομοκρατικής να δημιουργήσει εκείνους τους συντελεστές που θα καθορίσουν τον αφοπλισμό και τη μακροχρόνια αιχμαλωσία μου. Μπροστά σας έχετε μία ογκοδέστατη δικογραφία πλήρη απουσίαν οποιονδήποτε ουσιαστικών στοιχείων που να με συνδέουν με τις επιθέσεις της Αναρχικής Δράσης, εκτός από την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας αυτό αποτέλεσε και το μοναδικό στοιχείο συσχετισμού των παρεμβάσεων της οργάνωσης με εμένα τον ίδιο.

Το πολιτικό καθήκον ενός ανθρώπου που θέλει να παραμένει συνεπής στις επαναστατικές του δεσμεύσεις και τις σχέσεις που αυτές καθορίζουν, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την ανάληψη ευθύνης για να υπερασπιστεί την οντότητα του πολιτικού μορφώματος που χαρακτηρίζει τις επιλογές του. Αυτό και τίποτα παραπάνω που να χαρίζει επιχειρησιακές πληροφορίες στον εχθρό. Στο δικό μας αξιακό κώδικα όλα γεννιούνται και πεθαίνουν στην πολιτική τους διάσταση. Δεν εκλιπαρούμε για συγχώρεση, δεν δηλώνουμε σιωπηλά μετάνοια, δεν ξεφτιλιζόμαστε υποκρινόμενοι τις μαντόνες της αθωότητας για να αποφύγουμε το κόστος των επιλογών μας, δεν εκφυλίζουμε όλα όσα για εμάς συμπυκνώνονται στην υπόσταση της επαναστατικής αναγκαιότητας.

Σήμερα επιχειρείται ακόμη μια φορά κάθε μεθόδευση της Αντιτρομοκρατικής να λάβει νομικό πρόσωπο μέσα από εσάς και να αποτελέσει δεδικασμένο. Αφού οι έρευνες 7 συναπτών χρόνων δεν αφήνουν κανένα τεκμήριο ενοχής προς το πρόσωπό μου, αυτή τη φορά η γνωστή υπηρεσία κάνει ένα ακόμη δικονομικό άλμα ελαστικοποιώντας την έννοια της πολιτικής ευθύνης ως δήλωση και αποδοχή της φυσικής αυτουργίας στο σύνολο των ενεργειών. Αυτό είναι το νομοθετικό τερατούργημα των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών επί εποπτείας Κοντονή, που εισήγαγε τη μεθόδευση της ατομικής τρομοκρατίας. Παράλληλα δημιουργεί ένα σταθερό κλοιό προστατευόμενων μαρτύρων για να μην εκθέσει τα κίνητρα των μεθοδεύσεων, εκθέτοντας τον εαυτό και τους πολιτικούς προϊσταμένους που υπηρετεί.

Έξι χρόνια αδιέξοδων ερευνών της Κρατικής Ασφάλειας για τη στοιχειοθέτηση των εμπλεκόμενων στις παρεμβάσεις της Αναρχικής Δράσης και έρχεται να δώσει φως στις έρευνες ένα ανόητο τηλεφώνημα στην Αντιτρομοκρατική της Αθήνας, όπου κατονομάζει εμένα για επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη. Και όμως ενώ κλητεύονται όλοι οι ανίκανοι μπάτσοι της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δεν κλητεύεται ο Σιαμέτης της ΔΑΕΒ που έλαβε το τηλεφώνημα. Όπως δεν κλητεύεται ο Ξενούδης της ΥΑΕΕΒΒΕ που, εμμέσως πλην σαφώς, αποδεχόταν εν μέσω ανακρίσεων και φιλικών κουβεντών την εξ ολοκλήρου μεθόδευση προς το πρόσωπό μου. Όπως δεν κλητεύονται οι διευθυντές της Κρατικής Ασφάλειας και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος να επικυρώσουν το ότι οι προφυλακίσεις των 2 συντρόφων μου αποτελούσαν ένα φθηνό πολιτικό και συναισθηματικό εκβιασμό για να αναλάβω την ευθύνη για τις ενέργειες και να αποκτήσουν αυτό που εμφανίζουν σήμερα ως ομολογία. Για όλους αυτούς οι ζωές και η ελευθερία των ανθρώπων είναι αναλώσιμη ύλη προς εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων τους. Θα σου πούνε, τί είναι λίγοι μήνες φυλακή μπροστά σε μια προαγωγή. Δικοί μας χαμένοι μήνες, χρόνια, στιγμές από τις ζωές μας και τις ζωές των κοντινών μας ανθρώπων για τη δική τους καριέρα.

Στον ίδιο κλοιό προστασίας βρίσκονται και παθόντες που φοβούνται να παρουσιαστούν μπροστά μας μήπως και δεν λάμψει τελικά η, βουτηγμένη στο ψέμα, αλήθεια τους. Όπως ο συνήγορος ενός εκ των βιαστών της 24χρονης τότε Γεωργίας Μπίκα, Αλεξόπουλος, ο οποίος την τραμπούκιζε για να μην καταθέσει μήνυση και σήμερα κρύβεται γιατί στη συνείδησή του εξίσωσε τη στάση του με τα αντίποινα που δέχτηκε. Όπως η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευθυμίου για να μας πει για το δόλο των ενεργειών της κυβέρνησης απέναντι σε ότι αυτή κατονομάζει ως τρομοκρατία. Όπως ο υπεύθυνος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Νάνος να μας μιλήσει για τις μεθοδεύσεις που δρομολογούνται παρασκηνιακά και τις διπλωματικές πιέσεις από τα ανάκτορα του ιμπεριαλισμού στη Βασ. Σοφίας για τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία. Όπως, τέλος ο ίδιος ο διοικητής του Γ Σώματος Στρατού, όπου στρατοπεδεύουν οι Νατοϊκές εγκαταστάσεις και υποδομές, Αντιστράτηγος Καπραβέλος να μιλήσει και να εκπροσωπήσει αυτούσια την ελίτ της Διεθνούς Τρομοκρατίας.

Όλοι αυτοί σε μια ηθικά, πολιτικά και αξιακά ευνομούμενη πολιτεία δεν θα ήταν απλά κατηγορούμενοι, κρεμασμένοι ανάποδα στο Σύνταγμα θα ήταν προς παραδειγματισμό των υπολοίπων λακέδων του κύκλου τους. Για να τους φτύνει και να τους λοιδορεί ο κόσμος. Σήμερα δεν τολμούν καν να μας δείξουν το πρόσωπό τους. Άλλοι κρυμμένοι πίσω από βαρυσήμαντα γραφεία, άλλοι κάτω από κουκούλες, άλλοι γραβατωμένοι με το χαρτοφυλάκιο της νομιμοφροσύνης, κουβαλάνε την ακριβοπληρωμένη πολυτέλεια της ντροπής τους μέρα νύχτα.

“Άνθρωποι” σε πολλά εισαγωγικά γεμάτοι φθήνια και βρωμιά, που παρασιτούν στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού. Εγώ όλα αυτά τα χρόνια είχα το θάρρος να αναμετρηθώ με αυτή τη βρωμιά και στην πιο δύσκολη στιγμή να μην λιγοψυχήσω και να σταθώ ακέραιος μπροστά σε όσα λέω και όσα είμαι. Το λιγότερο που απαιτώ είναι να μην βάλετε πολιτική πλάτη στη φθήνια τους.

Η ανάγκη όλων μας γίνεται ιστορία. Η δική μου ιστορία όμως δεν γίνεται σιωπή. Αιτούμαι την άρση της πολιτικής προστασίας και την κλήση προς εξέταση των μαρτύρων:

⦁ Σιαμέτη Ιωάννη, Αστυνόμο Β’ του Τμήματος Επιχειρήσεων και Ειδικών Ελέγχων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας

⦁ Ξενούδη Απόστολο, Υπαστυνόμο Α’ της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος

⦁ Διευθυντή του Τμήματος Προστασίας Κράτους και Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας

⦁ Απόστολο Γαλατά, Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος

⦁ Ευθυμίου Άννα, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

⦁ Νάνο Γεώργιο, υπεύθυνο του γραφείου της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στη Βόρεια Ελλάδα

⦁ Καπραβέλο Πάρι, Αντιστράτηγο, Διοικητή του Γ Σώματος Στρατού – NRDC/GR

⦁ Αλεξόπουλο Θεόφιλο, Δικηγόρο Θεσσαλονίκης

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.